ProtonVPN Review

0,00

Een van de nieuwste VPN providers uit Zwitserland is ProtonVPN. Dit bedrijf wordt grotendeels beheerd door ProtonVPN AG. Deze zeer goede VPN provider kan u als klant zowel een gratis als betaalde versie van een abonnement en software aanbieden.

0,00

ProtonVPN Review

Een van de nieuwste VPN providers uit Zwitserland is ProtonVPN. Dit bedrijf wordt grotendeels beheerd door ProtonVPN AG. Deze zeer goede VPN provider kan u als klant zowel een gratis als betaalde versie van een abonnement en software aanbieden.

Protonvpn is de enige vpn aanbieder die een gratis vpn dienst aanbiedt. Hoewel de gratis variant niet de snelste is is het wel de enige met ongelimiteerd gratis dataverkeer.

ProtonVPN is begonnen in 2014 met het opzetten van Promail. (Even voor de duidelijkheid) dit is een van de grootste e-mailprovider die jouw privacy, anonimiteit en encryptie zeer hoog in het vaandel heeft staan.

Na het opzetten van Promail werd al snel ProtonVPN ontwikkeld om op deze manier hun klanten ook buiten het e-mail verkeer ook veilige internet verbindingen te kunnen aanbieden.

Het leuke van dit VPN bedrijf is dus dat je terecht kan voor zowel een veilig e-mail account als een zeer veilige VPN verbinding. Omdat het hoofdkantoor van ProtonVPN in Genève in Zwitserland is gevestigd zijn ze niet verplicht om logbestanden bij te houden en op te slaan.

ProtonVPN is beschikbaar voor zowel:

ProtonVPN heeft meerdere abonnement pakketten beschikbaar voor u als klant. Zo kan je dus beginnen met een gratis VPN abonnement en later overgaan naar een betaalde versie.

Gratis vs betaald abonnement

ProtonVPN is een van de weinige aanbieders die de optie voor een volledig gratis account biedt. De eerste periode heb je een gratis volledig account, daarna wordt de snelheid naar beneden geschroefd.

Voor browsen is de snelheid van het gratis account nog net voldoende. Wil je echter video’s gaan kijken dan zul je moeite krijgen met het laden van de video. Zeker als de site waarop je video’s kijkt of je eigen internet ook nog eens langzaam is.

Snelheid, hoe snel is de verbinding van ProtonVPN

Een snelle VPN is voor de meeste mensen een van de belangrijkste aspecten. Als je lekker een YouTube-filpje wilt bekijken wil je niet eindeloos wachten op het downloaden hiervan. Streamen, Gamen en uiteraard het veilig surfen op internet naar verschillende webpagina’s is echt zeer goed te doen.

Het is natuurlijk zeer vervelend als je VPN verbinding flink vertraagt. Hierover hoeft u zich niet druk te maken bij ProtonVPN.

Wij van VPN-Check hebben de snelheid van zowel het downloaden als hun servers uitgebreid getest en zijn tot de conclusie gekomen dan ProtonVPV-diensten tot een van de snelste providers behoort.

Om te controleren of een bepaalde VPN je verbinding erg traag maakt of in sommige gevallen sneller maakt testen wij wekelijks alle VPN-providers die aangeven dat hun snelheid erg hoog ligt. Wij reviewen op hun snelheid en downloadtijd.

Omdat wij dus uitgebreid testen uitvoeren krijg jij een goed beeld van het effect dat ProtonVPN kan hebben op jouw internetverbinding bij jouw thuis of op de zaak.

Speedtest en resultaten van ProtonVPN

Zoals wij al vertelde testen wij alle VPN-Providers op hun snelheid. Hieronder ziet u de speedtests die VPN-Check heeft uitgevoerd met de ProtonVPN verbinding.

Deze test metingen hebben wij vanuit Nederland gemeten zonder dat wij gebruik hebben gemaakt van een de Secure Core van ProtonVPN. Je moet er altijd rekening mee houden dat de metingen iets kunnen afwijken. Dit is afhankelijk van de locatie waar u zich bevindt en je internetprovider.

Hierom hebben wij ook een speedtest toegevoegd van onze verbinding zonder een VPN te gebruiken als nulmeting.

Snelheidstest zonder gebruik van VPN

Deze testresultaten zijn via speedtest.nl gemaakt met ons eigen internetverbinding zonder gebruik te hebben gemaakt van een VPN.

Servertest in Nederland

protonvpn-verbindingssnelheid

Dit zijn de snelheidstest resultaten van onze eigen internetverbinding als we een verbinding maken met een Nederlandse ProtonVPN-server. Zoals je kunt zien is de downloadsnelheid bijna gehalveerd maar de uploadsnelheid is bijna het zelfde gebleven. Dit zijn dus zeer goede testresultaten!

Snelheidtest met een server in de Verenigde Staten

Speedtest-ProtonVPN

Deze bovenstaande testresultaten zijn van onze internetverbinding als wij verbonden zijn met een Proton-server die in de Verenigde Staten is gevestigd. De uiteindelijke ping is dus behoorlijk gestegen.

Van de geteste downloadsnelheid is helaas nog maar 1/10de over. Echter doet de uploadsnelheid van Proton het iets beter. Zo lijkt het erop dat de Amerikaanse server wat trager is dan de Nederlandse server.

ProtonVPN Review

Extra informatie

Apparaten

, , , , ,

Besturingssysteem

, , , , , ,

Gratis variant

, ,

logs

,

Proefperiode

, , , ,