Veilig internetten vraagt tegenwoordig steeds meer voorzorgmaatregelen, zeker als je op je Android telefoon of tablet kwetsbare informatie wilt opzoeken, die niet gedeeld mag worden met derden.

Om verschillende redenen kan het handiger zijn om anoniem over het internet te surfen. Mogelijk moet je gevoelige informatie verzenden, die niet voor
onbevoegden bestemd is. Of je zoekt informatie over een persoonlijk onderwerp.

Ook kan het zijn dat er vertrouwelijke documenten naar je toe verzonden moeten worden, die evenmin in handen van derden mag belanden. In al deze gevallen is het raadzaam om je internetverbinding optimaal te beveiligen. Dit doe je met een VPN, ook op je Android telefoon of tablet.

Beveiligde internetverbinding met VPN

Om je veiligheid en privacy tijdens het surfen over het internet te verbeteren, is het verstandig om een goede VPN verbinding in te zetten. Met een VPN wordt er een veilige verbinding tussen jouw Android telefoon of tablet en het internet gemaakt.

Ongeacht het apparaat waarmee je het internet op gaat, je verstuurt altijd een bepaalde identificatiecode van je internetverbinding via het IP-adres van je laptop, tablet of telefoon. Deze staat doorgaans op jouw naam en adres, waardoor je altijd gemakkelijk te traceren bent.

Helaas ook door instanties of personen die hier mogelijk verkeerde bedoelingen mee hebben. Een VPN vermijdt dat je hierop gevonden kunt worden.

Hoe werkt een VPN verbinding?

Hoe werkt een VPN verbinding nu exact? VPN is een afkorting voor Virtual Private Network. Als je gebruik maakt van VPN kun je via een versleutelde en beveiligde verbinding gevoelige informatie naar een externe server sturen.

Als het ware maak je gebruik van een omweg om alsnog dezelfde informatie naar het internet te sturen. Er komt zo echter een ander IP-adres in beeld, dat door bezoekers van het internet gezien kan worden.

Je eigen unieke IP-adres blijft zo buiten beeld, waardoor je niet op naam en adres te traceren bent. Dit zorgt ervoor dat je een stuk anoniemer over het internet kunt surfen en informatie kunt zoeken, versturen of ontvangen.

Onherkenbaar IP-adres met VPN

Met een VPN service wordt het mogelijk om volstrekt anoniem over het web te surfen. De sites die je bezoekt, kunnen zo namelijk niet zien wat jouw echte IP-adres is.

Er kan niet worden getraceerd op locatie of identiteit, waardoor je incognito kunt internetten. Het is tevens niet mogelijk dat je zoekgeschiedenis wordt herkend of in te zien welke apps je nog meer op je telefoon hebt zitten.

De VPN connecties zorgen voor een versleutelde verbinding tussen je Android telefoon en het internet, waardoor je meer privacy krijgt en beveiligd bent
tegen hackers.

Veiligheid tijdens het surfen op internet

Als je je op het internet begeeft, zijn drie aspecten van essentieel belang, namelijk veiligheid, anonimiteit en vrijheid in het vinden en verwerken van informatie van gevoelige aard.

Al het dataverkeer dat via een VPN verbinding loopt, wordt versleutelt en beveiligt, zodat derde of onbevoegde partijen die informatie niet kunnen onderscheppen.

Je kunt hierbij denken aan overheden of hackers die op dergelijke vertrouwde informatie uit zijn om hier voor eigen doeleinden gebruik van te maken.

Anonimiteit via VPN server

Zodra er verbinding wordt gelegd met een VPN-server, wordt je eigen IP-adres verborgen. Je krijgt immers het IP-adres van de server, waardoor je locatie en identiteit niet langer meer te achterhalen is.

De VPN biedt als het ware een tussenstation, waar vanuit de informatie die je via deze server verstuurt, op het internet belandt. Omgekeerd loopt de data die je ontvangt eveneens via dit tussenstation, waardoor de stappen lastiger te traceren zijn. Je surft in verhoogde anonimiteit over het internet.

Vrijheid in verbinding op het internet

Een VPN server maakt het mogelijk om met verschillende servers over de gehele wereld te verbinden. Het is hierdoor niet langer mogelijk om te traceren in welk land je je bevindt.

Doordat je kunt verbinden met een server in een ander land, wek je de indruk dat jijzelf eveneens in dit land het internet op gaat. Ook als werken vanuit het buitenland niet mogelijk is, doordat het internet niet overal vrij toegankelijk is, kun je via een VPN verbinding alsnog toegang krijgen op het netwerk in het buitenland. Je ontloopt hiermee bepaalde online censuur of restricties op social media.

Gratis ( Free ) VPN’s voor Android

Als u naar de Play store van het Android toestel gaat kan je veel VPN services vinden die u vertellen gratis te zijn. De zogenoemde Free VPN’s. Omdat wij van VPN Check vele gratis apps getest hebben willen wij u erop wijzen dat een gratis app eigenlijk nooit gratis is.

Zo kan het zijn ( in de meeste gevallen ) dat je betaald met je persoonlijke gegevens wanneer je gebruik maakt van de app. Dit is iets wat je natuurlijk niet wilt als je een gratis VPN wilt gebruiken.

Als je echt op zoek bent naar een Free VPN maar dan wel een goede dan heeft u maar een aantal keuze. Leest u op deze pagina alles over een goede en gratis VPN provider met de wat betere app voor Android.

VPN instellen op Android met netwerk instellingen

Mocht u voor wat voor reden dan ook geen gebruik willen maken van een app om zo connectie te maken met een VPN netwerk dan kan dit ook goed met Android devices. Het mooiste is dat er een ingebouwde VPN cliënt in het Android besturingssysteem is geïnstalleerd.

We hebben voor u een stappenplan gemaakt hoe je zonder app met een VPN server verbinding maakt op Android.

  • Stap 1: Ga naar de instellingen van je Android device.
  • Stap 2: Klikt u op draadloos netwerk en klik door op meer en vervolgens op VPN
  • Stap 3: Klikt u vervolgens op “VPN profiel toevoegen”
  • Stap 4:  Vul nu je gegevens in die je van de VPN dienst hebt ontvangen. Dits zijn de gegevens van het protocol, het adres van de server en je inlog gegevens.
  • Afhankelijk uit welk protocol u kiest zal je nog wel wat gegevens moet invullen bij de aangemelde VPN provider. De bovenstaande instellingen worden altijd opgeslagen. Dus als u de volgende keer de betreffende VPN verbinding wilt gaan gebruiken hoef je alleen maar op VPN instellingen te klikken en u bent verbonden met het VPN netwerk.

Anoniem surfen ongeacht de browser

Zodra er een goede VPN verbinding wordt gelegd, zal al het dataverkeer dat via de externe server loopt, worden versleuteld. Het maakt hierbij niet uit met welke browser je surft en dus het internet opgaat. Alle data wordt beveiligd en anoniem verzonden, ongeacht of je via Google Chrome, Firefox, Edge, Internet Explorer of een andere VPN browser toegang tot het web krijgt.

Hetzelfde geldt voor wanneer je gebruik maakt van mobiele toestellen als een iPad, tablet, of Android telefoon. Je kunt eindeloos anoniem downloaden of e-mails versturen, doordat volstrekt onduidelijk is welke van de vele gebruikers van de externe server deze handelingen uitvoert.

Waarom wil je anoniem surfen?

Ongeacht welke provider je kiest, geldt een bewaarplicht van 6 maanden op het surfgedrag dat je op het internet vertoont. Alle informatie over de websites die je bezoekt binnen die periode, wordt opgeslagen en kan worden ingezien door de internet provider zelf en instanties die bevoegd zijn om hiernaar te informeren.

Een VPN verbinding voorkomt dat dergelijke informatie kan worden bekeken, doordat alle data eerst wordt versleuteld, voordat het naar de provider wordt toegezonden. Dit is een goede manier om anoniem te internetten en te vermijden dat providers met je mee kunnen kijken.

VPN diensten met Android applicatie

Ook op je Android telefoon wordt het steeds belangrijker dat je aandacht geeft aan het veilig internetten. Veilig Wifi-gebruik zorgt voor optimale online privacy en het is zeker verstandig om een goede VPN verbinding te zoeken.

Voor Android kun je kiezen uit verscheidene providers, die elk het mogelijk maken om anoniem het internet op te gaan. Er zijn verschillende Android VPN applicaties op de markt verkrijgbaar, waardoor het lastig kan zijn om een goede keuze te maken, die je verzekert van optimale veiligheid en anonimiteit.

Doordat veel VPN diensten tegenwoordig een applicatie voor Android hebben ontwikkeld, is er naast voldoende keuze tevens veel verbetering ontstaan in de kwaliteit van de applicaties.

Ingebouwde VPN verbindingen in Android

Er zijn verschillende apps waaruit je kunt kiezen om een veilige VPN verbinding met je Android telefoon te maken. Met de nieuwste modellen is het bovendien vaak mogelijk om zelfs zonder aanvullende app verbinding te maken met een VPN server.

Dergelijke ondersteuning is in veel gevallen tegenwoordig ingebouwd in de Android toestellen, waardoor je altijd anoniem kunt surfen over het internet.

Met een standaard VPN functionaliteit is al gemakkelijk een VPN verbinding op te zetten met je Android telefoon. Zo ben je ook beschermd als je met een Android telefoon het internet op gaat en informatie uitwisselt.

VPN providers bieden online anonimiteit

Verschillende VPN providers bieden optimale kwaliteit en online anonimiteit als je via hun diensten verbinding legt met de externe server. Het is verstandig om je goed in de verschillen tussen de providers te verdiepen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken en zeker weet dat de verbinding de juiste mate aan anonimiteit biedt, waarnaar je op zoek bent.

Al het dataverkeer kan dan veilig via een VPN server lopen, overal ter wereld, terwijl je eigen locatie niet zichtbaar wordt voor ongewilde hackers of overheidsinstanties. De juiste providers zijn eenvoudig te gebruiken, snel en uitgebreid en voorzien je van de gewenste privacy.

Aandachtspunten in keuze voor Android VPN apps

Om te bepalen welke VPN apps het beste geschikt zijn voor jouw Android telefoon of tablet, is het belangrijk om enkele punten in beschouwing te nemen.

Zo dient allereerst uiteraard de kwaliteit van de Android app bekeken te worden. Je wilt immers een stabiel product, wat gemakkelijk te bedienen is en over voldoende belangrijke functionaliteiten beschikt.

Daarnaast is de kwaliteit van de verbindingen met de VPN server van belang. Ook het leggen van verbindingen dient stabiel, betrouwbaar en eenvoudig mogelijk te zijn.

Als dit allemaal juist aanvoelt, is het verstandig tevens te kijken naar de algemene voorwaarden die door de verschillende providers worden gehanteerd. Ga op zoek naar een provider van een VPN service die je privacy respecteert.

Beste VPN apps voor Android toestellen

Bovenstaande criteria geven een beeld van de kwaliteiten en voorwaarden waaraan een goede Android app voor VPN verbindingen moet voldoen. Op basis van deze kenmerken zijn enkele VPN providers te noemen die garant staan voor een goede service als het aankomt op het vinden van geschikte Android apps.

Een betrouwbare app voor op je Android telefoon of tablet, is ontwikkeld door VPN providers als ExpressVPN of NordVPN. Je kunt ervan op aan dat de verbindingen met de server op een juiste manier worden gelegd, zodat al het
dataverkeer versleuteld wordt verzonden.

Op een betrouwbare manier kun je zo van het internet gebruikmaken, zonder dat de geschiedenis van het surfen kan worden getraceerd.

ExpressVPN als Android app

Er lijkt geen betere Android app beschikbaar te zijn, dan de Express VPN. Naast een uitstekende software, stijgt ook wat betreft de snelheid in gebruik, deze app boven alle verwachtingen uit.

Als je kiest voor ExpressVPN ben je verzekerd van optimale veiligheid, aangezien er gebruik wordt gemaakt van een krachtige encryptie. Een ander voordeel is dat er geen logs bewaard blijven, waardoor de privacy van de gebruikers optimaal wordt veiliggesteld.

Het bedrijf zelf is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden. Alles wordt in werking gesteld om het internetverkeer zo anoniem mogelijk te maken.

Voordelen van ExpressVPN

Er zitten duidelijke voordelen aan het gebruik van deze app. Zo is de kwaliteit uitmuntend te noemen en is het uiterst eenvoudig om snel je weg in de software te vinden. Bovendien zijn de connecties met de server uiterst stabiel, wat een snelle verbinding mogelijk maakt.

De app zal weinig invloed uitoefenen op je batterijverbruik, waardoor je niet telkens opnieuw je Android telefoon moet opladen. Iets wat bij menig andere app nog weleens het geval kan zijn.

ExpressVPN kan tevens op meerdere apparaten worden ingesteld en gebruikt, waardoor dit een uitstekende optie is. Je kunt rekenen op een zorgvuldig ontwikkelde software die voor meerdere apparaten precies doet waarvoor het wordt ingesteld, namelijk het bieden van optimale beveiliging van al je dataverkeer op het internet.

NordVPN als Android app

Een andere uitstekende optie om als app op je Android telefoon te gebruiken, is de NordVPN. Ook hiermee kun je verbinden met een VPN server en anoniem het internet op.

Door de voordelige tarieven biedt het een geschikt alternatief op de ExpressVPN als je op zoek bent naar een goede VPN app voor op je Android telefoon.

Ook hiermee kun je rekenen op een uitstekende verbinding, met stabiele en sterke connecties, die een optimale veiligheid
tijdens het internetten bieden. Leest u hier de review van NordVPN.

Vergelijkbare voordelen van NordVPN

De software van deze Android app is net als de ExpressVPN te gebruiken op meerdere apparaten en alsnog gemakkelijk te bedienen. Als bijzondere functie biedt de NordVPN een killswitch functie, die niet vaak geboden wordt voor mobiele telefoons.

Je hoeft enkel nog een geschikte provider te kiezen en de benodigde instellingen aan te passen. Een uitstekende optie dus als je op zoek bent naar een voordelige Android app om VPN verbindingen met een externe server te realiseren. Je bent verzekerd van optimale anonimiteit, zonder dat hierin in kwaliteit hoeft te worden ingeleverd. Meer weten over NordVPN? Lees hier dan alle reviews en ervaringen van NordVPN

Verzamelde data zonder internetverbinding

Doorgaans beschikken standaard Android telefoons over verschillende apps. Voor veel uiteenlopende doeleinden worden deze aan de telefoon toegevoegd, zonder dat gebruikers zich bewust zijn van de informatie die deze apps verzamelen.

Niet enkel als de telefoon aanstaat, of als de apps in gebruik worden genomen, verzamelen deze applicaties persoonlijke dat van de gebruiker. Ook als er geen internetverbinding is of in gebruik genomen, wordt er waardevolle data verzamelt, zoals je contactgegevens, informatie uit je telefoonboek, of andere informatie die op je telefoon wordt opgeslagen.

Incognito combineren met Android VPN

Voor meer privacy is meer nodig dan enkel een versleutelde VPN verbinding. Hiervoor kun je de incognito modus van Chrome gebruiken of kiezen voor de privé modus die bij andere browsers te vinden is.

Een goede combinatie van beide opties biedt al een stuk meer zekerheid en beveiliging tegen ongewenste mee kijkers. Op deze manier zet je alles in werking om zo anoniem mogelijk het web op te gaan en te zorgen voor beveiligde

verbindingen via een alternatieve server. Het wordt een stuk moeilijker om de informatie die op de browser is terug te vinden of via de server als versleuteld wordt weergegeven, te interpreteren of te herleiden naar de juiste gebruiker.

Connectie maken met VPN server

Het is doorgaans redelijk simpel om contact te maken met de VPN server. Als je eenmaal weet hoe de software werkt en welke stappen je moet nemen om de verbinding met de beveiligde omgeving te maken, wijzigt het zich vanzelf.

Uiteraard werkt elke VPN app voor Android anders, maar over het algemeen is de software gemakkelijk te gebruiken. Allereerst installeer je de app en opent deze op je Android telefoon.

Vaak volgt dan een korte uitleg over hoe de verschillende functies kunnen worden gehanteerd. Je kunt inloggen met de inlog gegevens die je hebt aangemaakt bij het opstellen van een account.

Vervolgstappen in verbinden met VPN server

Verschillende opties leiden je naar de mogelijkheid om een land te kiezen, waar de server gelokaliseerd is die je kunt gebruiken. Je kunt gelijk inschakelen op deze server, waarna de verbinding is gelegd en het lijkt alsof je vanuit dat betreffende land aan het surfen bent op het internet.

Meestal moet je de verbinding eerst goedkeuren, waardoor een extra beveiligingselement is toegevoegd aan de procedure. Zodra je met een VPN server bent verbonden, krijg je hiervan een duidelijk signaal.

Dergelijke interfaces zijn door providers beschikbaar gesteld voor meerdere apparaten en besturingssystemen.

VPN instellen op Android instellen zonder app

Veel Android toestellen bieden de mogelijkheid om verbinding te maken met een VPN server, zonder dat hiervoor een app hoeft te worden geïnstalleerd. In de netwerkinstellingen voor het Android besturingssysteem van menig nieuw model is een ingebouwde VPN cliënt beschikbaar, waarmee je vanaf een

Android toestel zonder app kunt verbinden met een VPN server. In de instellingen vind je onder draadloos en netwerken de optie VPN. Hier kun je
een VPN profiel toevoegen en de gegevens invullen als protocol, het server adres en de login gegevens. Deze ontvang je vanuit de VPN dienst. Alle gegevens zijn beschikbaar gesteld bij de VPN service die je gebruikt.

Gemakkelijk verbinden via netwerkinstellingen

Alle instellingen voor VPN via netwerkinstellingen hoef je maar één keer in te voeren, waarna het telkens gemakkelijk kan worden aangezet. Bij volgende verbindingen die je met de VPN server wilt leggen, hoef je enkel nog op de knop ‘verbinden’ te drukken.

De connectie wordt dan automatisch gelegd en je kunt veilig het internet op. Bovenaan je Android telefoon zie je of de verbinding succesvol is gelegd en dat de VPN versleuteling van
dataverkeer actief is.

Altijd verbonden met VPN service

Het is mogelijk om de VPN connectie altijd aan te laten op je Android telefoon. Hiervoor zijn 2 verschillende opties beschikbaar. Hiervoor ga je eerst naar de instellingen van je Android toestel en klik daar op ‘draadloos en netwerken’.

Hier vind je een optie ‘VNP’ en de keuze uit drie stipjes bovenin beeld. Hier kies je gemakkelijk voor de optie ‘Altijd aan VPN’. Als je hierop drukt, zorg je ervoor dat deze optie altijd actief is. Zo kun je onbeperkt verbinden met

het VPN netwerk en surf je veilig over het internet, elke keer als je dit aanzet. Zodra je telefoon aangaat, verbind je automatisch ook met de VPN service.

Via de app verbonden met VPN

Uiteraard is eenzelfde optie mogelijk als je doorgaans via een app op je Android telefoon verbinding maakt met de VPN omgeving. Het hangt hierbij wel af van welke provider je gebruik maakt, aangezien niet elke VPN provider de optie voor ‘altijd aan’ standaard aanbiedt.

Een VPN service die dit met zekerheid wel aanbiedt, is ExpressVPN, waarbij het in de app voor Android toestellen is verwerkt. In andere gevallen is het zelfs mogelijk dat de VPN verbinding automatisch start, zodra je de VPN app opent op je smartphone of tablet.

VPN service als verstandige optie

In veel gevallen kan het verstandig zijn om te kiezen voor een VPN verbinding om zo anoniem te kunnen internetten. Zeker als je regelmatig gebruik maakt van een publiekelijk wifi-netwerk, is het aan te raden om de data die je via het web verstuurd of opzoekt, te versleutelen en af te schermen.

Overal waar je gebruik maakt van openbaar wifi kan de eigenaar van die omgeving namelijk inzien wat je hebt bezocht of verzonden. Persoonlijke mailwisseling blijft zo niet lang meer privé.

Gehackt worden in publiekelijk netwerk

Ook is het een stuk gemakkelijker om een publiekelijk netwerk te hacken, waardoor er snel misbruik van jouw persoonlijke data gemaakt kan worden.

Een vertrouwde hotspot als netwerk omgeving waarin je gewend bent veilig te kunnen inloggen, kan ineens van iemand geheel anders zijn en lang niet meer zo betrouwbaar als dat ogenschijnlijk lijkt.

Genoeg reden dus om dit zorgvuldig af te schermen. Met de optie VPN op je Android telefoon, via instellingen of als app, biedt je gedegen bescherming tegen tal van onverwachte situaties.

VPN voor geografische content

Vaak is bepaalde content enkel beschikbaar voor hiervoor ingestelde landen. Door gebruik te maken van een VPN service, kun je vanaf je Android telefoon alsnog bepaalde video’s bekijken waar je eigenlijk vanuit het land waar je woont, geen toegang toe kunt krijgen.

Met een VPN verbinding omzeil je dit probleem, omdat je kunt inloggen via een server in het desbetreffende land. Ook hiervoor is het een uitstekende keuze om je te verdiepen in de mogelijkheden die het toevoegen van een VPN app aan je Android smartphone je kunnen bieden.

Goedkoop VPN toevoegen aan Android toestellen

Het is verstandig om je meer te verdiepen in de mogelijkheden voor VPN verbindingen. Als je op zoek gaat naar goedkope alternatieven om een VPN connectie mogelijk te maken, dan kun je in menig playstore terecht voor VPN services die praktisch gratis worden aangeboden.

Er zijn zeker betrouwbare opties beschikbaar, waarbij je voor weinig een geschikte aanvullende beveiliging op je smartphone kunt installeren. Uiteraard is het altijd raadzaam goed te letten of dergelijke voordelige opties de meest effectieve bescherming bieden. Kies wijs als je een VPN service toevoegt aan je Android toestel en geniet van optimale online veiligheid.

Wat is een VPN voor android?

Een VPN gebruiken bij een android apparaat zorgt ervoor dat uw online data beveiligd is. Er zijn speciale apps te downloaden en te installeren op een android apparaat.

Hoe gebruik ik een VPN op android?

Door de juiste app te downloaden en te installeren kunt u gebruik maken van een beveiligde internet verbinding.