Surfshark Review

2,05

2,05

Surfshark Review

De VPN provider Surfshark is redelijk nieuw. Deze dienst is begonnen in 2018 en vindt vooral de snelheid van hun service en de privacy van haar klanten belangrijk. Surfshark is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden wat ook laat zien dat privacy een belangrijker pijler van hen is.

In dit artikel kun je lezen wat de eigenschappen van deze VPN service zijn en hoe goed ze daarop scoren.

Leest u op deze pagina alles over:

 • Inloggen bij Surfshark
 • Het opzeggen bij Surfshark
 • Ervaringen van Surfshark
 • Surfshark prestatie test

En uiteraard de kosten en de kortings mogelijkheden die u op een Surfshark abonnement kunt krijgen bij VPN-Check.nl

Een abonnement afsluiten maandelijks of per jaar is dus iets waar u geen spijt van zult krijgen bij de VPN provider Surfshark.

Hieronder ziet u een kleine introductiefilm van Surfshark:https://www.youtube.com/embed/t9FIvbeFCbY

Eigenschappen

 • Software voor: Windows, iOS, MacOS, Android, Linux
 • Protocollen: OpenVPN, IKEv2
 • Betalen met: iDeal, Creditcard, Bitcoin
 • Max. gelijktijdige connecties: Onbeperkt
 • Vestigingsland: Britse Maagdeneilanden
 • Log beleid: geen logs

Website van Surfshark

De website van de Surfshark VPN provider lijkt een klein beetje op die van de NordVPN provider. Zo hebben ze beide een zeer overzichtelijke website en is alle VPN informatie zoals de instellingen de verschillende abonnementen met de prijzen makkelijk te vinden.

Wat wij van VPN-Check dan ook een plus punt vinden is dat zei onder op de website de link ( FAQ ) veelgestelde vragen pagina vinden.

Surfshark is een aanbieder die zich geheel richt op het VPN-aspect en legt alle informatie betreft het instellen en het gebruik van mobiele app’s zeer duidelijk uit aan hun klanten. We zullen u een screenshot laten zien van de homepage van de Surfshark website.

Gebruikersgemak Surfshark

 • Het aanmelden als nieuwe klant en het aanmaken van een account is simpel.
 • De software van Surfshark werkt goed en is makkelijk te bedienen.
 • Surfshark is een erg goede gebruiksvriendelijke VPN
 • Surfshark is een van de goedkoopste VPN’s en bij niet goed krijgt u uw geld terug!
 • De software installeren is erg eenvoudig te doen
 • Klantenservice van Surfshark is vriendelijk en reageert snel.

Servers Surfshark

Je zou denken dat Surfshark niet zoveel servers zou hebben als andere VPN aanbieders, omdat het een redelijk nieuwe VPN dienst is, maar niets is minder waar. Surfshark beschikt over meer dan 800 servers.

Al deze Surfshark servers staan verdeeld over ruim 50 landen en totaal heeft Surfshark 80 server locaties.

De landen waar de servers staan, zijn zeer divers en zijn mooi verdeeld over de verschillende continenten. Zo heeft Surfshark ook servers staan in Zuid-Amerika en in Afrika. Dat is bijzonder, want veel andere VPN diensten hebben hier geen servers staan.

Zo heb je in veel landen een VPN server van Surfshark in de buurt en dat is een voordeel voor de snelheid. Ook kun je met Surfshark geografisch geblokkeerde content bekijken.

Dat kan vanuit Nederland, maar ook als je bijvoorbeeld op vakantie in het buitenland bent. Zo kun je op vakantie uitzendingen van de NPO terugkijken of in Nederland de BBC iPlayer gebruiken.

Je hoeft bij Surfshark niet zelf een andere server te kiezen voor als je bijvoorbeeld torrents wilt downloaden. Surfshark herkent dit en selecteert dan voor jou een P2P-server.

Snelheid

Wij van VPN-Check.nl hebben uiteraard de snelheid van de Surfshark servers getest. Onze ondervindingen zijn dan ook dat de servers van Surfshark ultra hoge snelheden behalen.

Test Surfshark

Toen wij de VPN van Surfshark uit hadden uitgeschakeld maakte we een gebruik van een snelheid van 60 Mbps. We hebben na het uitschakelen van de VPN verbinding verbinding gemaakt met de Europese servers van Surfshark die zich zo dichtbij mogelijk bevinden.

Op dat moment hadden we een gemiddelde snelheid van rond de 45 Mbps, terwijl toen we verbinding hadden gemaakt met de Amerikaanse server we een snelheid hadden van 20 Mbps.

We hebben ook met de servers in Australië en Nieuw-Zeeland een connectie gemaakt. Daarop was de gemiddelde snelheid 20 Mbps ( Zeer hoge snelheid dus )

Omdat Surfshark een erg bekende VPN provider wordt zullen wij de snelheid van hun servers blijven testen. Want hoe meer klanten Surfshark krijgt hoe drukker de servers worden en hoe trager de snelheid van de verbindingen wordt.

Surfshark is dan wel een bekende VPN aanbieder maar ze zijn wel een redelijk nieuw VPN bedrijf. De servers zijn hierom nog niet overbelast en behalen uitstekende verbindingssnelheden.

Persoonlijk IP-adres

Helaas kun je bij Surfshark nog geen dedicated IP-adres aanvragen. Wel is het zo dat je vaak met dezelfde server en hetzelfde IP-adres zal verbinden. Dit is alleen niet zo als je ‘optimal location’ selecteert.

Dan krijg je waarschijnlijk steeds een andere server toegewezen. De VPN provider houdt de drukte op alle servers in de gaten en selecteert de server die de beste keuze is op dat moment.

Het gebruik van Surfshark

Voor de meeste apparaten en besturingssystemen is er software van Surfshark beschikbaar. Zo kun je Surfshark gebruiken met Windows, MacOS, Android, iOS, Google Chrome, Firefox, Linux en Amazon Fire TV. De software heeft een strakke en minimale vormgeving.

Hierdoor is het makkelijk in gebruik. En mocht je toch ergens hulp bij kunnen gebruiken, dan is de klantenservice makkelijk te bereiken. Via de live chat op de website kun je direct contact opnemen met Surfshark. Deze is 24/7 beschikbaar. Of je kunt het contactformulier gebruiken.

Voor ondersteuning vind je op de website van Surfshark verschillende handleidingen, zoals voor de installatie van de software en technische handleidingen. Ook vind je hier de veel gestelde vragen en informatie over betalingen.

Zelfs is er een leeromgeving beschikbaar. Hier leer je hoe een VPN verbinding werkt en hoe je het moet gebruiken. Met Surfshark kun je tegelijkertijd verbinding maken met zoveel apparaten als je wilt. Een klein nadeel is dat de verschillende apps niet allemaal dezelfde functionaliteiten hebben.

Een voorbeeld: bij Windows en Android kun je de beveiligingsprotocollen veranderen, maar bij MacOS en iOS is deze optie niet aanwezig. Hieronder gaan we nader in op de software van Surfshark voor de verschillende besturingssystemen en apparaten.

Surfshark op Mac en Windows computers

Ten tijde van het schrijven van dit artikel is de tweede versie van de Windows software van Surfshark uitgekomen. Deze tweede versie is sterk verbeterd ten opzichte van de eerste versie. De vormgeving is geüpdatet en je hoeft niet te zoeken naar de functionaliteiten. Het programma voor MacOS is ook vernieuwd en is gelijkwaardig aan de software voor Windows.

Zowel het programma voor Windows als voor MacOS is makkelijk in gebruik en de verschillende functionaliteiten zijn eenvoudig instelbaar. Het programma beschikt over de volgende opties:

 • Surfshark: hier vind je de status van de VPN verbinding. Als je op ‘quick connect’ klikt, kun je eenvoudig verbinding maken. Ook kun je kiezen om te verbinden met een bepaalde locatie.
 •  Locations: bij deze optie zie je alle locaties van de VPN servers. Hier kun je een bepaalde locatie selecteren om verbinding mee te maken.
 • Cleanweb: ‘cleanweb’ is een ad-blocker. Met deze functionaliteit kun je advertenties, trackers en malware blokkeren.
 • Whitelister: hiermee stel je in welke webpagina’s en/of programma’s je niet via de VPN verbinding wilt laten lopen. Deze webpagina’s en/of programma’s lopen dus via de gewone internetverbinding.
 • Multihop: met deze optie kan je kiezen voor VPN over VPN. Dit houdt in dat er eerst een VPN verbinding tot stand komt met een eerste server en vervolgens maakt deze server een verbinding met een tweede VPN server. Dit is extra veilig, want na de tweede verbinding is je internetverkeer pas onversleuteld.

Settings: bij de settings staan verschillende opties die je in kan stellen, zoals het protocol en het aan- of uitzetten van de kill switch.

Het is erg makkelijk om van server te wisselen. Dat gaat als volgt: in het programma van Surfshark klik je op het vlaggetje. Dan verschijnt een overzicht met alle locaties waar de servers staan. Hier kun je klikken op de locatie waar je verbinding mee wilt maken.

Surfshark voor Android

Surfshark heeft een VPN Android app en deze heeft dezelfde praktische en overzichtelijke vormgeving als de andere apps van Surfshark. Hierdoor is het makkelijk in gebruik. Om verbinding te maken met een server gebruik je eenvoudig een bepaalde knop.

Ook kun je gemakkelijk een locatie kiezen en is er de mogelijkheid om advertenties en trackers te blokkeren. Daarnaast kun je de app ook gebruiken in combinatie met je Android tv.

Surfshark voor iOS

Naast de Android app heeft Surfshark ook een VPN app beschikbaar voor je iPhone en iPad. Deze werkt ook zeer goed en heeft dezelfde vormgeving als de app voor Android en de Windows software. En dat is handig, want zo hoef je op je verschillende apparaten niet te zoeken naar de verschillende opties.

Via de iOS app gaat verbinding maken met een server en het verdere gebruik zeer eenvoudig. In vergelijking met de Android app beschikt de iOS app wel over een kill switch.

Surfshark maakt bij Android gebruik van de standaard kill switch van het besturingssyssteem zelf. Surfshark is dus een goede optie als je een VPN zoekt voor je iPad en/of iPhone.

Firefox add-on en Chrome extensie voor Surfshark

Ook is er een Firefox add-on en een Chrome extensie van Surfshark beschikbaar. Zo heb je een VPN verbinding in je Firefox of Chrome browser, zonder dat je de software van Surfshark hoeft te installeren op je computer. Op deze manier kun je op een eenvoudige manier anoniem op internet surfen.

De eenvoudige vormgeving vind je ook terug in de Firefox add-on en Chrome extensie. Op gemakkelijke wijze kun je bepaalde opties aangaande veiligheid in- of uitschakelen.

Maar ook kun je in de add-on en extensie eenvoudig je locatie kiezen. Wanneer je op het pictogram van Surfshark klikt, kun je inloggen. Hierna maakt de extensie automatisch verbinding met de meest geschikte server.

Ook kun je handmatig een server selecteren. Hiervoor klik je op ‘optimale locatie’. Bij de instellingen vind je de ‘cleanweb’ functionaliteit om advertenties te blokkeren.

Surfshark gebruiken met router

Om al je internetverkeer via een VPN verbinding te laten lopen kun je ook een VPN router gebruiken. Ga naar de website van Surfshark om de handleidingen voor de installatie voor diverse routers te zien.

De stappen zijn eenvoudig te volgen. Waarom zou je je router laten verbinden met een VPN server? Op deze manier zijn apparaten die anders geen verbinding kunnen maken met een VPN, zoals een smart-tv en Apple TV, zo toch via een VPN verbinding verbonden.

En dit heeft weer als voordeel dat je via deze devices geografisch geblokkeerde content kunt bekijken.

Linux via Surfshark

Surfshark heeft ook software beschikbaar voor Linux. Via de website van Surfshark kun je het installatiepakket vinden. Hier staat ook een overzichtelijke handleiding hoe je de software moet installeren.

Wanneer je de software geïnstalleerd hebt, kun je verbinding maken een VPN server in de terminal. Helaas is er nog geen mooi vormgegeven programma. In vergelijking met de software voor Windows en MacOS heeft de Linux software niet heel veel mogelijkheden.

Surfshark & Netflix

Met Surfshark is het mogelijk om geografisch geblokkeerde content van Netflix te bekijken.

Zo kun je het Netflix aanbod van verschillende landen zien. Surfshark noemt deze optie een van hun belangrijkste pijlers op hun website en ze weten inderdaad de Netflix blokkade te omzeilen. Met Surfshark kun je het Netflix aanbod zien van:

 • Australië
 • Duitsland
 • Frankrijk
 • India
 • Italië
 • Japan
 • Korea
 • Nederland
 • Turkije
 • Verenigd Koninkrijk
 • Verenigde Staten ( USA )

Zoals je ziet staat Nederland er ook tussen. En dat is fijn als je op vakantie bent. Dan kun je gewoon je films en series verder kijken. Bij Surfshark hebben ze een bepaald team die altijd bezig is met het omzeilen van de Netflix blokkade van al deze landen.

Het is namelijk nogal een lijst van landen. Surfshark kan je dus erg goed gebruiken als Netflix VPN.

Ook wanneer je kijkt naar de prijs van Surfshark kom je zeker niet bedrogen uit. Bij sommige andere VPN diensten werkt Netflix ook goed, maar daar ligt de prijs vaak hoger.

Aantal verbindingen met abonnement

Bij Surfshark kun je met 1 abonnement met een onbeperkt aantal devices tegelijkertijd een VPN verbinding hebben. Als een van de weinige VPN services biedt Surfshark dit aan.

Naast Surfshark biedt alleen GOOSE VPN ook deze mogelijkheid. Bij andere VPN aanbieders kun je maximaal met 3 of 6 apparaten tegelijkertijd verbonden zijn met een VPN server.

Op deze manier kun je je Surfshark abonnement delen met vrienden of familie. Het is alleen wel zo dat Surfshark niet met zekerheid kan zeggen dat dit in de toekomst ook zo blijft.

Veiligheid en privacy bij Surfshark

Bij Surfshark zijn de veiligheid en privacy van haar klanten belangrijke pijlers. De software en de VPN protocollen van Surfshark tonen dit aan.

OpenVPN is de standaard op Windows en Android en het IKEv2 protocol wordt gebruikt op MacOS en iOS. De goede versleuteling is een bekend aspect van de protocollen OpenVPN en IKEv2. Dit zijn dan ook de twee veiligste protocollen.

Daarnaast heeft Surfshark een zero logbeleid, wat inhoudt dat er geen data van de klanten wordt bijgehouden en dat er niks van jou bekend is. Het enige dat ze bewaren zijn e- mailadressen en betaalgegevens. Wat ze dus niet bewaren zijn:

 • Browseractiviteiten,
 • Download- en aankoopgeschiedenis
 • Inkomende of uitgaande IP-adressen,
 • Sessie informatie,
 • Netwerkverkeer,
 • Gebruikte VPN servers en bandbreedte en tijdstempel voor verbindingen.

Ook is Surfshark gevestigd op de Britse Maagdeneilanden en dat is wat privacy betreft een ander voordeel. In dit land wordt de privacy gewaarborgd, want er wordt geen informatie uitgewisseld met andere landen. En dus is jouw privacy in goede handen bij Surfshark.

Om je account aan te maken hoef je zo min mogelijk gegevens in te vullen. Wat ze alleen nodig hebben is je e-mailadres en je betaalgegevens. Wil je zo anoniem mogelijk blijven, dan kun je betalen via Bitcoin.

Kill switch functie van Surfshark

Jouw veiligheid en privacy komen ook tot uiting in de software. Er zijn diverse opties die dit aantonen. Zo is er de kill switch. Hiermee wordt het internetverkeer tegengehouden mocht de VPN verbinding onverhoopt wegvallen.

In de Windows en iOS software vind je deze functie terug. Het zit niet in de Android software van Surfshark, hiervoor kun je de kill switch van Android zelf gebruiken.

Cleanweb functie van Surfshark

Een andere functionaliteit waarover de software van de VPN aanbieder Surfshark beschikt is ‘Cleanweb’. Als je ‘Cleanweb’ aanzet worden advertenties, trackers en malware geblokkeerd.

Deze functie werkt dus als een ad-blocker, tracker blocker en malware blocker. Het blokkeren van de advertenties, trackers en malware gaat op netwerkniveau. Zo kunnen ze niet bij jouw computer of ander apparaat komen.

Multihop functie van Surfshark

Wil je je privacy nog beter beschermen? Gebruik dan de Multihop functie. Dit is een dubbele VPN verbinding en hiermee maak je dus via 2 VPN servers verbinding. Eerst wordt je internetverkeer versleuteld via een VPN verbinding met server 1.

Hierna wordt je data nog een keer versleuteld en wordt er verbinding gemaakt met de tweede server. Een andere VPN dienst die ook deze optie in haar software heeft is NordVPN.

De snelheid en stabiliteit van Surfshark

Surfshark vindt de snelheid van hun servers een van hun belangrijkste speerpunten. Dit optimaliseren ze door goede servers te plaatsen en het blijven ontwikkelen van hun software. De uploadsnelheid en de ping van Surfshark zijn goed, maar vooral de downloadsnelheid is
uitstekend.

De uploadsnelheid en de ping zijn iets lager in vergelijking met de VPN service ExpressVPN. Het bufferen van video’s gaat ook zeer snel en het downloaden van torrents gaat ook zonder moeite. Over het algemeen is de snelheid goed en behoren ze tot een van de snelste VPN verbindingen.

Met name de snelheid wanneer je op internet surft is goed en voor je gevoel is het net alsof de data niet via een andere server gaat. De lage ping (vertraging) van Surfshark ligt hieraan ten grondslag en is van grote invloed op de snelheid van het internet. Ook de stabiliteit van de VPN verbinding is prima in orde.

De prijzen van Surfshark

De prijzen van Surfshark zijn opgebouwd zoals je dat ziet bij de meeste VPN aanbieders. Hoe langer het abonnement loopt, hoe minder je betaalt per maand. De afgelopen tijd heeft Surfshark hun prijzen laten dalen.

Nu zijn de kosten van de verschillende abonnementen best goedkoop.

Wanneer je de kosten vergelijkt met andere VPN providers, kun je Surfshark in hetzelfde rijtje noemen als NordVPN. Hun prijzen omgerekend per maand zijn ongeveer hetzelfde als die van Surfshark.

Momenteel betaal je voor een maand $11.95, voor een 1-jarig abonnement betaal je $71.88 en voor een 2-jarig abonnement $47.76. Neem je een abonnement voor 1 maand dan ben je dus het duurste uit.

Wanneer je kiest voor het abonnement van 1 jaar betaal je omgerekend $5.99 per maand en het abonnement van 2 jaar kost je omgerekend $1.99 per maand.

Wanneer je kijkt naar de prijs-kwaliteitverhouding is deze prima acceptabel.
De kwaliteit van Surfshark in vergelijking met de kosten is dus prima. Kies je voor Surfshark dan heb je een goede VPN verbinding voor een mooie prijs. Deze VPN dienst kun je noemen in het rijtje van goedkope VPN providers.

Niet goed geld terug-garantie

Bij Surfshark hebben ze een niet goed geld terug-garantie van 30 dagen. Vind je Surfshark toch niet helemaal goed werken en kom je daar binnen 30 dagen achter, dan krijg je je geld terug. Het geld terugvragen gaat zeer eenvoudig en je hebt het weer snel terug.

Conclusie van Surfshark

De VPN provider Surfshark is redelijk nieuw in de VPN wereld, maar doet op hoog niveau mee met de rest. De privacy en veiligheid is goed geregeld en bij Surfshark ben je verzekerd van snelle verbindingen.

De abonnementsprijzen zijn zeer schappelijk. Voor weinig kosten is je internetverbinding beveiligd, je privacy beschermd en worden ook nog eens de geografische blokkades omzeild.

Dat je met 1 abonnement een onbeperkt aantal apparaten
kunt verbinden via Surfshark is ook een mooie bijkomstigheid.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt Surfshark?

De VPN provider Surfshark heeft een zeer makkelijke en uitgebreide software. Leest u alles over het gebruik van Surfshark op deze pagina.

Is Surfshark een goede VPN?

Ja, Surfshark behoort tot de beste 5 VPN providers.

Is Surfshark snel?

De servers van Surfshark zijn een van de snelste servers die er op het moment zijn. Leest u hier alles over de uitgebreide testen die wij gedaan hebben.

Wat kost een Surfshark abonnement?

De prijzen van een maandelijks of jaarlijks abonnement van de VPN provider Surfshark zijn best goedkoop te noemen. Leest u hier alles over de kosten van het afsluiten van een abonnement bij Surfshark.

Is Surfshark goed voor torrenting?

Ja, Surfshark is een van de betere providers voor torrenting. Lees hier meer informatie.

Surfshark Review

Extra informatie

Besturingssysteem

, , , , , , , , ,

Apparaten

, , , , , ,

Betaling

iDeal

Gratis variant

, ,

logs

,

Proefperiode

, , ,