Online privacy is in deze tijd erg belangrijk. Dit is natuurlijk niet meer dan logisch omdat er nog steeds verhalen zijn dat persoonlijke of bedrijfsgegevens worden gehackt.

Omdat dit helaas nog steeds dagelijks gebeurt hebben we voor u deze informatie pagina geschreven om uit te leggen hoe een VPN browser u en uw pc kunt helpen jouw privacy te beschermen.

Zo leest u op deze pagina welke oplossingen er zijn als jij een VPN in je browser wilt toepassen bij zowel browsers als Chrome, Android, ,Widows en Firefox.

VPN in browser plaatsen

In een tijd waarin veel communicatie en sociale interactie via het internet verloopt, is het belangrijk om een goede bescherming in acht te nemen. Waar bedrijven floreren en iedereen met mensen over de gehele wereld in contact kan komen, vieren ook hackers en online spionnen hoogtij.

Er verschijnen telkens nieuwe manieren om je internetverkeer te beveiligen, waardoor je door de bomen het bos niet meer kunt zien.

Toch zijn er zeker efficiënte oplossingen aan te reiken, die het veilig maken om het internet op te gaan. Een uitstekende optie hierin is het plaatsen van een VPN service in je browser.

Dit geeft je de mogelijkheid om volstrekt anoniem online te surfen, zonder dat
je identiteit kan worden getraceerd.

Anoniem surfen over het web

Het kan interessant voor je zijn om anoniem het internet te kunnen gebruiken. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom dit verstandiger is en aangenamer.

Alles wat je opzoekt of verstuurt over het internet is gevoelige informatie en kan persoonlijke elementen bevatten, waarvan je niet wilt dat iedereen dit zomaar komt te weten.

Ook de gedachte dat je door instanties of bedrijven, al is het maar je internetprovider, kunnen spioneren, kan je tegenstaan.

Misschien wil je websites voor informatie over je gezondheid raadplegen, of moet je een bankrekeningnummer versturen via je e- mail. Ook kun je willen verbergen welke websites je bezoekt voor je partner.

Wat je reden ook mag zijn, met een VPN in de browser op al je apparaten en toestellen die je toegang geven tot het internet, ben je een stuk beter afgeschermd.

VPN functionaliteit in browser

Om je privacy te beschermen, kun je ervoor kiezen om een VPN functionaliteit te plaatsen in je browser. Al het dataverkeer dat je creëert tijdens je aanwezigheid op het internet, verloopt zo via een versleutelde VPN verbinding.

Deze loopt naar een server die zich op een willekeurige locatie in de wereld bevindt. In plaats van dat het via je eigen router loopt en zo jouw unieke IP-adres noteert, ontvang je nu een nieuw IP-adres. Je ip adres wordt dus veranderd!

Deze bevat geen informatie over jouw persoonlijke gegevens en kan evenmin je locatie en je internetgedrag terug leiden naar jou persoonlijke adres.

In volstrekte anonimiteit kun je zo het internet op en alsnog alles bekijken, downloaden of aan content ontvangen, zonder dat je hiervoor een risico loopt om voor benaderd te worden.

VPN verbinding fungeert als tussenstation

Met een VPN verbinding in de browser op je computer, laptop, telefoon of tablet wordt alle data eerst naar een tussenstation verstuurd.

Of je nu informatie opzoekt, verstuurt of ontvangt, alles verloopt via deze aparte VPN server. Daarna stroomt het door naar de persoon of website die het zal ontvangen.

Bovendien vindt hier een aanvullende versleuteling plaats waardoor niemand de data kan inzien of gebruiken.

De informatie blijft geheim en verhuld, waardoor er geen misbruik van kan worden gemaakt en evenmin kan worden achterhaald wie de data verstuurd of ontvangt.

Op deze wijze is het surfen op het internet volstrekt anoniem en beveiligd. Mensen die je dataverkeer willen onderscheppen, kunnen er niks mee. Het is niet toegankelijk en evenmin is te bewijzen tot wie de informatie behoort.

Privacy gegarandeerd met VPN verbinding

Als je het internet opgaat, kan elke website die je bezoekt, zien welk IP-adres hun omgeving heeft bekeken. Vaak wordt deze informatie gebruikt voor het genereren van passende advertenties. Dit verschijnsel komt je vast wel bekend voor.

Zodra je een website hebt bezocht met kleding, zie je kort daarna vaak een advertentie van ditzelfde bedrijf langskomen, waarin precies de kleding wordt getoond die je net hebt bekeken.

Dit is mogelijk doordat je IP-adres is genoteerd en gebruikt voor het toesturen van de advertenties.

Met een VPN verbinding zul je hiervan geen last hebben. Je IP-adres kan niet langer worden herleid naar jouw computer, doordat je een nieuw IP-adres ontvangt. Je privacy blijft zo gemakkelijker afgeschermd.

Versleutelde verbinding met VPN service

Als je een VPN verbinding in je browser plaatst, dan zorg je ervoor dat al het dataverkeer wordt versleuteld. Zelfs je internetprovider kan niet meer zien wat je hebt bezocht op het internet of welke handelingen je hier hebt uitgevoerd.

Dit maakt het mogelijk om anoniem films of games te downloaden, zonder dat hierbij kan worden herleid wie dit heeft gedaan. Ook andere partijen als overheden kunnen niet langer traceren wat je geschiedenis op het internet is geweest.

Je privacy is nooit helemaal veilig, zolang er mensen en instanties zijn die kunnen zien wie op welke locatie op het web is langs geweest. Door een VPN verbinding te kiezen, neem je deze mogelijkheid weg en kan niemand meer zien wat je op het internet opzoekt, verstuurd of ontvangt.

Zero log policy bij VPN services

Vanuit een technisch oogpunt is een VPN verbinding uiterst veilig te noemen. Een VPN dienst wordt daarentegen wel beheert, wat je kunt doen afvragen hoe het met de integriteit gesteld is binnen deze services.

De partij die de VPN servers beheert, heeft namelijk wel inzicht in alle data die via deze weg over het internet wordt verspreid.

Veel VPN providers hanteren hierin een zero log policy, waarbij niets bewaard zou blijven van de data die je via de VPN verbinding verstuurd of ontvangt. In
sommige landen geldt echter een verplichting vanuit de overheid om dergelijke data wel op te slaan.

Anoniem surfen wordt verzekerd als je dergelijke landen vermijdt en enkel providers gebruikt die gevestigd zijn in landen waar geen data hoeft te worden bewaard.

Onvoorwaardelijke verbinding met VPN browser

Om alsnog volstrekt anoniem te surfen, maakt het niet uit in welk land je jezelf bevindt. Zolang je een internetverbinding kunt regelen, kan eveneens connectie worden gelegd met een VPN server.

De data die via jouw telefoon of computer via deze verbinding loopt naar de VPN server is versleuteld en kan dus alsnog niet worden ingezien door derden. Ongeacht waar je je bevindt, kun je dus anoniem surfen en kan niemand je stappen traceren of herleiden naar je werkelijke locatie of persoon.

Je kunt altijd rekenen op een betrouwbare verbinding als je een VPN extensie aan je browser toevoegt.

Geblokkeerd advertenties met VPN in browser

Doordat je IP-adres veranderd wordt zodra je een VPN verbinding toevoegt aan je browser, kunnen bedrijven of instanties ook geen profiel van je opmaken.

Ze kunnen geen persoonlijke details van je internetbezoek verzamelen en dus niet op basis van interesses een advertentie aanbieden.

Een VPN verbinding blokkeert advertenties via een ad-blocker, waardoor advertentie netwerken niet langer je stappen en interesses kunnen volgen. Dit voorkomt dat je overspoelt wordt met ongevraagde advertenties en het gevoel dat je bespioneert wordt, is ook gelijk een stuk minder aanwezig.

Je zult een stuk relaxter over het internet kunnen surfen. Een VPN browser extensie is dus zeker een belangrijk hulpmiddel om meer je privacy te kunnen afschermen.

Geografisch geselecteerde content bekijken met VPN verbinding

Een VPN verbinding in je browser maakt het mogelijk om content te bekijken die op basis van geografische voorwaarden eigenlijk niet toegankelijk zijn voor iedereen.

Het komt voor dat bepaalde websites, series, films of games niet te bezoeken zijn, als je niet woonachtig bent in het land waarin dit wordt uitgezonden of verspreid.

Zo is de Amerikaanse Netflix voor personen in Nederland niet beschikbaar en zul je de content redelijkerwijze niet kunnen inzien.

Omgekeerd zijn er ook websites of tv kanalen die in het buitenland niet bekeken kunnen worden, door eenzelfde soort blokkade op basis van geografische kenmerken.

Geblokkeerde content wordt toegankelijk

Door gebruik te maken van een goede VPN verbinding, wordt dit echter wel mogelijk. Dit komt omdat de VPN verbinding een connectie kan leggen met een server in het desbetreffende land.

Het IP-adres dat je aanneemt, bevindt zich hier en daardoor krijg je toegang tot de geblokkeerde content, zelfs als je je niet fysiek daadwerkelijk in dat land bevindt.

Het pseudoniem IP-adres doet het systeem met de anders geblokkeerde content overtuigen dat je recht hebt om toegang tot de inhoud te krijgen.

Waar je met je eigen, unieke IP-adres geweigerd zou worden, heb je nu dus vrij spel. Dit is zeker een voordeel als je van buitenlandse series houdt en deze graag vanaf je laptop wilt bekijken.

Opties voor het verkrijgen van een VPN browser

Er zijn meerdere manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat een VPN server verbinding maakt met de browser voor het internet vanaf je computer, tablet of Android telefoon.

Je kunt kiezen voor een browser met een ingebouwde VPN service, waarbij je enkel nog de functie hoeft te activeren via de netwerkinstellingen ( dit kan bijvoorbeeld gemakkelijk met een iPhone )

Een andere optie is het toevoegen van een extensie of add-on aan de browser van Firefox of Google Chrome. Er vindt dan een wijziging plaats in een reeds gebruikte browser.

Keuze uit meerdere VPN servers

Een extensie of add-on heeft de voorkeur, omdat je zo de keuze hebt uit meerdere VPN servers. Bij een ingebouwde VPN functionaliteit in de browser heb je slechts de beschikking over één enkele server.

Het kan echter wenselijk zijn om steeds van server te wisselen, om zo nog meer je privacy af te schermen.

De extensie of add-on van Firefox en Chrome bieden een ruimere keuze, zodat je telkens kunt afwisselen. De transparantie online wordt zo nog meer verkleind, waardoor niet kan worden herleid van wie het IP-adres is dat wordt getoond als je een website bezoekt.

Ook kun je zo servers kiezen die over de gehele wereld geplaatst zijn en zo inloggen bij je favoriete serie in een land, waar je doorgaans geen toegang tot zou hebben.

Meerdere apparaten maken gebruik van een VPN in browser

Een ander voordeel dat deze browsers met een aanvullende extensie voor VPN services bieden, is de mogelijkheid om meerdere apparaten of toestellen hierop aan te sluiten.

Uiteraard werk je meestal niet meer enkel van een laptop, maar wil je ook het internet op vanaf je Android smartphone of tablet en mogelijk zelfs vanaf je iPhone of iPad.

Mogelijk wil je alle apparaten die toegang geven tot het internet beveiligen op eenzelfde manier. Door een goede VPN provider te kiezen, wordt het mogelijk om alle apparaten op de VPN verbinding aan te laten sluiten.

Het maakt dan niet uit op welke manier je het internet op gaat. Je bent altijd verzekerd van optimale beveiliging en anonimiteit.

Geschikte browser extensie NordVPN

Er zijn verschillende providers voor browser extensies te noemen. Een bekende extensie is de NordVPN, die een VPN service biedt die zowel betrouwbaar als betaalbaar is.

Deze extensie is voor zowel Google Chrome als Firefox als add-on te gebruiken en biedt je tal van handige functies die het gebruik ervan gemakkelijk en aangenaam maakt.

Enkele van de voornaamste functies van deze browser extensie zijn onder meer WebRTC, wat enige onverhoopte onthulling van je IP-adres
voorkomt en Cybersec, wat ervoor zorgt dat alle advertenties geblokkeerd worden.

Snelle verbinding met NordVPN

Een duidelijk voordeel van NordVPN is dat deze extensie de mogelijkheid biedt om met een snelle druk op de knop, gelijk te verbinden met een VPN server.

Je kunt hierbij zelf kiezen welke locatie de VPN server moet hebben, zodat je overal ter wereld online kunt gaan en kunt profiteren van de voordelen die het selecteren op geografische locatie kan bieden.

Bovendien is NordVPN voordeliger dan menig andere browser extensie, zonder dat je hier in kwaliteit of zekerheid bij hoeft in te boeten. Deze browser extensie is betrouwbaar, gemakkelijk in gebruik en biedt optimale beveiliging tegen schending van privacy. Wilt u meer weten over NordVPN review en ervaringen van onze klanten? Lees dan hier NordVPN reviews en ervaringen van onze klanten.

Optie WindscribeVPN als browser extensie

Deze optie is net als NordVPN geschikt als extensie of add-on voor browsers Firefox of Google Chrome. Daarnaast bieden ze bovendien een gratis VPN pakket aan, dat zeker goed te gebruiken is, als je een browser VPN nodig hebt. Bij een gratis lidmaatschap heb je echter de beperking van een datalimiet tot 10GB.

Als je niet de hele dag over het internet wilt surfen, maar wel voldoende anonimiteit en veiligheid wilt garanderen, dan is dit echter een uitstekende keuze.

De reikruimte kan mogelijk niet toereikend genoeg zijn, zeker als je video’s wilt streamen of langer wilt internetten.

Toch is het zeker een goede optie om te overwegen, als je op zoek bent naar een browser extensie die betrouwbaar is en gemakkelijk in gebruik.

Ingebouwde VPN bij Opera browser

Soms kan het een betere optie zijn om te kiezen voor een browser met een ingebouwde VPN. De browser Opera kenmerkt zich door een dergelijke functie. Je hoeft hiervoor niet een aparte extensie of add-on aan te schaffen, maar kunt simpelweg deze functie aanzetten, elke keer als je het internet
op gaat.

Zeker als je regelmatig in een openbaar wifi-netwerk dingen online moet opzoeken of verwerken, kan het raadzaam zijn om te vertrouwen op deze browser. De functie VPN is geheel gratis te gebruiken, waardoor je dit altijd bij de hand hebt.

Nadelen van ingebouwde VPN bij Opera browser

Er zijn echter ook wat nadelen te noemen, waar je in je keuze voor een browser VPN over na kunt denken. Zo heb je een beperktere keuze aan beschikbare VPN servers. Enkel in landen als Europa, Noord- en Zuid Amerika en Azië vind je toegang tot het internet.

Het internet wordt trager en je locatie is ook niet geheel bedekt. Ook kun je je afvragen of het versleutelen van het dataverkeer wel helemaal betrouwbaar verloopt.

Als het aankomt op het downloaden van belangrijke informatie, kan het raadzaam zijn om toch voor een browser met VPN extensie te kiezen, boven een ingebouwde versie zoals dit bij browser Opera wordt aangeboden.

VPN browser voor Android of iPhone

Het is mogelijk om ook een VPN verbinding vanaf je Android telefoon of iPhone te maken. Je gebruikt hiervoor een speciale applicatie die de verbinding legt met de VPN server.

Alle informatie die je via je telefoon verstuurt, loopt dan automatisch gelijk via de browser. Zo is al het internetverkeer beschermd en anoniem gemaakt, zelfs als je vanaf je telefoon het internet op gaat.

Het is met een Android telefoon bovendien mogelijk om VPN in te stellen via de netwerkinstellingen. Je hebt dan niet direct een applicatie nodig, maar kunt de functie VPN alsnog aanzetten. Je hoeft hiervoor enkel naar de optie ‘draadloos en netwerken’ te gaan en hier de optie VPN aan te klikken.

Je voegt een eigen VPN profiel toe en kunt vervolgens elke keer als je het internet op gaat, deze functie opnieuw aanklikken.

Openbaar wifi-netwerk veilig met VPN

Het is verstandig om een VPN verbinding toe te voegen aan je browser, zodat je te allen tijde beschermd bent tegen spionage, hackers en chantage.

Een VPN of Virtual Private Network zorgt ervoor dat je meer verzekerd bent van optimale privacy, ook als je gebruik maakt van een openbaar
wifi-netwerk.

Op een publiek wifi-netwerk kan een netwerkbeheerder of hacker vaak gemakkelijk gegevens onderscheppen. Zelfs als je versleutelde websites bezoekt is dit mogelijk. Een VPN extensie in je browser versleutelt de complete verbinding en maakt het mogelijk om veilig te internetbankieren of te e-mailen.

Kies zorgvuldig een geschikte VPN provider uit, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Het is belangrijk dat je anoniem en beschermd het internet op kunt, zonder dat iemand je reilen en zeilen kan traceren of gebruiken.

Wilt u nog meer informatie met vragen en antwoorden? Lees dan onze pagina vragen en uitleg over VPN’s.

Veel gestelde vragen over vpn browsers

Hoe installeer ik een VPN in mijn browser?

Elke browser geeft u de gelegenheid om via een VPN een beveiligde verbinding te maken. Ga naar de instellingen van uw browser.

Heeft de Chrome browser een VPN?

Chrome, Safari, Internet Explorer en Firefox hebben een aparte instelling om een VPN verbinding te gebruiken.

Welke browser heeft standaard een vpn verbinding?

De Opera browser heeft een gratis en standaard browser. Je hoeft geen apparte extensie of add-on aan te schaffen.