Kodi is een gratis media centre waarmee je allerlei verschillende soorten content kunt streamen. Van films en series tot muziek, er is een groot aanbod. Dit open source platform is erg populair.

Wanneer je Kodi gebruikt wil je dit vaak in combinatie met een VPN verbinding. Kodi wordt namelijk veel gebruikt om het Netflix aanbod van andere landen te kunnen zien. Dit is geografisch geblokkeerde content, want in principe kun je alleen het aanbod zien van het land waar je je bevindt.

Met een VPN verbinding is jouw IP-adres onbekend en kun je verbinding maken met servers in andere landen, zodat je buitenlandse content kunt
bekijken. Ook kan het zijn dat je een VPN verbinding wilt om je privacy te beschermen, zodat derden niet kunnen zien wie jij bent en welke content jij bekijkt.

Maar welke VPN aanbieder kun je gebruiken in combinatie met Kodi?
Hier zijn verschillende manieren voor, of je nu Kodi of OpenELEC gebruikt. OpenELEC is een Linux distributie waar Kodi al in verwerkt zit.

In dit artikel doen we de verschillende manieren uit de doeken en wat de verschillen hier tussen zijn. Daarnaast kun je lezen welke VPN providers het beste samenwerken met Kodi.

Kodi-VPN

Beste VPN aanbieders i.c.m. Kodi

Hieronder vind je welke VPN aanbieders je het beste kunt gebruiken in combinatie met Kodi. Ook vertellen we je wat de verschillende mogelijkheden zijn wanneer je content wilt bekijken via een VPN verbinding.

Het is belangrijk wanneer je video’s wilt streamen dat de VPN servers snel zijn om lange buffertijden te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat het makkelijk in gebruik is.

Onderstaande VPN aanbieders hebben goede handleidingen beschikbaar op hun websites waarin je kan vinden hoe je de VPN verbinding op moet zetten als je Kodi gebruikt.

ExpressVPN voor Kodi

Voor Kodi kun je de VPN provider ExpressVPN prima gebruiken. Ze hebben erg veel servers en deze servers zijn zeer snel, wat perfect is voor het streamen van films en series.

Zo hoef je niet lang te wachten omdat de video aan het bufferen is. Ook zit het wel goed met jouw privacy bij ExpressVPN, want ze hebben een no log policy en bewaren dus geen gegevens.

Ook gebruiken ze een sterke encryptie. Zo ben je goed beveiligd. Dus wil je je privacy beschermen en daarom een VPN verbinding willen gebruiken, dan is dit een groot voordeel.

Gebruik je Kodi op een Windows computer, een Mac of een Android apparaat? ExpressVPN is hiervoor zeer geschikt. Je maakt eerst verbinding met een VPN server via ExpressVPN en daarna start je Kodi op. Met de VPN software kun je eenvoudig van locatie veranderen.

Ook beschikt het over een kill switch. Hiermee wordt het internetverkeer geblokkeerd als de VPN verbinding per ongeluk wegvalt en hoef je je dus geen zorgen te maken over je privacy. Daarnaast kun je de OpenVPN add-on van Kodi gebruiken met ExpressVPN.

NordVPN voor Kodi

NordVPN is niet alleen de meest gekozen VPN provider van het moment ook is NordVPN een van de veiligste VPN providers op de markt. Als u echt zonder enig risico de content van Kodi wilt streamen dan is de zou NordVPN geen slechte keuze wezen.

Buiten dit zijn de servers van NordVPN super snel en beschikken hun wel over +/- 4600 wereldwijde servers. De NordVPN applicaties zijn makkelijk te gebruiken en erg gebruiksvriendelijk.

Waarom kiezen de meeste mensen voor NordVPN? NordVPN heeft een prima prijs-kwaliteitsverhouding met goedkope abonnementen. Wil je deze VPN provider graag is uitproberen? Dan kan dit door een gratis account aan te maken, en bieden zei u een 30 dagen niet goed geld terug garantie.

CyberGhost voor Kodi

CyberGhost biedt veel informatie als je deze VPN service wilt gebruiken in combinatie met Kodi. Op de website van CyberGhost staan uitgebreide handleidingen hoe je Kodi en OpenELEC moet gebruiken via de VPN verbinding.

Hier vind je ook een speciale tool waarmee je een configuratiebestand kunt aanmaken, zodat je eenvoudig de VPN verbinding voor OpenELEC in kunt stellen. Het configuratiebestand laad je in bij de installatie van Kodi
of OpenELEC.

Op deze manier is het niet nodig om de OpenVPN add-on van Kodi handmatig in te stellen. Op de website staat ook informatie over wat de beste instellingen zijn voor de software van CyberGhost in gebruik met Kodi.

Deze informatie is zeer helder en makkelijk te volgen. De verbindingen zijn snel genoeg om Full HD video’s te kunnen streamen. CyberGhost in combinatie met Kodi werkt dus prima.

En nog een ander voordeel:  De abonnementen van CyberGhost zijn laag geprijsd.

IPVanish voor Kodi

Op de website van de VPN service IPVanish vind je een heldere uitleg waarin beschreven staat hoe je de OpenVPN add-on moet gebruiken. Lang niet alle VPN diensten hebben dit zo goed beschreven.

Op deze manier volg je het stappenplan om de servers van IPVanish te kunnen gebruiken. De servers van IPVanish zijn heel snel en daarom is deze VPN dienst erg geschikt om content mee te streamen.

Ook hebben ze een coulant beleid voor het downloaden van torrents. IPVanish kan dus een goede keuze voor je zijn als je een VPN provider wil gebruiken speciaal in combinatie met Kodi.

VPN verbinding maken voor Kodi

Ben je klant van een VPN dienst dan is er software daarvan beschikbaar waarmee je eenvoudig een VPN verbinding kunt opzetten. De software kun je downloaden en is makkelijk in gebruik.

Je installeert dit op jouw apparaat. Daarna maak je verbinding met een server en kun je content gaan streamen via Kodi. Met deze VPN verbinding loopt al het internetverkeer over het beveiligde, versleutelde netwerk. Dat betekent dat ook Kodi over dit netwerk gaat.

Hoe je de VPN verbinding moet maken, verschilt per VPN aanbieder en diens software. Je kunt er echter wel zeker van zijn dat met de software van alle VPN diensten het niet moeilijk is om een verbinding in te stellen.

Waar je wel aan moet denken is dat je de kill switch inschakelt. Mocht de VPN verbinding per ongeluk wegvallen dan zorgt de kill switch ervoor dat al het internetverkeer wordt geblokkeerd. Zo kan je nooit content bekijken over je
gewone internetverbinding.

VPN instellen voor Kodi

Wanneer je een abonnement afsluit bij een VPN service kan je in de meeste gevallen bij de service een cliënt downloaden die het u een stuk gemakkelijker maakt om een VPN connectie op te zetten ( VPN verbinding ).  Het is dus een gemakkelijke software die verbinding maakt met een VPN.

Wanneer je op deze manier dus verbinding maakt met je internet dan zal al je internetverkeer vanaf het apparaat wat u gebruikt dus over een versleuteld netwerk gaan ( dus in dit geval ook het internetverkeer dat Kodi gebruikt )

Cliënt software

Hoe de connectie exact werkt ligt grotendeels aan de cliënt software die de VPN provider bij uw abonnement levert. Maar in de meeste gevallen kun je er van uit gaan dat de software die bij het abonnement wordt geleverd verschillende services makkelijk een connectie kunnen opzetten en maken.

Let er wel op dat u de kill switch functie aanzet !!

Dan ben je namelijk verzekerd van het feit dat mocht je VPN connectie wegvallen dat je internetverkeer meteen geblokkeerd wordt en niet per ongeluk je verbinding over gaat op je standaard internetverbinding.

Kodi en OpenELEC OpenVPN add-on

Het makkelijkst is het om een VPN provider te gebruiken wanneer je Kodi gebruikt. Maar gebruikt je OpenELEC op een Raspberry Pi of op andere hardware? Dan is er geen software beschikbaar van de diverse VPN aanbieders. Je zal dan een andere manier moeten gebruiken.

En hoe fijn is het dat er die er is. Alle VPN services ondersteunen het OpenVPN protocol en dus kun je de OpenVPN add-on voor Kodi gebruiken. Binnen Kodi vind je deze VPN manager. Hiermee kun je een connectie opzetten met een server van OpenVPN.

In de Zomboided Repository vind je de VPN manager. Binnen Kodi is de Zomboided VPN manager de meest gebruikte VPN manager. Met de OpenVPN add-on van Kodi werken andere protocollen niet.

Hier moet je dus op letten. De protocollen IPsec of PPTP kun je niet gebruiken. Het is dus noodzakelijk dat je een VPN aanbieder kiest die met het OpenVPN protocol werkt. Maar eigenlijk alle VPN diensten ondersteunen dit. Je kunt de

OpenVPN add-on gemakkelijk downloaden. Daarna installeer je het in Kodi. In de add-on heb je de mogelijkheid om diverse VPN verbindingen op te zetten, zoals verbindingen per land. Dan is het zeer eenvoudig om de VPN server te selecteren waarmee je Kodi of OpenELEC wilt verbinden.

Voordelen Kodi via VPN

Waarom zou je Kodi in combinatie met een VPN verbinding gebruiken? Hier zijn een aantal redenen voor. Allereerst kun je met een VPN verbinding geografisch geblokkeerde content bekijken, want een VPN weet deze blokkades te omzeilen.

Wanneer je verbonden bent met een VPN server zien anderen het IP-adres van die server als jouw IP-adres. En dit IP-adres is gekoppeld aan een andere locatie dan jouw daadwerkelijke locatie.

Dus als je vanuit Nederland verbinding maakt met een VPN server in Amerika kun je het Amerikaanse Netflix aanbod bekijken. Zonder VPN verbinding is dit niet mogelijk, omdat het geblokkeerd wordt.

Of als je op vakantie bent in het buitenland kun je met een VPN dienst verbinding maken met een Nederlandse VPN server en zo bijvoorbeeld gewoon de uitzendingen van de NPO bekijken.

Al jouw internetverkeer gaat via de VPN server en zo kunnen derden niet achter jouw eigen IP-adres komen. Normaal gesproken kunnen ze op basis van jouw IP-adres achterhalen welke content jij bekijkt via Kodi. Dus ook wanneer je je privacy wilt waarborgen, is een VPN verbinding een goede keuze.

Kodi gebruiken zonder VPN verbinding

Je kunt natuurlijk gewoon content streamen via Kodi zonder VPN verbinding. Er zijn dan mogelijk wel twee nadelen die je dan zal ondervinden. Geografische beperkingen.

Zonder VPN verbinding kan je over het algemeen geen content zien uit andere landen. Dit komt doordat deze content geografisch geblokkeerd is. Zo kun je in Nederland bijvoorbeeld geen Hulu en BBC iPlayer zien.

Met een VPN verbinding kan dit wel. Er is een add-on voor Kodi beschikbaar als je Hulu en BBC iPlayer wilt zien. Je moet dan alleen wel met een VPN server in het juiste land, dus Amerika of Engeland, verbinden. Dan pas kun je gebruikmaken van de add-ons voor deze streamingdiensten via Kodi.

Download boetes

Het is mogelijk dat je een boete krijgt als je naar illegale streams kijkt, bijvoorbeeld als je naar content op Popcorn Time via Kodi kijkt. In dit geval is het ook slim om een VPN verbinding te gebruiken als je content via Kodi streamt. Zo kun je voorkomen dat je boetes ontvangt.

Kodi app met VPN verbinding

Er is een Android app van Kodi beschikbaar. De app wil je natuurlijk ook met VPN verbinding gebruiken, zodat je geografisch geblokkeerde content kunt bekijken of om je privacy te beschermen.

Het is gelukkig niet moeilijk om een VPN verbinding op te zetten in combinatie met de Android app van Kodi. Wat je hiervoor nodig hebt is een abonnement bij een VPN aanbieder en natuurlijk de Kodi app.

Eerst maak je in de app van de VPN service verbinding met een VPN server. Hierna start je de Kodi app op en ben je met je Android smartphone of tablet verbonden met de VPN. Ook kun je video’s streamen met Kodi via zogenaamde Android tv boxen.

Wil je ook Kodi op de Android tv box via een VPN verbinding laten lopen? Dit gaat op dezelfde manier als bovenstaande manier op de smartphone. Je gebruikt hier ook de app van jouw VPN aanbieder voor. Hiermee maak je verbinding met een VPN server. Wanneer je nu Kodi opstart op je tv box loopt dit via de VPN verbinding.

Router verbinden met VPN server

Met sommige routers is het mogelijk om direct een VPN verbinding te maken met je VPN aanbieder. Deze routers beschikken over bepaalde VPN software. Wanneer je VPN router verbonden is met een VPN server hebben alle apparaten in jouw huis internetverbinding via de VPN verbinding.

Routers die verbinding kunnen maken met een VPN server zijn routers die de DD-WRT firmware hebben. Daarnaast bestaan er routers die standaard beschikken over VPN ondersteuning.

Waarom zou je met je router een VPN verbinding opzetten? Op deze manier zijn al jouw apparaten verbonden via de VPN server, ook apparaten waarmee je anders geen VPN verbinding kunt maken, en dus ook de apparaten die je voor Kodi gebruikt.

Zo maken deze devices ook gebruik van de versleutelde, beveiligde en anonieme verbinding. Wanneer je router is verbonden met een VPN server kan het alleen iets lastiger zijn om van server te wisselen als je bijvoorbeeld met een server in een ander land wilt verbinden om de geografische blokkade te omzeilen. In dat geval is het dus een klein nadeel.

Gratis VPN providers en Kodi

De streamingdienst Kodi is gratis, waardoor het ideaal is om te gebruiken. Zo kun je kosteloos tv en films kijken en muziek luisteren. Wanneer je een VPN provider zoekt om te gebruiken in combinatie met Kodi zal je zien dat de goede VPN diensten allemaal geld vragen voor hun abonnementen.

Als je Kodi gebruikt omdat je er niet voor hoeft te betalen, is het een klein nadeel dat je VPN verbinding dan niet ook gratis is. Er zijn wel VPN diensten die geen geld vragen, maar voor allemaal geldt dat ze een datalimiet hebben.

In combinatie met Kodi is dat natuurlijk niet te doen, want het streamen
van content kost veel data. Kodi is dus helaas niet te gebruiken met een gratis VPN abonnement.

Conclusie VPN voor Kodi

Wanneer je films, series, tv of muziek van het internet wilt streamen zijn er veel add-ons voor Kodi beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld Netflix of bepaalde tv-streams zien.

Als je buitenlandse content wilt zien en dus de geografische blokkade moet omzeilen of je privacy wilt beschermen en anoniem wilt blijven op het internet, kun je een abonnement nemen bij een VPN provider.

Kodi in combinatie met een VPN dienst werkt erg eenvoudig. Er zijn verschillende manieren op een VPN verbinding op te zetten. De diverse mogelijkheden zijn niet moeilijk en bovendien gratis.

Zoek je een VPN service om met Kodi te gebruiken? De VPN’s die beschreven staan in dit artikel zijn het meest geschikt.

Meest gestelde vragen

Hoe werkt Kodi VPN?

Het is belangrijk om bij het gebruik van Kodi een VPN verbinding te maken. Lees hier alles over een VPN voor Kodi

Heb je een VPN nodig voor Kodi?

Het is verstandig om een VPN te gebruiken bij Kodi. Kies hier uit verschillende VPN providers

Wat is de beste VPN voor Kodi?

De beste VPN voor Kodi kan zowel ExpressVPN, Cyberghost of NordVPN wezen

Is een VPN voor Kodi Gratis?

Alle VPN aanbiedingen zijn tijdelijk gratis ( Test tijd ) Na deze tijd zal het VPN abonnement betaalt moeten worden

Hoe een VPN in Kodi installeren?

Leest u op deze pagina alles over het installeren van een VPN in Kodi