Het IP-adres wat u op uw werk of uw thuisnetwerk gebruikt kan om verschillende reden interessant zijn. Welke reden het dan ook mag wezen met behulp van een VPN kun je op een makkelijke manier een nieuw IP-adres krijgen of deze continu laten wisselen.

Op deze pagina leest u hoe je een ip adres veranderen kan. En welke beste VPN services makkelijk te gebruiken zijn voor het veranderen van je IP. Ook zullen wij u de voordelen van een ander IP adres vertellen.

Wij krijgen veel vragen van onze klanten hoe hun hun ip adres kunnen verwisselen. Lees hier de meest voorkomende vragen:

  • Hoe kan ik mijn ip adres wijzigen met een VPN?
  • Hoe kan ik het ip adres van mijn pc veranderen?
  • Waarom veranderen mensen hun ip adres?
  • Kan ik mijn ip adres veranderen naar Amerika?
  • Moet ik mijn ip adres veranderen voor Netflix?

Waarom zou je een IP-adres veranderen?

De term IP-adres zal je ongetwijfeld bekend in de oren klinken, al zal niet gelijk bij iedereen duidelijk zijn wat hier precies mee wordt bedoeld. Een IP-adres is eigenlijk je vingerafdruk op het internet, waarbij al het dataverkeer dat hier plaatsvindt vanuit jouw computer, tablet of telefoon, terug te traceren is naar jouw persoon.

Een IP-adres kan zo waardevolle informatie weergeven over jouw locatie en wie jouw internetprovider is. Dit kan gevaarlijke en verstrekkende gevolgen hebben voor jouw privacy en online veiligheid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen manieren zoeken om hun IP-adres te veranderen. Misschien is dit ook voor jou een mogelijkheid om je in te verdiepen?

Ander ip met een VPN

Een VPN verbinding maken is een van de beste opties om jouw IP te veranderen. Met de tegenwoordig makkelijk te gebruiken VPN software maak je snel verbinding met een server die proxy dienst uitvoert.

Een proxy is een soort tussenstation voor het versturen en ontvangen van data. Deze verbinding die u maakt is de VPN verbinding met de server. De server verstuurt en ontvangt alle data van de services en websites waar u op dat moment gebruik van maakt.

Door dit heeft de website of app die u bezoekt de indruk dat het IP-adres van de server jouw IP-adres is terwijl dit natuurlijk helemaal niet het geval is. Als je eenmaal verbonden bent met een VPN server heb je je IP adres voor de buitenwereld veranderd.

Wilt u meer weten over de werking van een VPN? dan raden wij u aan de pagina “wat is een VPN” te lezen. Op deze uitleg pagina vertellen wij u exact hoe een VPN werkt.

Wat is een IP-adres precies?

Een IP-adres kenmerkt zich door een uniek nummer dat toebehoort aan het toestel waarmee je het internet op gaat. Ongeacht of dit nu een laptop, een tablet of je smartphone is, alle apparaten hebben een uniek nummer toebedeeld gekregen, wat zichtbaar wordt zodra je hiermee toegang verschaft tot het internet.

Als duidelijk wordt tot wie het unieke nummer behoort, kan ook worden herkend wie op welke locatie bepaald surfgedrag vertoont op het internet. Alle informatie kan dus heel gemakkelijk worden herleid naar jouw persoon. Je privacy en online veiligheid komen zo mogelijk in gevaar, als deze informatie in verkeerde handen terecht komt.

Privacy in het geding

Doordat het unieke nummer van het betreffende apparaat of toestel actief zichtbaar wordt, zodra je verbinding maakt met het internet, kan het tevens worden opgepakt door hackers of instanties. Zeker als hiervoor geen effectieve beveiliging is ingesteld, die je IP-adres afschermen.

Er kan precies getraceerd worden waar je je bevindt, wat je persoonlijke gegevens zijn en van welke internetprovider je gebruik maakt. Binnen de kortste keren kan je gehele internetgeschiedenis achterhaald worden en kunnen personen met verkeerde bedoelingen hier misbruik van maken of chantage over gaan uitvoeren.

Verbergen of veranderen van IP-adres

Om dergelijk misbruik te voorkomen, is het belangrijk om te allen tijde al je apparaten te voorzien van adequate beveiliging. Het is daarin mogelijk om je IP-adres te verbergen of juist te veranderen, zodat dit niet direct naar jouw persoon kan worden getraceerd.

Het kan verstandig zijn om anoniem te surften over het internet, juist omdat hackers tal van manieren vinden om snel en gemakkelijk verscheidene persoonlijke gegevens van je te achterhalen. Met een verborgen of veranderd IP-adres kun je veilig en anoniem internetten en bovendien nog profiteren van tal van andere voordelen.

IP-adres veranderen is raadzaam

Jouw IP-adres is je digitale vingerafdruk, zodra je verbinding maakt met het internet. Jouw identiteit en locatie worden vastgesteld en internetproviders zijn bovendien wettelijk verplicht om de data van jouw surfgedrag voor tot wel 6 maanden op te slaan en te bewaren.

In die periode kan elke willekeurige medewerker precies zien welke websites je hebt bezocht en wat jouw geschiedenis op het web is. Zelfs als je deze geschiedenis van je eigen browser verwijderd, blijft dit bekend bij je provider. Door je IP-adres te wijzigen, kan het dataverkeer niet langer meer naar jou worden herleid.

Online controle van surfgedrag

Advertenties die spontaan in beeld springen, getuigen er voortdurend van dat je online voortdurend bespioneerd wordt. Dit komt doordat je IP-adres is herkend en opgeslagen en vervolgens ontvang je berichten die aansluiten bij jouw surfgedrag.

Als je een website hebt bezocht over een bepaald onderwerp, kun je erop rekenen dat je hierover binnen de kortste keren nogmaals aan wordt herinnerd.

Wanneer je je IP-adres zou afschermen, wordt het een stuk lastiger om je wandelpad op het internet na te lopen en hierop in te spelen. Zowel goed bedoelde advertenties als kwalijk bedoelde chantage pogingen krijgen zo veel minder kans.

Modem met IP-adres

Je zult altijd via een modem het internet opkomen, waardoor gelijk een IP-adres zichtbaar wordt. Elke willekeurige router kan via dit IP-adres herkend en getraceerd worden.

Een IP-adres is een noodzakelijk kwaad, aangezien dit ervoor zorgt dat er informatie via het internet naar jou toe kan komen en tevens dat jij informatie vanuit jouw e-mail en online omgeving naar anderen kunt sturen.

Het maakt het mogelijk dat je ook op de juiste manier gevonden kunt worden en dat er een wisselwerking in het online dataverkeer plaats kan vinden. Het maakt echter tevens erg kwetsbaar, wanneer het IP-adres in verkeerde handen belandt en dit direct aan jouw werkelijke adres en persoon gekoppeld kan worden.

Voordelen van een veranderd IP-adres

Het kan zijn dat je geblokkeerd bent bij een bepaald forum en hier alsnog graag toegang tot zou krijgen. Of je wilt anoniem onbeperkt films of games downloaden, zonder dat dit kan leiden tot problemen. Door het IP-adres van je laptop, tablet of smartphone te veranderen, kun je ongezien internetten en blijft je geschiedenis op het web schoon en anoniem.

Je privacy blijft een stuk beter gewaarborgd, waardoor bedrijven een stuk moeilijker advertenties kunt profileren op basis van een correct profiel dat over jouw surfgedrag wordt opgebouwd. Bovendien kun je opnieuw toegang krijgen tot websites of servers waar jouw eigen IP-adres geblokkeerd is.

Anonieme identiteit en geografische locatie

Door een IP-adres af te schermen en te veranderen, wordt het mogelijk om het web voor de gek te houden. Het wordt mogelijk om op een ogenschijnlijk ander deel van de wereld het internet te betreden, terwijl je echte geografische locatie onveranderd blijft.

Hierdoor kun je bepaalde content bekijken die eigenlijk geblokkeerd is voor het land waarin je werkelijk bent. De Amerikaanse Netflix kun je zo ook in Nederland bekijken, terwijl dit hierin aan kijkers in Nederland eigenlijk geen toegang wordt verleend.

Een ander voordeel is dat je anoniem kunt downloaden, zoals bij Bittorrent. Een ander IP-adres komt in beeld als je dit aanpast, waardoor niet te achterhalen is wie werkelijk aan het downloaden is.

IP-adres veranderen met VPN

Het klinkt te goed om waar te zijn, toch is het mogelijk om je IP-adres dusdanig te veranderen, dat jouw surfgedrag niet langer meer terug te leiden valt naar jouw daadwerkelijke persoon en locatie.

Een IP-adres verander je door gebruik te maken van een VPN service. Dit is een gemakkelijke optie, die bovendien voldoende betrouwbare veiligheid biedt om onbezorgd het internet te gebruiken.

Deze service biedt optimale bescherming, doordat je eigen IP-adres niet langer meer zichtbaar wordt in het online dataverkeer op het internet.

Hoe werkt een VPN service?

Er is speciale software verkrijgbaar, die het mogelijk maakt om verbinding te maken met een aparte server. Deze VPN software fungeert als een proxy, waarbij een externe server dienst doet als tussenstation tussen de computer of smartphone en het internet.

Alle data die verzonden wordt of die je wilt ontvangen, zal eerst langs deze server gaan en hier worden versleuteld. Vanuit dit tussenstation of proxy wordt het doorgestuurd naar de juiste ontvanger.

Deze server kan zich overal ter wereld bevinden, waardoor het lijkt alsof je vanuit een geheel ander land toegang tot het internet krijgt. De websites of apps die je bezoekt, krijgen zo een valse indruk van je online identiteit, doordat deze enkel nog het IP-adres van de server herkent.

Uitstekende software bij VPN providers

Verschillende VPN providers kunnen je voorzien van uitstekende software, die het mogelijk maakt om heel eenvoudig met een VPN server verbinding te leggen. Vaak is hier heel weinig voor nodig, zodat iedereen hier gebruik van kan maken.

Zodra je verbonden bent met de VPN server, is je online identiteit veranderd en kun je niet meer getraceerd worden op basis van je IP-adres. Het internet zal het IP-adres van deze externe server herkennen en in de veronderstelling zijn dat dit jouw daadwerkelijke identiteit en locatie is.

Met één druk op de knop is je IP-adres veranderd en je anonimiteit verzekerd. Je privacy is zo gewaarborgd en de kans op misbruik wordt aanzienlijk verkleind.

Keuze voor VPN service

Er zijn meerdere VPN providers, die de mogelijkheid bieden om je IP-adres te veranderen. Doorgaans bieden de meeste providers de juist ontwikkelde software, die voor de meest gangbare apparaten en besturingssystemen gebruikt kunnen worden.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan Windows, Mac computers, iPhone of iPads en uiteraard Android telefoons en tablets. Kies een VPN service dat een ruim netwerk aan servers kan bieden, zodat je kunt profiteren van stabiele verbindingen en een keuze kunt maken uit de verschillende servers, die je identiteit kunnen verhullen.

De software is gemakkelijk te gebruiken en in te stellen, zodat je snel veilig het internet op kunt.

Beste opties om je IP-adres te veranderen

Ondanks de ruime keuze aan uitstekende VPN providers zijn er enkele die er bovenuit springen, qua kwaliteit en toegankelijkheid. Hun software is uiterst gemakkelijk te gebruiken, waardoor je snel en gemakkelijk een dergelijke constructie kunt opstellen.

Het surfen op het internet is binnen de kortste keren weer optimaal veilig en bovendien biedt het de mogelijkheid om altijd anoniem te blijven, zelfs als je niet verbonden bent met het internet. ExpressVPN kenmerkt zich door een uitstekende service, met optimale snelheden in het verbinden met de VPN server.

Je hoeft enkel maar een server te selecteren en de verbinding is met één druk op de knop gelegd. Ook NordVPN is een uitstekende optie, waarbij je naast een stabiele service bovendien kunt rekenen op een aantrekkelijke prijsverhouding.

Geografische locatie aanpassen met VPN

Een belangrijk aanvullend voordeel van het veranderen van je IP-adres is dat je tevens je geografische locatie kunt aanpassen. Doordat VPN services servers aanbieden die over de gehele wereld verspreid zijn, kun je inloggen en een eigen locatie selecteren.

Als je films of video’s wilt bekijken die voor Nederland geblokkeerd zijn en enkel toegankelijk voor kijkers in Amerika, dan kun je met VPN gemakkelijk dit omzeilen.

Je kiest simpelweg via de VPN dienst een server in Amerika uit en de mediadiensten zullen overtuigd zijn dat je in Amerika woonachtig bent. Hierdoor kun je toegang krijgen tot films die doorgaans met je eigen IP-adres voor je worden geblokkeerd.

Het wordt mogelijk om de Amerikaanse Netflix te bekijken, of iPlayer van de BBC, door je IP-adres naar een locatie in Engeland te veranderen.

IP-adres wijzigen op verschillende toestellen

Ongeacht met welk apparaat of toestel je werkt, het is vaak mogelijk om je IP-adres te wijzigen. VPN providers kunnen je precies informeren hoe dit voor elk individueel toestel werkt.

Je kunt immers vanaf laptops, computers, tablets, maar ook telefoons en smartphones gemakkelijk het internet op en wilt te allen tijde veilig kunnen internetten en mogelijk gebruik maken van diensten die enkel in bepaalde landen beschikbaar zijn.

Het is dan zeker handig om te weten hoe je voor jouw toestel of apparaat verbinding kunt maken met de VPN server. Goede VPN providers bieden services aan die voor meerdere apparaten beschikbaar zijn, zodat je altijd de juiste connectie met een aparte server kunt maken, overal ter wereld.

Voordeel VPN voor mobiele apparatuur

Het is zeker mogelijk om ook een VPN verbinding te maken met een aparte server vanaf je mobiele telefoon. Je hoeft hiervoor enkel een aparte app toe te voegen, die speciaal voor dit doeleinde is ontwikkeld.

Naast dat je IP-adres wordt veranderd, wordt tevens al je dataverkeer versleuteld. Alles wat je via je mobiele telefoon verstuurt, zal hierdoor niet langer meer af te luisteren zijn of kunnen worden gecontroleerd.

Het gebruik van je mobiele telefoon is zo een stuk veiliger en bovendien verhoogd dit je gevoel van privacy. Het is dus zeker verstandig om te bekijken op welke manier je een VPN dienst kunt toevoegen aan je mobiele telefoon.

VPN voor iOS en Android

Er zijn verschillende apps verkrijgbaar, die specifiek zijn ontwikkeld, zodat je ook VPN diensten kunt kiezen als je gebruik maakt van een iPad of iPhone, of Android telefoon of tablet.

Het principe is hetzelfde. Je logt gemakkelijk in bij de VPN provider en maakt verbinding met een VPN server, waardoor het voor de buitenwereld overkomt alsof je een geheel ander IP-adres hebt en mogelijk ook in een hele andere locatie in de wereld toegang vindt tot het internet.

De apps die je voor je iPhone of iPad gebruikt, zijn doorgaans even eenvoudig in gebruik als die applicaties die voor Android telefoons of tablets beschikbaar zijn gesteld. Je zult dus snel en gemakkelijk je weg hierin kunnen vinden en je toestel kunnen afschermen tegen ongewenste gluurders.

Software van VPN voor Windows en Mac

Als je vanuit je computer of laptop je IP-adres wilt wijzigen, dan kan dit heel gemakkelijk. Ongeacht welke versie je van Windows of Mac je gebruikt, er is verschillende software beschikbaar die het mogelijk voor je maakt, om VPN voor het betreffende besturingssysteem in te stellen.

Deze software is dusdanig ontwikkeld, dat je hier geen enkel probleem in zult ondervinden. Ook vanaf je computer met versies van Windows die ouder zijn dan Windows 10 kom je een heel eind en kun je gemakkelijk verbinden met een VPN server voor het aanpassen van je IP-adres.

Je besturingssysteem hoeft dus niet aan bepaalde voorwaarden te voldoen, om de juiste beveiliging met je computer mogelijk te maken en anoniem het internet op te gaan.

Anoniem surfen en e-mailen op identiteit

Er zijn situaties waarin je niet wilt dat websites kunnen zien met welk IP-adres je het internet aan het doorzoeken bent, maar wel de mogelijkheid wilt behouden om op identiteit e-mails te versturen.

Het is dan zeker mogelijk om een combinatie in te stellen. Je surfgedrag kan worden afgeschermd, door dit via een ander IP-adres te laten lopen, terwijl je op hetzelfde moment dan wel alsnog gewoon gebruik kunt maken van je e-mailsysteem en e-mails versturen volgens je eigen IP-adres.

Hiervoor dien je wel gebruik te maken van Firefox of Chrome. Deze hebben aanvullende extensions of add-ons, die voor jouw het internetverkeer versleutelen en alsnog alle data via een ander IP-adres laten lopen.

IP-adres veranderen zonder VPN

Er zijn enkele loopholes te bedenken in het veranderen van je IP-adres, zonder dat je hiervoor een VPN verbinding hoeft aan te schaffen. In sommige gevallen lijkt het er namelijk op dat er een nieuw IP-adres aan je router wordt toegekend, elke keer als je deze langere tijd uit hebt staan.

Sommige internet providers kennen telkens een nieuw IP-adres toe aan je router, wanneer je deze gedurende een nacht inactief hebt gezet. Het IP-adres van je router verandert zo zonder dat je hiervoor verbinding hoeft te leggen met een VPN server.

Met name bij Ziggo schijnt dit regelmatig een optie te zijn, echter kan hierover geen garantie gegeven worden. Het is dus niet altijd zeker of je IP-adres ook daadwerkelijk verandert als je simpelweg de router tijdelijk uitschakelt.

Nieuwe router voor aangepast IP-adres

Je IP-adres is gelinkt aan de router die je van je internet provider hebt ontvangen. Het lijkt dus meer dan waarschijnlijk dat je enkel je router hoeft om te wisselen, om tevens een nieuw IP-adres te ontvangen.

Alle apparaten binnen je lokale netwerk zullen opnieuw gebruik maken van deze nieuwe router en dus gelijk een nieuw IP-adres vertonen aan de buitenwereld, aangezien hierin een aanpassing is gedaan.

Dit is een andere manier om zonder VPN diensten alsnog veranderingen aan te passen in je online identiteit.

Echter zul je zo telkens opnieuw een andere router moeten aanvragen om regelmatig van IP-adres te kunnen veranderen. Dit zal op den duur ook vraagtekens doen oproepen.

IP-adres veranderen voor alle apparaten

Je IP-adres kun je wijzigen voor al de apparatuur waarmee je het internet op kunt. Je hoeft simpelweg verbinding te maken met een VPN server, via je bestaande router en alle apparatuur die hierop is aangesloten, krijgen een ander IP-adres.

Om het nog gemakkelijker te maken, zijn er specifieke routers beschikbaar die dit proces een stuk versimpelen. Kies voor een DD-WRT-router of een router die standaard als VPN client zijn ingesteld.

Er zijn zeker verschillende opties beschikbaar die elk hun eigen voordelen in zich dragen. Als je anoniem en veilig wilt internetten, is het verstandig om je hierin te verdiepen. Zo weet je precies wat er allemaal mogelijk is en hoe je je dataverkeer kunt afschermen.

Permanent of tijdelijk IP-adres wijzigen

Je kunt ervoor kiezen om tijdelijk je IP-adres te wijzigen, of juist permanent. De tijdelijke optie heeft als voordeel dat je gewoon je e-mails kunt versturen onder je eigen identiteit en ook nog gewoon in Nederland bepaalde content kunt blijven bekijken, die anders weer ontoegankelijk worden.

Zodra de verbinding met de VPN server is verbroken, heb je gelijk je eigen IP-adres weer terug en surf je over het internet onder je eigen identiteit.

Permanent je IP-adres wijzigen heeft niet direct extra voordelen, aangezien dit ook bepaalde belemmeringen oplevert in het land waar je daadwerkelijk gelokaliseerd bent.

Je kunt zo wel altijd content in het buitenland bekijken en als dit meer waarde voor je heeft, dan is dit zeker een begrijpelijke optie.

Verstandig internetten met VPN

Er zitten zeker veel voordelen aan het veranderen van je IP-adres. Online heb je zo meer privacy en ben je beveiligd tegen hackers of instanties die met je mee kijken en mogelijk misbruik willen maken van je internetgedrag.

Je kunt ogenschijnlijk overal ter wereld toegang krijgen tot het internet en zo content bekijken die voor je werkelijke locatie geblokkeerd zou zijn. Anoniem en veilig kun je internetten met een simpele verbinding met een VPN server, zonder dat je IP-adres, identiteit of locatie onthuld wordt.

Ongeacht vanaf welk soort apparaat of toestel je wilt internetten, een verbinding met een VPN server is altijd mogelijk en zelfs voor meerdere apparaten in eenzelfde huishouden. Al het dataverkeer verloopt veilig en vertrouwd, zodat je je nergens zorgen over hoeft te maken.

Simpele uitleg voor VPN service

De software voor VPN diensten is heel gemakkelijk te bedienen, waardoor iedereen gebruik kan maken van deze verstandige optie tijdens het internetten.

Je beschermt jezelf zo eenvoudig tegen hackers en spionnen en kunt zo nooit getraceerd worden, zelfs niet door je eigen internet provider. Veel VPN providers bieden een simpele uitleg voor het gebruik van deze diensten, zodat je snel hiermee aan de slag kunt.

Geen enkele data van je surfgedrag belandt nog in verkeerde handen, waardoor internetten een stuk veiliger wordt. Wijzig eenvoudig je IP-adres en al het dataverkeer verloopt via een aparte server.

Al je internetactiviteiten blijven anoniem en beveiligd, zodat je hier enkel zelf controle over hebt.

Veel gestelde vragen

Hoe moet je je ip adres veranderen?

Door behulp van een VPN is je ip adres verborgen. U kunt geheel anoniem op internet surfen met een VPN verbinding.

Waarom ip adres veranderen?

Door het veranderen van je ip adres kunnen je persoonlijke data niet onderschept worden. Een VPN server zorgt ervoor dat u compleet anoniem een internet verbinding maakt.

Hoe kan ik mijn ip adres veranderen?

Door het gebruiken van een VPN server wordt uw ip adres geheel verborgen. Elke modem heeft zijn eigen ip adres wil je je ip adres alleen maar veranderen koop dan een andere modem.

Hoe werkt een ip adres?

Wanneer je gebruik maakt van het internet gaat dit altijd via een modem. Een modem heeft zijn eigen IP nummer, met dit ip nummer kan elke router herkent worden. Je kunt het IP nummer vergelijken met een huisadres.