Wil je weten wat je IP-adres is? Gebruik dan onze tool waarmee je direct je IP-adres kunt achterhalen.

Jouw IP-adres

Hierboven bij de IP-adres tool zie je wat het IP-adres is van jouw internetverbinding. Dit kan jouw mobiele internetverbinding zijn of het IP-adres van de router waar je op dit moment bent. Ben je verbonden met een VPN server of met een proxy, dan is het IP-adres dat je ziet het IP van de VPN of proxy server. Ga je op internet via een router dan heeft die ook nog een IP-adres. In het lokale netwerk wordt dit IP gebruikt.

Zoals je merkt is het erg simpel om jouw IP-adres op te zoeken. Ook voor derden is dit erg makkelijk. Eigenlijk kan elke website en elke online dienst jouw IP-adres zien en opslaan. Wil je dit niet, dan kun je een VPN dienst gebruiken.

Een IP-adres, wat is dat eigenlijk?

IP-adres staat voor ‘internet protocol adres’. Hiermee kan elk apparaat binnen een netwerk vastgesteld worden. Jouw IP-adres is dus het nummer waarmee jij op het internet geïdentificeerd wordt.

IP-adressen zijn nodig, zodat verschillende apparaten met elkaar kunnen communiceren. Een IP-adres valt te vergelijken met een postadres. Door een IP-adres kan het netwerk de data overdragen aan het juiste apparaat.

IP-adres en jouw locatie

Via een IP-adres kunnen derden ook zien in welk land, welke regio en soms ook in welke stad jij je bevindt. Jouw IP-adres is verbonden aan een provider, bijvoorbeeld KPN of Ziggo. Daarvan weten we in welk land ze zitten. Zo kan het dat het bekend is op welke locatie jij je bevindt op basis van je IP-adres.

Doordat jouw locatie bekend is als je verbonden bent met internet kunnen streamingdiensten als Videoland en Netflix geografische blokkades hanteren. Wil je deze blokkades kunnen omzeilen? Gebruik dan een VPN dienst. Dan ben je verbonden met een ander IP-adres en is dus jouw locatie niet bekend.

Ander IP-adres gebruiken

Het is mogelijk om een ander IP-adres te gebruiken. Dit is bijvoorbeeld handig als je geen toegang meer hebt tot sommige websites omdat je IP-adres is geblokkeerd of omdat je je privacy wilt beschermen. Ook kun je geografische blokkades omzeilen als je een ander IP-adres hebt.

Je kunt een ander IP-adres gebruiken als je een VPN provider hebt. Met een VPN dienst verander je je IP-adres heel gemakkelijk. Wil je een ander IP-adres? We zetten hieronder een aantal VPN providers op een rij die je daarvoor kunt gebruiken.

ExpressVPN

ExpressVPN is een bekende VPN provider. Hoe kun je je IP-adres veranderen met ExpressVPN? Open het programma en klik op ‘verbinden’. De VPN service maakt dan verbinding met een VPN server. Hierdoor zien derden niet jouw IP-adres, maar een andere. Wanneer je je IP checkt, zal je zien dat je nu een ander IP-adres hebt. Wil je ook geografische blokkades omzeilen? Kies dan voor een server in het gewenste land.

ExpressVPN is niet een erg goedkope VPN dienst. Als je alleen je IP-adres wilt veranderen en geen gebruikmaakt van de andere features van ExpressVPN kun je beter voor iets anders kiezen.

CyberGhost

De VPN dienst CyberGhost is goedkoper dan andere VPN’s, maar werkt er niet minder om. Met CyberGhost kun je ook erg eenvoudig je IP-adres veranderen en daarnaast is de software makkelijk in gebruik. Ook de snelheid is erg goed. Je hebt het bijna niet door dat je verbonden bent via een VPN server.

Dus zoek je een goedkope, maar toch prima VPN dienst? Dan is CyberGhost een goede keuze.