Je kunt een VPN verbinding maken door een gratis of betaald abonnement af te sluiten bij een van onze VPN providers. Als je veilig gebruik wilt maken van het internet bijvoorbeeld met je thuisnetwerk of op vakantie en een hoge waarde aan online privacy heeft is een VPN verbinding niet bepaald overbodig.

We zullen u dan ook op deze pagina alles exact uitleggen hoe en waarom VPN verbindingen zijn ontstaan en op welke manier men gebruik maakt van een VPN connectie.

Zo krijgen wij bij VPN-Check veel vragen zoals:

 • Wat is een VPN-verbinding?
 • Hoe veilig is een verbinding met een VPN?
 • Hoe werkt een VPN verbinding eigenlijk?
 • Hoe maak ik een beveiligde VPN-verbinding?
 • Welke VPN aanbieder is het beste?

Op al deze vragen geven wij u antwoord op deze informatie pagina voordat u besluit een VPN abonnement af te sluiten.

Wat is een VPN verbinding en wat doet het?

Wat zijn nu eigenlijk VPN verbindingen en hoe maak je een verbinding op voor je thuisnetwerk? Een verbinding met een VPN dienst staat voor “ virtual private network “ ook wel gezegd privé network. Dit wil eigenlijk zeggen dat men een privé network geheel beveiligd kan uitbreiden op een onbeveiligd network.

Een van de grootste onveilige netwerken is dan ook wel het internet. Een beveiligde internet verbinding kunt u zien als een sort van tunnel die word gemaakt door het internet heen naar een externe netwerk.

Omdat een tunnel afgesloten is is het voor werknemers van een groot internetbedrijf mogelijk om bestanden te benaderen binnen een beveiligd computernetwerk.Wanneer men een veilige versleutelde verbinding of connectie met een extern netwerk heft gemaakt noemen we dit du seen VPN netwerk.

Wilt u meer lezen over wat een VPN  is? Lees dan alle uitleg op deze pagina…

Versleutelde data verzenden door VPN netwerk

Als er data word verzonden over het VPN netwerk dan word deze automatisch versleuteld. Dit wil zeggen dat alle data perfect beveiligd is tegen hackers enz.

Het versleutelen end ontsleutelen van VPN verbindingen kan alleen met de juiste beveiligingssleutel gedaan worden. Deze sleutel is alleen in het bezit van de Client en de VPN server. Op deze manier is het voor computers of andere mensen onmogelijk om te zien wat jij via je datastroom verstuurd en ontvangt van de VPN server.

Wilt u meer weten over wat een VPN is en hoe een VPN verbinding werkt? Lees dan de uitgebreidere informatie pagina over de juiste connectie met een VPN.

Snel opzetten van een VPN verbinding maar welke provider?

Er zijn veel verschillende soorten VPN bedrijven die je kunnen helpen met het opzetten van een beveiligde VPN verbinding. Deze VPN-aanbieders ( VPN services ) zijn er grotendeels voor u als consument.

Deze zo genoemde VPN providers bieden goede en goedkope software en beveiligde servers aan zodat u zeer gemakkelijk vanaf elk apparaat een VPN verbinding kunt opzetten.

Op deze manier zult u alle voordelen benutten van een VPN verbinding zonder alle technische details te hoeven proberen die je normaal gesproken nodig hebt om een om een server goed in te stellen.

Wist u dat u een ruime keuze heeft aan servers over de gehele wereld als u met de juiste VPN provider in zee gaat?

De beste VPN providers

Omdat wij niets anders willen dan het beste voor u hebben wij vele VPN services getest. Omdat wij u de beste VPN provider willen verzorgen hebben wij over elke geteste VPN provider een zeer uitgebreide review geschreven.

Door de juiste testen toe te passen en onze jarenlange ervaring met een van de beste VPN services in de wereld kunnen wij u mededelen dat u bij hun in goede en veilige handen bent.

Hieronder vind je dan ook de top 3 beste VPN diensten. Als je simpelweg een goede VPN service zoekt zit je bij een van de onderstaande aanbieders goed en beveiligd!

ExpressVPN

Wilt u een uitgebreide maar een van de best functionerende VPN dienst? Dan is ExpressVPN de provider die u zoekt.

Dit servernetwerk is een flink uitgebreid netwerk dat je in elk werelddeel van verschillende landen vind met servers van ExpressVPN er in. Dit hout in dat het omzeilen van geografiche blokkades in bijna elk land gemakkelijk haalbaar is.

De VPN verbindingen en de server connecties van ExpressVPN zijn in onze ogen erg stabiel en werken zeer snel. De software die ze ontwikkeld hebben is beschikbaar op alle gangbare apparaten en werkt in onze ogen gewoon uitstekend.

Je kunt op een zeer gemakkelijke manier de locatie uitkiezen waar je zelf een VPN verbinding mee wilt opzetten. Daarnaast is het ook nog is mogelijk om de geavanceerde instellingen aan te passen als u een veeleisende gebruiker bent.

Als u de standaard instellingen laat staan is dit prima. Deze werken in het algemeen zeer goed en snel bij deze VPN service.

Lees hier de ExpressVPN review en onze klanten ervaringen.

CyberGhost

Deze VPN service geeft in onze ogen de beste prijs-kwaliteits verhouding. De gemiddelde kosten van een abonnement bij CyberGhost zijn erg laag en goed betaalbaar. CyberGhost is een hele goede VPN service voor weinig geld.

CyberGhost services heeft zich in de afgelopen jaren flink ontwikkeld en verbeterd. Zo hebben ze veel servers bijgekocht en hebben wij na het testen ervaren dat deze VPN aanbieder een zeer snelle service verleend.

Als u een abonnement afsluit bij CyberGhost kunt u er van uit gaan dat u kunt genieten van een snelle en stabiele VPN verbinding.

De software die CyberGhost ontwikkeld heeft ziet er wel even anders uit dan de andere VPN diensten. Door je eigen profiel te kiezen kun je zelf bepalen wat de bedoeling is van de VPN verbinding. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een streaming profiel zodat CyberGhost ervoor zorgt dat je verbonden wordt met een VPN server die zorgt voor een super snelle verbinding om zo films te downloaden enz.

Al met al hebben zei erg goede oplossingen bedacht om een snelle beveiligde internet verbinding te creëren.

Wilt u meer informatie over de werking van CyberGhost? Lees dan alle CyberGhost reviews over deze VPN service.

NordVPN

Wilt u een beetje goedkoop uitwezen? Dan kunt u voor een schappelijke prijs een zeer goede VPN service krijgen met veel servers die verspreid zijn over de gehele wereld. De server kwaliteit van de VPN verbindingen van Nordvpn zijn over het algemeen zeer uitmuntend te noemen.

Door hun grote servernetwerk zorgt NordVPN zelfs ervoor dat hun servers nooit overbelast kunnen raken.Hierdoor heb je altijd de hoogste snelheid die je nodig dient te hebben. De software die NordVPN ontwikkeld heeft is voor besturingssystemen zoals Android, Mac, Windows, IOS en OS X.

De nieuw ontwikkelde software werkt eigenlijk zeer gemakkelijk op alle geteste apparaten.Ook is het gemakkelijk om anoniem internetten en geografische blokkades te omzeilen. Het grote voordeel is dan ook veilig gebruik te maken van wifi netwerken.

Als u dus op zoek bent naar een zeer goede VPN service en een niet te hoge prijs wilt betalen dan is de deinst van NordVPN het gene wat u zoekt.

Waarom een VPN kiezen?

Er zit een groot verschil tussen zakelijk en particulier gebruik maken van een VPN verbinding. We zullen zowel de bedrijfsmatige als het particulieren gebruik even goed omschrijven. Omdat er veel verschillende soorten beveiligde internetverbindingen zijn zowel voor je iPhone, iPad of voor Apple, Windows, KPN of Ziggo wil het wel eens verwarrend zijn voor de consument.

Bedrijven

Binnen commerciële organisaties zoals grote bedrijven is er vaak een bedrijfsnetwerk waar veel informatie te vinden is over het bedrijf zelf. Deze bedrijfs- computernetwerken zijn niet voor niets afgeschermd voor buitenstaanders.

Met het gebruik van een VPN verbinding kan er een versleutelde verbinding wat met het interne computernetwerk werkt opgezet worden. Op deze manier kan er dus vanaf buitenaf veilig ingelogd worden op het interne bedrijfsnetwerk.

Particulier gebruik

Online privacy en veilig internetten is de laatste jaren erg belangrijk geworden vooral bij het gebruik van een thuisnetwerk of als u op vakantie gaat. Door het gebruik van een VPN verbinding is het gebruik van internet een stuk betrouwbaarder.

Een VPN versleuteld je verbinding tot de VPN server zodat al de data die u thuis binnenkrijgt of ontvangt niet afgeluisterd kan worden door andere gebruikers of hackers op het netwerk waar u zich op dat moment op bevind.

Dit kan een risico worden wanneer je als voorbeeld gebruik maakt van een openbaar wifi netwerk. Bovendien gebruik je niet je eigen IP-adres. Voor advertentie netwerken is het dan ook niet mogelijk op basis van je ip adres een profiel van je te maken.

Het continu veranderen van IP-adressen heeft ook als groot voordeel als je een VPN verbinding maakt naar een ander land is het voor andere net of je daar op het internet zit.

Ook is het dus mogelijk om geografische blokkades te doen omzeilen. Op deze manier kan je als voorbeeld NPO gemist bekijken in alle landen, of naar de Amerikaanse Netflix surfen vanuit VPN Nederland.

Normaal gesproken is dit niet mogelijk omdat je tegen de geografische blokkades loopt. Wil je anoniem surfen over het internet?

Of je wilt software en films downloaden? Dan is het continu veranderen van je IP adres met een goede VPN verbinding erg handig.

Hoe werkt een VPN verbinding precies?

Om een goede en betrouwbare VPN verbinding te maken met uw thuisnetwerk of op uw kantoor is er altijd een VPN server nodig waar verbinding mee gemaakt kan worden. Een connectie word ten alle tijden gemaakt met een zogenoemde VPN cliënt. De cliënt is in dit geval een los apparaat zoals een:

 • Computer ( PC ) ( Windows, Mac,Apple )
 • Smartphone ( iPhone etc )
 • Tablet ( iPad )

Er is altijd een mogelijkheid om 2 computernetwerken te verbinden en te laten koppelen met een versleutelde VPN verbinding. Zo kunt u dus uw eigen computernetwerk wat u thuis gebruikt veilig koppelen aan een computernetwerk binnen je bedrijf.

De beveiligde verbinding die opgezet wordt is een soort van veiligheidstunnel. Buiten de beveiligde tunnel kan de complete inhoud van het datapakket nog versleuteld worden ook. het VPN protocol wat men geïnstalleerd heeft bepaald hoe de versleuteling word uitgevoerd.

Leest u op deze pagina alles over de werking van een VPN en de versleuteling van de verstuurde verbindingsdata.

Hoe maak je een VPN verbinding precies?

Wat is de beste manier om een VPN-verbinding op te zetten en verbinding te laten maken met de router of server?

Om een goede en veilige VPN verbinding tot stand te brengen moet de gene die de verbinding wilt gaan maken de gebruiker eerst kunnen aantonen dat hij of zei wel de rechten heeft om een VPN verbinding te maken.

Je kan op 3 verschillende manieren inloggen om een VPN verbinding tot stand te brengen. We zullen de 3 meest gebruikte methodes op een rijtje zetten:

 • Met een beveiligd certificaat van de VPN server
 • Gebruikersnaam en wachtwoord
 • Certificaat en een gebruikersnaam met wachtwoord

Een van de veiligste manieren is de combinatie van een certificaat gebruikersnaam en wachtwoord. Het is echter wel wat lastiger om op deze manier te kunnen inloggen. VPN services nemen genoegen met alleen een gebruikersnaam in combinatie met een wachtwoord. Gebruik wel altijd een wachtwoord wat sterk genoeg is!

Zoals u kunt lezen lijkt het erg moeilijk om een VPN verbinding in te stellen maar het tegendeel is waar. In feite is het instellen van een VPN verbinding een vrij gemakkelijke klus om zelf te kunnen doen.

Omdat de bijgeleverde software van de VPN providers een vrij simpele installatie hebben is het opstarten van je nieuwe VPN vrij makkelijk. Het is net zo makkelijk als het inloggen op Skype of een verbinding maken met een thuisnetwerk.

Je kunt met de juiste informatie zelfs op de meeste routers een VPN verbinding in stellen. Op deze manier is je gehele netwerk direct verbonden via een VPN server met het internet.

VPN verbinding / VPN provider

Hoe gaat het gebruik van een VPN verbinding in zijn werk als u een beveiligde internetverbinding wilt gebruiken voor uw thuisnetwerk?

Als u particulier op zoek bent naar de beste VPN provider dan kunt u gebruik maken van de commerciële VPN aanbieders. U kunt gebruik gaan maken van de beveiligde VPN servers die zei in hun bezit hebben. Als u binnen deze netwerken opereert dan heeft u niet de mogelijkheid om computers en bestanden binnen dat netwerk te kunnen zien/gebruiken.

U kunt wel de internet verbinding gebruiken van uitgekozen VPN server. In dit geval denkt de buitenwereld dat het Ip adres van de VPN server uw eigen IP adres is. Op deze manier kunt u dus uw Ip adres makkelijk veranderen voor andere gebruikers die nieuwsgierig zijn naar wat u allemaal uitspookt!!

Als u gebruik wilt maken van een beveiligde VPN verbinding in combinatie met een VPN server dan moet u hiervoor wel betalen. Op deze manier koop je dus eigenlijk een VPN verbinding.

Kosten VPN providers

De gemiddelde kosten van een VPN provider en de VPN service die zei verlenen kunnen erg variëren in prijs.  Ook kan er een groot verschil zitten tussen de kwaliteit van de VPN verbindingen per VPN service.

Een ander belangrijk aspect is de klantvriendelijkheid en de gebruikershulp die zei verstrekken. Om u goed te kunnen helpen om de juiste keuze te kunnen maken welke VPN te kopen hebben wij een provider lijst samengesteld die volgens VPN-Check de beste VPN services aanbieden.

Verbinding maken met software die is bijgeleverd

Omdat verschillende VPN providers een goed gekoppelde software bij hun VPN services leveren is het opzetten van een VPN verbinding vrij makkelijk.

Normaal gesproken als u een VPN verbinding wilt gaan verbinden hoeft u alleen maar op het knopje connect te klikken en de verbinding wordt automatisch opgezet. Zelfs  het instellen van al uw gegevens is niet eens meer nodig omdat dit al gedaan is door de VPN service waarbij u uw abonnement heeft afgesloten.

De bijgeleverde software is zo ontwikkeld dat de instellingen om te kunnen verbinden met hun server al allemaal correct zijn ingesteld zodat u dit niet meer hoeft te doen.

Voordeel van de software

Een zeer groot voordeel is dus dat de bijgeleverde software van de VPN providers veel werk uit handen nemen omdat alle instellingen al goed zijn voorgeprogrammeerd. Het enige wat u zelf nog maar hoeft te doen is een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken.

De VPN software kunt u dus installeren op de volgende apparaten:

Na het installeren van de software hoeft u dus alleen nog maar een keer uw gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen en kunt u hierna de complete software gaan gebruiken. Kies je locatie waar u zich op dat moment bevind klik op connect en klaar.

Gratis VPN verbinding

Natuurlijk zijn er ook VPN providers die een gratis VPN verbinding aanbieden. Lees hier alles over op onze pagina gratis VPNOok hier heeft VPN-Check de beste VPN services met een gratis abonnement op een rijtje gezet.

Houd u er ten alle tijden rekening met dat een gratis VPN in sommige gevallen wel worden verstrekt met een aantal beperkingen.

Zo kunt u denken aan het kiezen uit een aantal beperkte servers of datalimieten wat bij een abonnement onbeperkt is.

Kosten VPN verbinding

Om op een goede manier gebruik te maken van een VPN verbinding voor op je thuisnetwerk of telefoon bij een van de beste VPN providers van Nederland die wij hebben getest moet er wel een maandelijks/ jaarlijks abonnee worden afgesloten.

Voor het afgesloten abonnement zal uiteraard betaald moeten worden. Ook de verschillende VPN providers hebben natuurlijk hun maandelijkse kostenposten te betalen zoals:

 • Klantenservice
 • Servers
 • Marketing
 • Software ontwikkeling
 • Data verbruik

Bij het afsluiten van een jaarlijks of maandelijks abonnement voor het gebruik van een VPN moet u wel op de prijs letten!! Er kan namelijk een groot prijsverschil zitten in de kwaliteit van de VPN diensten zoals de:

 • Stabiliteit van VPN verbindingen
 • Snelheid van een VPN verbinding

Buiten deze verschillen hangen de kosten ook nog eens af van hoe lang je het VPN abonnement afsluit. Wij geven u dan ook het advies om bijvoorbeeld in 1 keer een abonnement van 2 jaar af te sluiten wat een stuk goedkoper is dan u steeds per maand uw abonnement verlengt.

Een gemiddeld VPN abonnement kost tussen de $2 en $3 per maand. Maar zo zijn er ook VPN aanbieders waar een VPN abonnementen tussen de $6 en de $10 per maand kosten. Dit is dan nog een de goedkoopste vorm van het abonnement.

Het is belangrijk dat u zich goed verdiept in welke VPN dienst het beste bij u past en wat de maandelijkse of jaarlijkse abonnementen kosten. Lees hier alles over op de pagina VPN reviews en kies de VPN provider die voor u het meest geschikt is.

Software voor computer, telefoon en tablet

Zoals voor VPN-Check bekend is zullen de meeste mensen met een tablet, telefoon of computer (PC ) verbinding maken met een VPN server. Voor al deze veel gebruikte apparaten is er een ontwikkelde software beschikbaar die het voor u mogelijk maakt om bijvoorbeeld via u IPhone een verbinding op te zetten met een VPN server.

Zo is er geen verschil of je nu verbinding wilt maken met een VPN server vanaf je Mac computer, Windows 10 laptop of je Smartphone met daarop het vooraf geïnstalleerde Chromebook. Als u verbindingen wilt maken met een beveiligd netwerk vanaf bijvoorbeeld een universiteit, of uw bedrijf dan raden wij van VPN Check u aan om de bijgeleverde standaard software te gebruiken.

De meeste voor ons bekende besturingssystemen hebben al een standaard ondersteuning voor de meeste VPN protocollen. U moet wel rekening houden dat bijvoorbeeld Mac computers, Android devices en Window computers standaard al verschillende soorten van protocollen ondersteunen.

Er is natuurlijk altijd wel een gratis oplossing te downloaden voor een protocol die problemen veroorzaakt. Zo is er voor Android en iOS apparaten al een OpenVPN connect beschikbaar om een goede en snelle verbinding met een OpenVPN server te kunnen maken. Bij de meeste software van een VPN service is deze fictionaliteit enigszins al ingebouwd.

Commerciële VPN service

Als u van een commerciële VPN service gebruik wilt gaan maken dan is dit allemaal wat makkelijker. Deze zogenoemde VPN partijen hebben verschillende besturingssystemen die een zeer simpele VPN  cliënt hebben gemaakt. Met deze makkelijk te gebruiken cliënt is het opzetten van een VPN verbinding met een server een koud kunstje voor u en kunt u snel gebruik maken van een beveiligde internet verbinding.

Gebruik de connectie bij elke provider en wifi hotspot

Een VPN verbinding kun je met elke internetverbinding opzetten. Op zich functioneert elke VPN connectie met:

 • Ziggo
 • KPN
 • XS4ALL

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een ander provider abonnement dan de bovengenoemde.

Wifi hotspot gebruiken

U kunt zelfs van een VPN connectie gebruik maken als u gebruik wilt maken van een openbaar netwerk zoals een wifi hotspot op vliegvelden of in restaurants. Het veilig gebruik maken van een openbaar netwerk is zeer goed mogelijk met de juiste VPN verbindingen.

Als u gebruik maakt van openbare wifi hotspots is het handig om een goede VPN verbinding te gebruiken om zo hackers te voorkomen op deze soort open netwerken. Als je geen VPN verbinding gebruikt dan is al je data af te luisteren en te onderscheppen.

Anoniem downloaden

Met het gebruik van een VPN op je thuisnetwerk kan je dus veilig openbaar wifi gebruiken zonder dat u bang hoeft te wezen dat u persoonlijke gegevens op straat komen te liggen.

Wilt u thuis een VPN verbinding gebruiken? Omdat je wilt voorkomen dat uw huidige provider de online gegevens niet beveiligd? Met de juiste VPN connectie kun je simpelweg alles anoniem downloaden.

Hoe werkt een VPN verbinding?

Een VPN-verbinding zorgt ervoor dat je dataverkeer versleuteld wordt met zeer goede beveiligingstechnieken.Een VPN werkt als een soort van veilige en anonieme tunnel waar alle data communicatie van jou en het internet doorheen loopt.

Hoe veilig is een VPN verbinding?

Een VPN verbinding is momenteel een van de veiligste manieren om gebruik te maken van het internet.

Hoe zet ik een VPN verbinding op?

Een VPN verbinding kunt u opzetten door eerst de juiste VPN provider te kiezen. Er zin verschillende soorten VPN diensten waar u uit kunt kiezen. Lees hier meer over op onze website.

Wat is een VPN verbinding op I Phone?

Ook op een i Phone kunt u door een app te gebruiken een VPN verbinding maken. Lees hier alle informatie betreft een VPN voor je I phone.

Wat kost een VPN verbinding?

De kosten om een goede VPN verbinding aan te schaffen verschillen per VPN provider. Lees hier alles over de prijzen van een VPN abonnement.

VPN verbinding met thuisnetwerk kan dat?

Er is niets veiliger dan een VPN verbinding op uw thuisnetwerk te installeren.Zo kunt u veilig internetbankieren en blijft u ip adres anoniem.