Wie wilt nu niet zijn privacy en data op publieke wifi netwerken beveiligen en geografische blokkades omzeilen met ze  mobiele iPhone? Dit zijn natuurlijk even snel een paar voorbeelden wat een VPN op je iPhone voor voordelen kan geven.

Leest u snel deze pagina en kom erachter hoe je een VPN op je iPhone 4, 5, 6, 6s, 7, 8 en de XR,en XS  kunt gebruiken en welke VPN providers de beste betaalde of free app hebben ontwikkeld voor IOS volgens VPN-Check.

Wij krijgen regelmatig vragen over het gebruik en het instellen van een automatische VPN verbinding op mobiele telefoons. Denk hierbij aan vragen zoals:

 • Welke VPN app is het beste voor mijn iPhone?
 • Gaat de batterij van mijn iPhone niet sneller leeg?
 • Hoe werkt het aan- en uitzetten van de VPN verbinding?
 • Hoe zit het met het gebruiken van hotspot?
 • Bestaat er een Free download app?

Er zijn allerlei verschillende soorten mogelijkheden voor het installeren van een VPN op je iPhone. In dit artikel gaan we je meer vertellen over dit soort mogelijkheden.

Wij laten je onder andere zien hoe je een VPN instelt op je iPhone en hoe je daarmee de geografische barricades mee kan omzeilen zodat u gewoon on demand of de Amerikaanse Netflix kunt kijken via de VPN-verbinding.

Het is niet zo ingewikkeld, na het lezen van dit artikel is het helemaal makkelijk. Ook gaan we kijken naar de providers die je het beste kan gebruiken met IOS.

Een VPN instellen voor een automatische verbinding op je iPhone. Wij nemen je mee lees snel verder…..

VPN verbinding iPhone

Een VPN verbinding op je iPhone klinkt misschien wat gecompliceerd, gelukkig valt dat reuze mee. Open je appstore maar eens op je iPhone. Bijna alle VPN services hebben wel een free VPN app voor IOS beschikbaar.

De keuze is reuze. In IOS zijn deze apps beschikbaar voor zowel je iPhone als je iPad. Deze apps zijn bijzonder handig, want op deze manier kun jij simpel gebruik maken van een VPN Service van jouw VPN provider. Welke apps zijn nou het beste? En hoe installeer je zo’n app? We duiken er eens even in.

Gebruik een VPN app

De makkelijkste manier om een VPN verbinding te maken is een van de iPhone VPN app’s te gebruiken. Deze mobiele app’s zijn zeer goed ontwikkeld door verschillende VPN providers wereldwijd.

Zo kunt je de app gebruiken op je telefoon van de VPN provider waar jij je abonnement hebt lopen of wilt aanschaffen. maar er zijn uiteraard ook de gratis app versies.

Er zit echter wel een groot verschil in de gratis app’s of de app’s die zijn ontwikkeld. Sommige providers hebben een veel betere ontwikkeling voor de iPhone dan andere VPN aanbieders.

We hebben het hier dan over de gebruiksvriendelijkheid de opties maar ook het design en de stabiliteit van de apps.

Zo zijn er natuurlijk ook de gratis iPhone apps die al snel snelheidsproblemen met zich meebrengen. Ook de ondersteuning van verschillende VPN protocollen kan onderling flink afwijken.

Gratis VPN voor iPhone

In de iTunes store op uw iPhone of dit nu de iPhone 4, 5, 6, 6s, 7, 8 of de XR of XS is vind je veel verschillende soorten gratis VPN apps. Wij van VPN-Check wijzen u er wel op dat je met deze ‘Gratis’ services toch op een een of andere manier betaald om op internet te komen.

Dit gebeurt in de meeste gevallen door je eigen data en je privacy. Buiten dit is de zekerheid dat u daadwerkelijk veilig gebruik maakt van bijvoorbeeld een wifi netwerk zeer beperkt.

U kunt ook kiezen voor een VPN service die een gratis VPN abonnement aanbied met een bepaalde beperking of een beperkte tijd. Deze VPN providers proberen je op deze manier toch over te halen om een betaald abonnement te kiezen in plaats van hun gratis aanbieding.

De gratis VPN apps zijn goed te gebruiken als u kennis wilt maken met het gebruik van een VPN voor op je iPhone.

Een veilige VPN verbinding voor jouw iPhone

Je kan dus een app installeren met IOS. Toch is dat niet de enige manier om VPN op je iPhone te krijgen. Er zijn meer wegen naar Rome. Doordat het besturingssysteem van de telefoon al VPN verbindingen ondersteunt is mogelijk om het op een andere manier in te stellen.

Hiervoor moet je een paar simpele stappen doorlopen. We komen later in dit artikel daar op terug. We gaan eerst kijken naar de meest simpele manier om een VPN op je iPhone te krijgen: een app installeren.
De apps voor een veilige verbinding zijn gemaakt door de VPN providers zelf.

Het is wel handig om te weten dat je de app installeert waarvan je al een VPN abonnement hebt, om verwarring te voorkomen. Net als met andere apps hebt, zit er ook tussen de VPN apps verschil van kwaliteit. Er zijn hele goede apps, maar je hebt er ook rotzooi tussen zitten.

Gelukkig hebben een aantal VPN providers zeer gebruiksvriendelijke apps gebouwd om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Ook zijn er grote verschillen in de mogelijkheden en het design en natuurlijk de stabiliteit van de apps.

Er zijn bijvoorbeeld VPN apps die heel veel mogelijkheden hebben qua instellingen zoals het deactiveren of het activeren van de beveiligde VPN connectie. Omdat er verscheidende VPN protocollen zijn, kan het nog wel eens verschillen in kwaliteit.

Natuurlijk willen we niet dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zijn wij zo vrij geweest om een lijstje samen te stellen van VPN aanbieders die een goede VPN app hebben voor de iPhone.

Deze mobiele apps zijn behoorlijk waterdicht, want ook op het gebied van VPN verbindingskwaliteit, veiligheid en privacy doen deze apps het bijzonder goed. Je kan ze gewoon vinden in de App-store. Dit zijn de beste VPN providers en ook wel de goedkoopste voor de iPhone:

IPVanish

Deze VPN-dienst kunnen we je van harte aanbevelen voor je iPhone. IPVanish is zeer gebruiksvriendelijk. Voor een abonnement betaal je zo’n 70 euro per jaar. Dat lijkt duur, maar dat valt op zich mee. De iOS-app is mega snel, evenals de VPN verbinding zelf.

De app is een aanrader voor iedereen die niet te veel poespas wil hebben, maar gewoon een duidelijke app wil gebruiken. Druk op ‘verbinden’ en je maakt gebruik van VPN op jouw iPhone. Het is mogelijk om compleet iemand anders te worden.

Natuurlijk niet in de letterlijke zin van het woord. Via een menu is het namelijk mogelijk te internetten als een burger van een compleet ander land. Zo kun je internetten alsof je in Irak, China of Zuid-Korea bent.

Het is allemaal mogelijk. Dankzij de end-to-end-encryptie ben je niet te volgen. Zo weten

NordVPN

Als je al wat langer aan het zoeken was naar informatie over VPN, dan ben je NordVPN vast al wel een keertje tegengekomen. Dat is niet meer dan terecht. NordVPN is namelijk een van de beste VPN providers.

De service van de VPN provider is zeer goed te noemen en ook het netwerk van de app is behoorlijk stabiel. Ook niet geheel onbelangrijk is de prijs-kwaliteitsverhouding. NordVPN is beslist niet duur en je krijgt ook nog eens een goede VPN voor terug.

Wanneer je een abonnement neemt op NordVPN heb je een goede VPN verbinding die je snel en gemakkelijk kan gebruiken. In het verleden was de app voor IoS niet zo sterk, dat is anno 2019 wel anders.

De vormgeving, de snelheid en de stabiliteit zijn flink verbeterd. Instellingen en locatiewisselingen kun je makkelijk aanpassen. Voor iedereen die van duidelijk houdt, is deze app zeker aan te bevelen. Leest u hier de reviews en ervaringen van NordVPN

ExpressVPN

Deze is een klein beetje duurder dan de vorige provider. Voor deze prijs verwacht je veel en dat krijg je ook. Het is een premium VPN service. In veel lijstjes van de beste VPN services staat deze stipt op nummer 1. De hoge prijs is dan op zich niet zo gek.

De iOS app voor de iPhone en iPad is van hoge kwaliteit. Je kan via deze app het optimale uit je VPN halen. Dus: meer opties, meer instellingen en meer mogelijkheden. De VPN verbindingen zijn zeer veilig, waterdicht en mega stabiel.

Voor de reizigers onder jullie: ExpressVPN werkt op verschillende locaties heel goed. Zelfs in landen waar je meestal niet over het gehele internet kan surfen werkt ExpressVPN, zoals in China en Turkije.

Moet je dus regelmatig naar dit soort landen met censuur, dan is deze provider zeker een aanrader. Zo kun je overal ter wereld genieten van al het moois dat het internet te bieden heeft. Dat allemaal vanaf je iPhone of je iPad.

AirVPN

Deze staat ook in de absolute top als het om VPN-diensten gaat. Uit vele tests kwam deze als beste uit de bus. AirVPN is makkelijk in te stellen op je iPhone, de app is ook goed te bedienen.

Het fijnste: de dienst is niet duur. Voor 54 euro heb je een jaarabonnement. De app werkt snel en efficiënt. De dienst heeft in bepaalde delen op de wereld geen servers beschikbaar, dus dat zou je een nadeel kunnen noemen. In Azië heeft AirVPN een paar servers en in Australië zelfs helemaal niets.

Ook kun je maximaal 3 apparaten met de VPN-verbinding verbinden. Bij de eerste app IpVanish zijn dit er 5. In ieder geval is deze app alsnog aan te raden door de snelle verbinding, de lage prijs en het gebruiksgemak.

Private Internet Access

Private Internet Access is de prijsvechter onder de VPN diensten. Je betaalt voor deze provider slechts 37 euro per jaar. Private Internet Access heeft veel servers over de hele wereld en je kan met maar liefst 5 apparaten tegelijkertijd verbinden.

De app in IOS is heel erg simpel, waardoor het makkelijk te gebruiken is. De app doet wat je vraagt, dus met Private Internet Access zit je wel goed.

Abonnement mobiel

Zoals je hebt gemerkt lopen de prijzen voor VPN diensten op je iPhone nogal uiteen. Je neemt immers een contract af bij een VPN provider. Qua maandelijkse kosten kom je gemiddeld uit op 4 euro 50 per maand. Dit kan uiteraard iets hoger of lager zijn.

Met de kosten kun je de VPN niet alleen gebruiken op je iPhone, maar ook op je pc, laptop en andere apparatuur. De hoeveelheid apparaten die je tegelijkertijd kan aansluiten hangt af van je afgenomen abonnement.

Op zich valt de prijs maandelijks wel mee, zeker wanneer je kijkt naar wat je er allemaal voor krijgt. Je kunt naar hartenlust gaan internetten, zonder dat je rare advertenties krijgt of dat er iemand stiekem meekijkt.

Met een VPN kun je dit allemaal tackelen. Je privacy is een stuk beter beveiligd en ook op openbare wifi netwerken kun je veilig internetten.

Dat is vooral handig wanneer je in de trein zit of in een koffiebar. Stel je wilt een vertrouwelijk document versturen, dan kun je dit op alle plekken veilig versturen door middel van een VPN-verbinding.

In de appstore op je telefoon lijkt het alsof sommige VPN apps kosteloos zijn. Natuurlijk zit er een addertje onder het gras. Er is een prijs voor deze apps, alleen dit hoeft niet altijd in de vorm van geld te zijn, dit kan ook data zijn en andere persoonlijke gegevens.

Wees hier dus extra voorzichtig mee, een VPN verbinding is in die zin dan ook vrij nutteloos, want je geeft vooralsnog je privacy op. Je hebt ook wel combinatievormen. Het VPN abonnement is eerst gratis, pas later moet je gaan betalen. Deze diensten zijn wel relatief veilig.

VPN iPhone instellen

Hoe installeer je nou een VPN service app op je iPhone? We proberen aan de hand van een voorbeeld jou het antwoord te geven. Wij nemen even de stappen met je door.

 • Ga naar je app store op jouw Apple iPhone.
 • Download de app van de provider waarvan jij op je pc al een abonnement van hebt afgenomen. Zo kun je zo snel mogelijk VPN aanzetten op je telefoon.
 • Kijk of je app klaar is met installeren en open vervolgens de app van de VPN service. Meestal moet je hier je gebruikersgegevens invullen, de rest gaat eigenlijk vanzelf na het inloggen.
 • Vul je gebruikersnaam plus wachtwoord in in je VPN account.
 • Kies een land naar keuze uit! Dit heeft alles te maken met de server die je kiest. Stel je kiest voor de Verenigde Staten, dan internet je dus als een inwoner van de Verenigde Staten. Zo kun je uiteindelijk zelfs gebruik maken van de Amerikaanse variant van Netflix. Vice versa is het ook aan te bevelen. Als je op vakantie bent in Turkije en je wilt alsnog even het NOS Journaal zien, kun je via VPN weer ‘terug’ in Nederland zijn.
 • Druk op ‘connect’ of ‘Verbinden’. Na een druk op de knop zoekt de provider verbinding met de desbetreffende VPN server.
  Gefeliciteerd! Je maakt nu gebruik van VPN via je iPhone.

Hoe stel je via het instellingenmenu vaneen Apple IOS iPhone VPN in?

Dit is handig voor mensen die voor het werk of studie gebruik willen maken van VPN. We doorlopen ook hier even een gemakkelijk stappenplan.

 • Ga naar instellingen in IOS
 • Ga naar Algemeen en druk dan op VPN
 • Druk op de toets ‘voeg VPN-configuratie toe.
  De gegevens die je hier moet invullen moet je opvragen bij het bedrijf waar je VPN wil gebruiken. Je hebt hiervoor nodig: een serveradres, een gebruikersnaam en wachtwoord, het protocol en een certificaat, PKCS#1 PKCS#2 (zorgt voor een stukje veiligheid. Een certificaat toont aan dat jij recht hebt op een VPN verbinding. De protocollen die je kan gebruiken op je iPhone zijn: IKEv2, L2TP en IPSec.
 • Met een schuifknopje op het scherm kun je de verbinding omzetten in de VPN configuratie die jij wilt toepassen. Zie je bovenaan je scherm VPN staan? Gefeliciteerd, je hebt VPN! Het uitzetten doe je eigenlijk op dezelfde manier, alleen dan andersom.

Het protocol dat het met meeste wordt gebruikt op een iPhone is de OpenVPN.

VPN verbinding altijd aan laten op iPhone

De meeste mensen willen hun VPN verbinding ten alle tijden aan laten staan op hun iPhone. Dit kan uiteraard maar je zult wel wat instellingen moeten aanpassen. Om altijd je VPN verbinding aan te laten staan op je iPhone heb je een iPhone nodig die beheerd wordt.

Dit kan echter alleen maar als je een Mac computer in je bezit hebt. Je zult namelijk van het programma “Apple configurator” gebruik moeten maken om dit zo in te stellen op een IOS apparaat.

Je kunt in dit programma jouw iOS apparaten allemaal toevoegen. Als je al je iOS apparaten hebt toegevoegd dan kun je een nieuw profiel per apparaat aanmaken en de instellingen aanpassen. Zo kun je dus in deze profielen de VPN op je iPhone altijd aan laten staan.

Uitzetten van VPN op iPhone

Helaas werkt het uitzetten van een VPN verbinding op je iPhone niet altijd vlekkeloos. Mocht het uitzetten van de VPN verbinding niet werken via de normale instellingen op je iPhone dan zult u het bestaande VPN profiel in zijn geheel moeten verwijderen.

Een andere mogelijkheid is om de “altijd aan” of  “always on” opties binnen de VPN app uit te zetten. Bij bijvoorbeeld Hotspot Shield is dit een bekende onmogelijke reden om de VPN uit te zetten. Wij krijgen dan ook vaak bij VPN-Check de melding dat de VPN op de iPhone niet wilt uitgaan.

OpenVPN iPhone gebruiken

OpenVPN (open source virtual private network) beschikt over verschillende poorten zoals tcp/ip als udp. De naam dekt al aardig de lading: het is een open-source VPN oplossing. De verbinding komt tot stand door certificaten, waar wij het al eerder in dit artikel over hadden.

Zo kan de slimme VPN-server en de cliënt zien welke data er versleuteld moet worden. Dit wordt ook wel ‘encrypten’ en ‘decrypten’ genoemd. Door dat het een open-source is, kun je dit gebruiken op verschillende platformen, zoals op je Apple iPhone. Het is erg veilig en degelijk.

Zo kun je ongestoord gebruik maken van internet op jouw telefoon. Om hier van gebruik te maken op je iPhone heb je de app OpenVPN Connect nodig. Omdat de iPhone Open VPN normaliter niet ondersteunt. Gelukkig kan dat met deze handige (en gratis) app wel gemakkelijk.

Je hebt nu dus een VPN service op jouw iPhone! Vanaf dit moment kun je gebruik maken van een scala aan mogelijkheden. Alle data wordt met een VPN versleuteld. Of je nou gebruik maakt van Chrome of old school Safari.

Via alle browsers op je mobile Apple iPhone kun je nu veilig surfen. Je neemt met VPN een ander IP adres, zodat niemand weet dat jij het bent. Het IP adres is immers jouw persoonlijke adres op het internet. Nu kan er niemand bij jou aanbellen.

Meest gestelde vragen

Is VPN op je iPhone gratis?

Er zijn verschillende gratis apps te downloaden voor het gebruik van een VPN verbinding op je mobiele telefoon. Echter alle gratis apps hebben een flinke snelheid beperking.

Welke VPN app voor iPhone 6,7,8 of x kan ik het beste gebruiken?

De VPN apps van NordVPN en ExpressVPN zijn uitgekozen tot de beste apps voor een iPhone.

Gaat de batterij van mijn iPhone niet sneller leeg als ik een VPN verbinding gebruik?

De batterij van een iPhone gebruikt niet meer capaciteit als u een verbinding heeft met een VPN server.

Werkt een VPN op een iPhone wel?

Een VPN installeren op je iPhone geeft u ten alle tijden een beveiligde internetverbinding. Lees hier alles over hoe je het beste een VPN op je iPhone kunt instellen.