VPN Chrome, een handige extensie in jouw internetbrowser. Dankzij deze extensie van een bekende VPN provider kun je veilig en anoniem internetten. Je kan zelf kiezen via welke VPN server je dat gaat doen.

Veel bekende VPN aanbieders hebben een VPN extensie voor Chrome. Daarnaast zijn er ook VPN services voor Firefox, Opera en Safari. Zo kun jij veilig internetten met een VPN verbinding.

Het kan voor komen dat de VPN extensies en VPN plugins voor Chrome niet goed werken. Het bewijs daarvan kun je terugvinden in verschillende recensies op websites.

Wij scheiden het kaf van de koren in dit artikel. We duiken dieper in op de verschillende VPN Chrome extensies en we geven je tips voor de beste VPN Chrome extensies. Dat scheelt weer een dag onnodig ( anoniem ) surfen op het internet.

Beste VPN extensie

Open de Chrome webstore maar eens om opzoek te gaan naar een VPN. Het zijn er nogal wat. Om keuzestress te voorkomen hebben wij een top gemaakt van VPN extensies voor de browser.

De VPN providers in dit rijtje hebben allemaal een goede service voor Google Chrome. We hebben een aantal van deze VPN aanbieders getest. Hier keken we vooral naar de snelheid, de stabiliteit van de VPN verbinding, de gebruiksvriendelijkheid en de uiteindelijke werking ervan.

Uit onze strenge VPN test kwam een interessante shortlist naar voren van VPN providers. De onderstaande extensies kun je gerust gebruiken in Chrome. We nemen het even met je door:

Windscribe

We beginnen deze lijst met Windscribe. Een zeer goede VPN service die bekend staat om stabiliteit en een prettige software. Het gebruiksgemak staat hierbij hoog in het vaandel, precies zoals wij dat graag zien bij een VPN extensie. Doordat Windscribe zo overzichtelijk mogelijk is gemaakt, is de
provider met gemak te gebruiken.

Wil je er toch meer uit halen? Geen punt, in de extensie zelf kun je een scala aan extra opties vinden. Ben je de advertenties zat op het internet? Windscribe heeft een ingebouwde Adblocker voor je klaar staan. Daarnaast zorgt de extensie ervoor dat al je cookies verwijderd worden. Ingenieus!

Het leukste nieuws moet nog komen. De VPN extensie voor Chrome is namelijk gratis, tenminste als je iemand bent die af en toe een VPN nodig heeft. Het gratis pakket is functioneel en efficiënt. Deze

VPN schrijven we niets voor niets hoog aan. Wanneer je af en toe met gevoelige informatie of complexe bestanden werkt is Windscribe zeker een aanrader. De datalimiet van Windscribe ligt ook nog eens heel hoog, 10 gigabyte. Zo kun je ongestoord surfen via een VPN verbinding. Handig!

NordVPN

De NordVPN Chrome extensie heeft veel handige en belangrijke opties, zoals een ingebouwde Adblocker. Hier was ons panel erg enthousiast over. NordVPN heeft een prachtige extensie gemaakt voor Chrome.

De extensie van NordVPN is erg stabiel en snel en daarnaast ook nog eens heel gebruiksvriendelijk. Binnen een paar drukken op de knop kun je veilig en snel gebruik maken van verschillende VPN servers.

NordVPN maakt gebruik van een stand alone extensie. Dat klinkt wellicht een beetje gek, maar is eigenlijk erg handig om te gebruiken. Het komt er namelijk op neer dat je niet allerlei software hoeft te installeren.

Dat scheelt een aantal stappen. Je hoeft dus niet de NordVPN client in je Windows of Mac te installeren. De extensie is van zichzelf al heel slim, want de extensie kan zelf verbinding maken met een VPN server zonder de software of andere instellingen.

Daarom kun je NordVPN ook gebruiken voor een Chromebook. Een VPN extensie voor je Chromebook. We hadden het al even over een ingebouwde Adblocker. Deze heet CyberSec en werkt erg goed. WebRTC is een protocol die ook in de extensie is verwerkt. Zo kun jij je webcam en microfoon gebruiken in Chrome.

Er zit wel een nadeel daaraan verbonden, want je IP-adres kan daardoor uitlekken, wees daar voorzichtig mee. De verbindingen zelf zijn erg sterk en stabiel even als de privacy policy.

NordVPN is beslist een goede tip, vandaar dat we NordVPN in deze lijst hebben opgenomen. Wilt u meer weten over NordVPN? Lees dan hier de NordVPN review…..

ExpressVPN

Voor Google Chrome is Express VPN een absolute aanrader, echter werkt deze extensie compleet anders dan Windscribe en NordVPN. ExpressVPN gebruik je als een soort handige tool voor de gehele client. Hierdoor kun je de extensie makkelijk gebruiken voor Chrome.

Voor Linux en Chromebook is de software helaas niet geschikt. ExpressVPN werkt snel en stabiel, tevens zijn de locatiemogelijkheden zeer uitgebreid te noemen. ExpressVPN staat al jarenlang garant voor kwaliteit,
de Chrome extensie onderstreept dit volledig met snelle verbindingen.

Dit is nog lang niet alles. ExpressVPN beschikt over een WebRTC en een HTTPS everywhere functionaliteit. Zo gaat het internetverkeer altijd via een HTTPS, de HTML 5 kan jou met geen mogelijkheid jouw geheimen prijsgeven. Voor een schappelijke prijs heb je al een jaarabonnement te pakken.

Mocht je het eerst willen uitproberen? Geen punt, de eerste 3 maanden zijn gratis. Na deze 3 maanden kun je altijd nog beslissen of je wel of niet een VPN verbinding wilt hebben van ExpressVPN.

Chrome VPN extensie, waarom?

Er zijn genoeg reden om een VPN extensie in je Chrome browser op te nemen. Eigenlijk zijn het er teveel om op te noemen, wij behandelen hieronder de belangrijkste redenen:

  • De VPN extensie versleuteld je internetverkeer. Zowel het verstuurde verkeer, als het ontvangende verkeer. Externe bronnen kunnen op deze manier niet meekijken met jouw gedrag op het internet. Voor wie is een VPN Chrome handig? Wanneer je aan het werkt bent op scholen, cafés, hotels, kantoren en natuurlijk allerlei soorten openbare Wifi-hotspots, zoals in de trein. Een grote valkuil: wanneer je met een wachtwoord gaat inloggen, wil dat
    nog niet zeggen dat je veilig kan internetten. Gebruik dus altijd een VPN voor meer veiligheid.
  • In sommige landen op de wereld heb je internetcensuur, zoals in Noord-Korea en China. Via een VPN kun je deze vormen van censuur omzeilen. De overheid van het desbetreffende land kan niet zien dat jij gebruik maakt van Facebook, Twitter en andere social media, want je gebruikt een VPN. Andersom kan het ook interessant zijn. Als journalist is het bijvoorbeeld
    heel interessant om de censuur op het internet van een land als Irak of Rusland te bekijken. Dit kun je gemakkelijk doen, door te verbinden met een VPN verbinding.
  • Misschien wel de gaafste opties van een VPN: geografische grenzen overschrijden. Dit klinkt ietwat banaal. Doordat je gebruik maakt van een VPN maak je gebruik van verschillende servers wereldwijd. Dit kan betekenen dat je de Netflix van andere landen kan gebruiken, bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix kijken in Nederland door een VPN, of HBO etc. Het aanbod is op die manier eindig. Stel je bent in het buitenland en je wilt een programma van de NPO zien, dan kun je via een VPN verbinding maken met een Nederlandse server, waardoor je het programma kan zien. Normaal zijn die verbindingen geblokkeerd, VPN heft deze blokkades op.
  • Anonimiteit, dat is misschien wel de belangrijkste reden om een VPN verbinding te regelen voor in je browser. Alle data die door jouw surfgedrag tot stand gekomen is, wordt versleuteld, niemand kan dus meekijken. Daarnaast maken heel veel mensen tegelijk gebruik van een VPN server, hierdoor is het niet mogelijk om er een identiteit uit te halen.
  • Je krijgt het IP-adres van de VPN server wanneer je verbonden bent met de VPN. Jouw eigen IP-adres kan op deze manier niet uitlekken. Zo blokkeer je het zicht van externe, kwaadwillige figuren. Je bestaat immers niet meer, door de VPN. Je bent volledig anoniem.

Hoe werkt een VPN extensie in Chrome?

Hoe werkt een VPN extensie in Chrome? Hoe kan ik verbinding maken met een VPN server en hoe zorg ik ervoor dat ik anoniem blijf via een VPN? Het is niet zo ingewikkeld.

Je kan makkelijk via de browser verbinding maken met een VPN server. Check even of je verbonden bent. Ja? Dan gaat vanaf
nu al je internetverkeer via deze VPN server. Je privacy is save en je bent ook nog eens anoniem. Alle data wordt nu immers versleuteld.

Het is wel handig om een VPN abonnement te hebben. Zo kun jij met je inloggegevens inloggen voor een VPN. Deze gegevens krijg je zodra je abonnement afneemt bij een van de aanbieders. Twijfel je nog over het abonnement?

Veel diensten bieden een proefabonnement aan, zodat je kan kijken of een VPN iets voor jou is. In ieder geval krijg je altijd gegevens om in te loggen. Dit is noodzakelijk om binnen te treden, want tijdens de login wordt bepaalde met welke encryptiesleutels jij toegang gaat krijgen tot een VPN server.

Zo heb jij toegang tot talloze servers van over de hele wereld. Naar welk land ga jij virtueel op reis? Deze uitleg is kort en krachtig, maar geeft wel goed kern weer. Wil je meer weten? Zoek dan gerust verder op het internet voor een specifiekere uitleg.

Gratis VPN Chrome extensie Hola is geen aanrader

Gratis, wil niet zeggen dat het altijd goed is. Hola is een gratis extensie voor Google Chrome en er zit dan ook een addertje onder het gras. Doordat de verbindingen gelijk staan aan die van andere aanbieders kan Hola jouw gegevens doorgeven aan andere VPN providers, om jou een contract aan te bieden.

We snappen dat je daar niet echt trek in hebt, dus pas op met Hola. Jouw internet wordt op deze manier alsnog gebruikt voor doeleinden waarvoor het niet bedoeld is. We raden je dus af om Hola te installeren in je browser.

Gelukkig hebben we andere gratis initiatief voor je gevonden. Wil je alsnog gratis gebruik maken van een VPN verbinding? We hadden het eerder in dit artikel over Windscribe. Een veilige en een voordelige oplossing die wél waterdicht is. Zo kun je makkelijk gebruik van een VPN verbinding in jouw internetbrowser.

Tot slot, waarom een Chrome VPN extensie?

Zoals we aangaven hoeft het instaleren van een VPN extensie in Chrome helemaal niet moeilijk te zijn. Voor mensen die buiten de deur werken in kantoren, scholen, treinen en openbare plekken is dit een must te noemen. Zeker wanneer je niet wilt dat mensen met jouw surfgedrag mee kunnen
kijken.

Ben je veel op reis in het buitenland? Ook dan is een VPN een absolute aanrader, want zo kun je alsnog van de Nederlandse servers gebruik maken. De programma’s van de NPO en Ziggo zijn op deze manier overal te zien, zelfs wanneer je in een land bent, waar censuur is.

Met een VPN kun je de censuur omzeilen. Hier staat tegenover dat je in Nederland gebruik kan maken van de Netflix van allerlei andere landen. Bedrijven en overheden kunnen niet met je meekijken. Dit heeft invloed op de advertenties die je normaal te zien krijgt. Ze kunnen op deze manier geen internetprofiel van je maken, je IP-adres is namelijk onzichtbaar.

Meest gestelde vragen over Chrome VPN extensies.

Is Chrome VPN veilig?

De VPN extensie van de Chrome browser is een zeer veilige extensie om te gebruiken.

Is hola VPN in de Chrome browser veilig?

Nee, wij raden u aan deze niet te gebruiken. Lees hier waarom u beter over kunt gaan tot een ander alternatief.

Wat is de beste VPN Chrome?

U kunt meerdere VPN providers gebruiken om een goed beveiligde VPN verbinding via uw Chrome browser te kunnen opstarten. De Beste VPN providers hiervoor zijn ExpressVPN en NordVPN.