Misschien ken je het wel, je bent op zoek naar een bepaalde serie maar ziet dan ineens dat deze in Nederland niet beschikbaar is. Gelukkig is hier een oplossing voor.

Een streaming service kun je deblokkeren door een VPN in te stellen. Een vpn zorgt er voor dat de streaming dienst een andere locatie van je apparaat doorkrijgt waardoor je de series weer kunt bekijken.

Er zijn veel verschillende VPN diensten beschikbaar. Welke dienst het best is en waar je bij de aankoop op moet letten lees je in dit artikel

Hoe werkt een streaming dienst deblokkeren

Als jij een streaming dienst zoals netflix, amazon prime of Disney + gebruikt is het zo dat bepaalde content niet beschikbaar is in je land. Dit kan allerlei redenen hebben. Meestal komt het omdat er afspraken zijn gemaakt met de studio die de serie of film gemaakt heeft, de rechten zijn dan verkocht voor een bepaald land.

De streaming dienst ziet je locatie door je IP adres. Dit is het adres van je apparaat, dat kan je mobiel, tablet of computer zijn. Ieder apparaat heeft zijn eigen IP adres.

Dit IP adres is vergelijkbaar met je huisadres alleen is het een serie getallen in plaats van een straatnaam en huisnummer.

Het ip adres geeft informatie over je globale locatie. Een platform kan niet zien waar je je exact bevind maar kan vaak wel zien in welke regio je zit. Er is sowieso te zien in welk land je zit.

Op basis van het land waarin jij je bevind geeft de streaming dienst een bepaald aanbod aan films en series. In andere landen kan dit aanbod heel anders zijn.

Geoblocking

Het blokkeren van bepaalde content heet geoblocking. Uit de complete database van series wordt dus een deel van de inhoud geblokkeerd omdat jij in een bepaald land zit.

Geoblocking wordt onder andere door streaming diensten zoals netflix, disney en amazon prime gedaan maar ook youtube heeft content die niet in Nederland beschikbaar is.

Als je wil dat deze series wel te kijken zijn zul je de dienst dus moeten foppen, je doet alsof jij met je apparaat ergens anders zit, meestal in Amerika omdat het aanbod aan series en films daar het grootst is.

Geoblocking omzeilen met een VPN

De geoblocking is eenvoudig te omzeilen met een VPN. Wat er gebeurd is het volgende:

 1. In plaats van dat je direct met de streaming dienst verbind verbind je met de VPN server.
 2. De server staat in een ander land, bijvoorbeeld in de VS.
 3. De VPN server gaat naar netflix of een andere streaming dienst vanuit de plek waar die server gaat
 4. De streaming dienst ziet alleen de server van je VPN, daardoor denkt de dienst dat je ergens anders zit dan waar je daadwerkelijk zit.
 5. De streaming dienst geeft de pagina die je zoekt (in het land vanwaar je die pagina wil benaderen).
 6. Jij kan alle video’s zien die in dat land beschikbaar zijn.

Het grootste verschil is dus de server waarmee je verbind. Vpn diensten hebben vaak honderden servers in verschillende landen, zo kun je geoblocking omzeilen. De dienst denkt dat je in een ander land zit waardoor je de geblokkeerde content gewoon kan zien.

Streaming dienst deblokkeren op mobiel

Op je mobiele telefoon of tablet kun je streaming diensten ook deblokkeren. Dit werkt op dezelfde manier. Je installeert een vpn app en kan vervolgens in de instellingen aangeven vanuit welk land jij wil browsen.

Je verbind dus met je telefoon met de VPN server in een bepaald land, de vpn server gaat vervolgens de site voor je ophalen en geeft deze terug aan je telefoon.

Welke VPN dienst is het meest geschikt?

Voor streamen is vrij veel internet nodig. Je hebt dus een VPN dienst nodig die snel genoeg is. Recent hebben wij een grote test gedaan waarbij we de top 100 vpn diensten met elkaar vergeleken hebben op snelheid.

Ook maakt het uit hoeveel servers de vpn dienst heeft. Als een dienst maar een paar servers heeft kun je lang niet alle content deblokkeren.

Er zijn honderden verschillende vpn aanbieders, het kan daarom wat overweldigend zijn om een aanbieder uit te zoeken. Het belangrijkste is dat je een aanbieder hebt die bij je past. Je kunt hier aanbieders vergelijken.

Voor streamen moet je letten op:

 • Snelheid. Niet iedere VPN aanbieder is even snel. De snelheid voor streamen is heel belangrijk. Een VPN is altijd trager dan een directe connectie, sommige vpn aanbieders zijn echter sneller dan andere. Een goed snelle VPN aanbieder in onze test is surfshark.
 • Hoeveelheid servers.

Beste vpn voor netflix:

Wil je aan de slag met content deblokkeren dan kun je het best voor Surfshark gaan. Surfshark heeft een aantal voordelen ten opzichte van concurrenten

 • Veel sneller dan concurrerende diensten. In onze snelheidstest kwam surfshark er onwijs goed uit. Zeker gekeken naar de prijs
 • Veel servers beschikbaar. Met 3200+ servers in 65+ landen zijn er altijd servers beschikbaar in het land waar jij content wil bekijken.
 • Goedkoper dan concurrenten. Surfshark is beschikbaar vanaf iets meer dan 2 euro per maand.
 • Beschikbaar op veel verschillende apparaten. Surfshark is beschikbaar voor je browser, gameconsole, router, tv, android, ios, mac, windows en linux. Ook heeft surfshark een ongelimiteerde hoeveelheid apparaten die je op een account kunt verbinden.

Een vpn instellen voor streaming

Het instellen van een VPN is vrij eenvoudig. Het is alleen wel handig als je je vpn op verschillende apparaten kan instellen.

Op computer

 1. Download de vpn software
 2. Log in met je inloggegevens
 3. Verbind met een vpn server

Op mobiel/tablet

Ios

 1. Ga naar instellingen > algemeen > vpn. Je kunt ook bovenaan zoeken naar “vpn”.
 2. Voeg een vpn connectie toe.
 3. Gebruik PPTP of een andere connectie. Je kunt online vinden welke instellingen je voor je aanbieder nodig hebt.
 4. Geef de vpn een omschrijving
 5. Vul de server naam in, die vind je in je vpn account informatie
 6. Ga naar algemeen > VPN om de vpn aan te zetten.
 7. Je kunt ook de vpn app gebruiken die je vpn aanbieder beschikbaar heeft.

Android

 1. Ga naar instellingen > VPN
 2. klik op vpn > voeg vpn profiel toe
 3. Vul de informatie in die je vpn aanbieder gegeven heeft
 4. Je kunt ook de vpn app gebruiken die je vpn aanbieder beschikbaar heeft.

Op TV

 1. Ga naar instellingen of apps
 2. Zoek je vpn aanbieder
 3. Installeer de tv app
 4. Open de VPN app en stel je gewenste locatie in

Gratis vpn voor streaming

Helaas is het niet mogelijk om een gratis vpn voor streaming te nemen. Gratis VPN diensten zoals die van Proton zijn simpelweg niet snel genoeg.

Ook tunnelbear heeft een gratis dienst. Deze is wel snel genoeg maar heeft geen ongelimiteerde data in de gratis versie. de 500 gratis mb’s zijn genoeg voor enkele uren streaming, maar dat is wel afhankelijk van de afspeelkwaliteit.

Wil je meer weten over gratis vpn software dan kun je dit artikel bekijken. Hierin leggen we je alles uit over gratis vpn software.

Naast een volledig gratis vpn aanbieder kun je natuurlijk ook een aanbieder nemen die een goede geld terug of proefperiode heeft. Cyberghost heeft bijvoorbeeld een 45 dagen proefperiode. Je kunt hier ook een overzicht vinden van vpn aanbieders die minimaal 1 maand (30 dagen) proefperiode hebben.

Is een streaming dienst deblokkeren legaal?

Netflix met een vpn gebruiken is legaal. Er is geen wet die verplicht dat je je eigen ip adres moet gebruiken. Wel staat in de voorwaarden van Netflix dat vpn’s verboden zijn. Het verbieden van een VPN is echter niet iets dat netflix mag doen in de voorwaarden.

Waarschijnlijk heeft netflix dit in de voorwaarden opgenomen omdat zij hier toe verplicht worden door de bedrijven waar zij contracten mee hebben.

De kans dat netflix een vpn verbod gaat handhaven is dan ook erg klein.

Wat netflix wel doet is het blokkeren van ip adressen die bij hun bekend zijn als vpn server. Dit is een constante strijd tussen Netflix (+ andere streaming diensten) en de vpn aanbieders. De vpn aanbieders veranderen de servers constant en wisselen daarmee van ip. Zo blijft het een kat en muis spelletje.

Veelgestelde vragen

Hoe deblokkeer je een streaming dienst?

Een streaming dienst deblokkeer je door een VPN te nemen. Je kunt dan ook video’s kijken die niet in Nederland beschikbaar zijn

Welke vpn is het meest geschikt voor streamen?

Surfshark kwam als beste uit onze test. De dienst is snel, kan op een ongelimiteerde hoeveelheid apparaten ingesteld worden en heeft veel ondersteuning voor verschillende apparaten.

Kun je streamen met een gratis vpn?

Nee, Een gratis vpn is meestal niet geschikt om mee te streamen. Er is of onvoldoende data of een snelheidslimiet om er voor te zorgen dat je een betaalde klant wordt. Gelukkig zijn er al VPN diensten vanaf 2 euro.