Om voor u de beste VPN aanbieders te vinden hebben wij van VPN Check veel verschillende VPN providers zeer uitgebreid getest. Zowel de free VPN als de betaalde VPN’s zijn bij ons aan bod gekomen.

Leest u hier alle informatie over de beste VPN diensten van Nederland en de de uitkomst van onze testresultaten en de reviews van al onze VPN-aanbieders.

Als u via een Wifi verbinding toegang krijgt tot het internet dan maken de meeste mensen zich zorgen over hun online privacy zeker als dit om een thuisnetwerk gaat.

Als u zich geen zorgen maakt dan zal u in de meerderheid zijn en kan dit flinke problemen veroorzaken.

Wij krijgen dan ook regelmatig de volgende vragen over het gebruik van een VPN connectie op zowel een iPhone, tablet of computer:

Iedereen zou eigenlijk gebruik moeten maken van een virtueel privé-netwerk, of ook wel VPN genoemd of dit nu kosteloos is of met een maandelijks VPN abonnement.

Toen wij van VPN-Check een enquête starten over VPN-gebruik kwamen wij er al snel achter dat 70% van de 1000 mensen nog nooit van een VPN hadden gehoord of gebruik van hadden gemaakt.

Zelfs van de echte computerspecialisten wisten er maar 45% van wat een VPN verbinding was en waarvoor een VPN connectie voor bedoelt is. Zo heeft de Consumentenbond hierover ook een flink artikel geschreven om mensen er van bewust te maken dat het gebruiken van een VPN beveiliging op het moment van internetgebruik erg belangrijk is.

Leest u hier het artikel van de consumentenbond over extra veilig internetten.

Leest u snel verder wat voor u de beste VPN aanbieder is om te gebruiken op uw thuisnetwerk, iPhone of het kantoor en betaal niet teveel!

Online privacy

De beste VPN aanbieder aanwijzen is niet zo 1, 2, 3 gedaan. Deze verhouding ten aanzien van de online internet beveiliging en privacy van persoonlijke gegevens vormt dus een enorm risico als we het hebben om een online beveiliging. Openbare Wifi-netwerken die tegenwoordig erg handig zijn om te gebruiken zijn ook er handig voor aanvallers voor uw persoonlijke informatie.

Hoe kunt u nu weten of het wifi netwerk van McDonald’s wel echt en beveiligd is? Iedereen kan dit netwerk namaken om slachtoffers te kunnen verleiden om hun persoonlijke gegevens vrij te geven.

Zo heeft een groep veiligheidsonderzoekers eens voor de grap een netwerk aangemaakt met de naam McDonald’s. De wifi verbinding is een gratis netwerk verbinding die alle apparaten kunnen voorzien van een online internetverbinding. Binnen 2 uur zagen de onderzoekers dat er meer dan 127 mensen waren ingelogd op het gratis wifi netwerk.

Door een aantal vragen te stellen en deze te laten beantwoorden hadden ze binnen een mum van tijd 40 persoonlijke gegevens van de gebruikers.

Kortom is het dus tijd om na te denken over de bescherming van uw persoonlijke gegevens. Dit is het punt waar de beste VPN’s hun werk moeten doen.

Internetverbinding beschermen

VPN diensten zoals ExpressVPN of NordVPN maken gebruik van een eenvoudige software om uw internetverbinding te beschermen. Ook geeft het aanmaken van een VPN account  u de controle hoe u zich online verschijnt.

Misschien heeft u nog nooit van VPN-Diensten of aanbieders gehoord? Toch zijn het hulpmiddelen die uw online privacy beschermen.

Als u kiest voor de beste VPN wilt dit niet zeggen dat u meteen veel hoeft te betalen voor uw maandelijkse abonnement.  Ook bestaan er goedkope VPN aanbieders met een zeer goede service zo genoemd de Free VPN’s.

Kan je worden gevold als je een VPN gebruikt?

Om het eenvoudig te houden creëert een VPN een veilige en versleutelde verbinding tussen u en het internet. U kunt dit zien als een tunnel tussen uw computer ( browser ) en een server die wordt beheert door een VPN-dienst. In een professionele omgeving maakt deze tunnel u effectief deel uit van het netwerk van het bedrijf, alsof u fysiek op kantoor zit.

Terwijl u verbonden bent met een VPN, gaat al uw netwerkverkeer door deze beschermde tunnel, en niemand, zelfs uw ISP niet, kan uw verkeer zien totdat het de tunnel verlaat van de VPN-server en het openbare internet betreedt.

Als u ervoor zorgt dat u alleen verbinding maakt met websites die beveiligd zijn met HTTPS//, zullen uw persoonlijke gegevens versleuteld blijven, zelfs nadat ze de VPN verlaten hebben.

Beste VPN diensten van nu de dag!

Hoewel een VPN dienst erg veel kan helpen tegen u online veiligheid zijn de diensten van een Nederlandse VPN service natuurlijk niet onfeilbaar. Zeker niet als we het hebben over een gratis VPN.

Een zeer goed getrainde hacker kan bijna altijd door de beveiliging heen komen ook van een VPN netwerk. Het gebruik van een VPN kan niet helpen als u onverstandig ransomware downloadt bij een bezoek aan het Dark Web, of als u wordt misleid in het opgeven van uw gegevens aan een phishing aanval.

Wat een VPN wel kan doen is u en uw persoonlijke gegevens beschermen tegen massale gegevensverzameling en de toevallige crimineel die gebruikersgegevens opzuigt voor later gebruik.

Het kan ook uw persoonlijke privacy beschermen door het moeilijker te maken voor adverteerders om erachter te komen wie en waar u zich bevindt. Daarom zijn VPN’s belangrijk, zelfs wanneer u vanuit het comfort en de (relatieve) veiligheid van uw huis anoniem op het internet surft.

Leest u hier alle reviews van de beste VPN providers…

Wie heeft een VPN nodig?

Bij het gebruik van een van de beste VPN netwerk verbindingen voorkomt u dat iemand op hetzelfde netwerktoegangspunt  uw web verkeer onderschept in een bepaalde vorm van een aanval.

Het gebruik maken van de beste VPN is vooral handig voor reizigers of voor de gene die gebruik maken van openbare Wi-Fi-netwerken zoals bij een hotel, luchthavens of een coffeeshop.

Iemand die op het zelfde internet netwerk zit en hierover controle heeft kan gemakkelijk u persoonlijke informatie onderscheppen terwijl u verbonden bent met het online netwerk.

VPN ervaringen

Om een van de beste VPN’s te kiezen en te vinden hebben wij van VPN-Check meer dan 46 VPN providers uitgebreid getest op zowel hun snelheid, abonnementen, klantvriendelijkheid en gebruikerservaringen. Over de meeste VPN aanbieders hebben wij een review geschreven: Lees hier alvast de drie best geteste VPN providers van dit jaar:

Omdat de bovenstaande VPN aanbieders als beste uit onze VPN test kwamen is het belangrijk dat u uw VPN laat testen. Niet alle VPN aanbieders zijn namelijk net zo goed.

Wij hebben via onze klanten en hun ervaringen die zei met hun VPN abonnement verschillende reviews geschreven over de best gekozen providers.

Zo hebben wij de goedkope VPN aanbieders maar ook de wat duurdere goed onder de loop genomen zodat als u kiest voor een VPN dienst u zeker niet te veel betaald en u ook tevreden bent over de VPN verbinding.

Verborgen IP-adres

VPN netwerken blokkeren ook uw eigen IP-adres van bijvoorbeeld uw computer bij uw thuis en verbergen uw eigen persoonlijke  IP-adres van de VPN-server waarmee u in verbinding staat.

IP-adressen worden gedistribueerd op basis van de locatie, zodat u de locatie van iemand kunt schatten door eenvoudigweg naar zijn of haar IP-adres te kijken.

En hoewel IP-adressen kunnen veranderen en opnieuw kunt instellen, is het mogelijk om iemand over het internet te volgen door te kijken waar hetzelfde IP-adres verschijnt. Het gebruik van een VPN maakt het moeilijker voor adverteerders (of spionnen, en zeker hackers) om u online te volgen.

De beste VPN dienst kiezen

Het aanbieden van VPN diensten is enorm gegroeid de laatste jaren. Zo zijn er gratis VPN service te downloaden en profiteren aanbieders van de groeiende markt tegen cybercriminaliteit.

Het is belangrijk voor u om een paar dingen in uw achterhoofd te houden als u een VPN wilt gaan aanschaffen:

  1. Test uw VPN verbinding voor dat u deze gebruikt.
  2. Gratis VPN diensten zijn voor 90% vals en werken niet optimaal
  3. Let op met het downloaden van een gratis VPN dienst
  4. Kies voor de beste VPN door reputaties en prestaties te achterhalen

Ook het type de gebruikte encryptie en het gebruiksgemak is erg belangrijk bij het aanschaffen van een VPN netwerk. Denkt u niet alleen maar aan de goedkoopste VPN maar aan de belangrijkste factoren de beveiliging van uw persoonlijke gegevens!!

De meeste VPN-diensten bieden een gratis proefabonnement aan om u zo als tevreden klant te kunnen krijgen. Zorg ervoor dat u tevreden bent over de diensten van uw VPN aanbieder waar u mee in zee gaat en probeer niet-goed-geld-terug garantie te krijgen.

Korte termijn abonnement afsluiten

Wij van Check uw VPN raden u dan ook aan om in het begin een kort termijn abonnement af te sluiten bij een van de beste VPN aanbieders.

Kies bijvoorbeeld voor een maandelijks abonnement of een wekelijks abonnement. Zo bent u er altijd zeker van dat u echt tevreden bent en zal u nooit teveel betalen voor een VPN abonnement.

Echter kun je een flinke korting krijgen als u kiest voor een jaarabonnement. De meeste VPN gebruikers willen een volledige grafische gebruikersinterface voor het beheren van hun VPN-verbinding en de instellingen, hoewel een paar liever een configuratiebestand downloaden en importeren in de OpenVPN-client.

De meeste VPN-bedrijven die VPN-Check heeft beoordeeld ondersteunen al de niveaus van alle technologische kennis. De beste VPN aanbieders hebben dan ook een prima klantenondersteuning mochten er problemen optreden.

Beste gratis VPN?

Natuurlijk hoeft u niet bij alle VPN-diensten te betalen. Natuurlijk zijn er ook de gratis VPN’s in Nederland met een goede technologische kennis. Echter hebben alle gratis VPN’s die VPN-Check getest heeft toch een flinke beperking. Denkt u hierbij aan:

  • Een paar gelijktijdige verbindingen op een account
  • Maar een paar honderd MB per dag of per maand
  • Beperkt aantal servers beschikbaar

Het vinden van de beste gratis VPN is dus niet zo eenvoudig als het lijkt. Als voorbeeld zullen wij wat gratis vpn-aanbieders onder elkaar zetten met daarbij hun beperkingen:

TunnelBear: Deze VPN aanbieder laat u elke server op het netwerk gebruiken, maar beperkt u wel tot maar 500mb-1gb per maand.

Avira Phantom VPN: Hierbij kunt u zoveel mogelijk apparaten gebruiken als u wilt echter bent u ook hier weer beperkt tot 500MB per maand.

AnchorFree Hotspot Shield:  Deze aanbieder stelt geen grenzen aan de gebruikte apparaten. Echter beperken zei u wel tot 500MB per dag en hebben alleen maar Amerikaanse servers.

Kaspersky Secure Connection: Deze aanbieder beperkt uw apparaten niet maar u bent niet vrij in de keuze van een VPN-server. De app die ze hebben ontwikkeld doet het automatisch.

ProtonVPN: Is voor ons de winnaar op gratis VPN gebied. U kunt bij deze dienst browsen wat u wilt en zoveel u wilt. Ook heeft u 3 verschillende keuzes van serverlocaties.

Zei bieden een ongelimiteerde data aan wat dan eigenlijk alles weer goed maakt. ProtonVPN heeft daarbij een super veilige ProtonMail e-mail uitgebracht die echt ontwikkeld is voor uw veiligheid en uw online privacy.

Naast onze samengebrachte gratis VPN’s hebben wij ook een overzicht gemaakt van de goedkope VPN’s. Dit is voor gebruikers die toch liever wat geld uitgeven en zich niet willen laten beperken tot hun gratis diensten.

Kan je een VPN-service vertrouwen?

Als u gebruik wilt maken van een VPN-internetdienst kosteloos of betaald om al uw internetverkeer via zijn servers te routeren moet u uiteraard wel uw provider waar u mee een abonnement afgesloten heeft vertrouwen.

Beveiligingsbedrijven zoals F-Secure zijn eigenlijk pas op de VPN-markt verschenen. Het is een lekkerder gevoel om bedrijven in vertrouwen te nemen die al wat langer in de VPN wereld bestaan. Dit komt omdat deze bedrijven al een reputatie hebben opgebouwd en vele referenties hebben.

Wij van VPN-Check geven dan ook advies om met de beste VPN providers in zee te gaan die een OpenVPN ondersteunen. Een OpenVPN is bekend om zijn snelheid en betrouwbaarheid. Zoals de naam al aangeeft is het een open source verbinding.

VPN test

De laatste keer dat VPN-Check verschillende VPN providers getest heeft hebben wij speciale aandacht besteed aan de privacypraktijken. In onze tests nemen wij het gehele privacybeleid door en bespreken wij de bedrijfspraktijken met vertegenwoordigers van de VPN-diensten.

Wij willen als geen ander dat uw online gegevens natuurlijk veilig zijn en dat er met uw gebruikersinformatie veilig wordt omgegaan.

Wanneer wij VPN’s testen maken wij gebruik van de Ookla snelheidstesttool. Deze tool is eigendom van PCMag’s uitgever, Ziff Davis. Wat deze tool doet:

  • Het levert metrieken op voor latentie
  • Downloadsnelheden en uploadsnelheden metingen
  • Snelheidstesten van de verbinding

Wilt u meer weten over de zogenoemde “How We Test VPN’s” test dan snel uw eigen VPN verbinding en zorg ervoor dat u online privacy gegarandeerd is.

Wat is de snelste VPN?

De keuze tussen veiligheid en gemak is een soort valse tweeling. Wanneer een VPN actief is zal uw webverkeer een wat lastigere route nemen dan normaal gesproken. Dit resulteert vaak in trage download- en uploadsnelheden.

De meeste diensten bieden een voldoende internetsnelheid aan. Zo kunnen de servers zelfs een HD-video streamen en een 4K video downloaden. Sommige VPN-Diensten zoals NordVPN zijn zelfs al bezig met speciale servers voor activiteiten met hogere bandbreedtes. Leest u hier de Nordvpn reviews

Bijna elke VPN provider die wij getest hebben bevat wel een tool om je snel te verbinden met het snelst beschikbare netwerk. Natuurlijk kunt u uw VPN-gebruik altijd beperken tot wanneer u zich niet op een vertrouwd netwerk bevindt.

Kan een VPN worden geblokkeerd door Netflix?

Wie kent Netflix niet? Netflix en andere soorten van videostreamingdiensten worden met de dag wijzer voor gebruikers die toegang hebben tot streaming content in andere landen.

Uit onze tests bleek dat Netflix streaming vaker werd geblokkeerd op het moment van het niet gebruiken van een VPN. Er waren echter wel een paar uitzonderingen maar Netflix werkt actief aan hun bescherming van zijn content deals. VPN’s die vandaag met Netflix kunnen werken kunnen zomaar overmorgen niet meer werken.

Netflix die betalende klanten blokkeert klinkt misschien een beetje vreemd, maar het draait allemaal om regio’s en niet om mensen. Het is niet omdat u voor Netflix op één plaats betaald heeft, dat u recht heeft op de inhoud die beschikbaar is op dezelfde dienst, maar op een andere locatie.

Wat is de beste VPN voor Kodi?

Wat is Kodi? Veel mensen weten hier het antwoord niet op. Met Kodi heeft u toegang tot uw media via een lokale verbinding (LAN) of vanaf een externe mediaserver, als dat uw ding is. Een apparaat wat een VPN verbinding gebruikt zal zijn verbinding gecodeerd hebben op het lokale netwerk.

Het kan zijn dat u moeite heeft om er verbinding mee te maken. Het gebruik van Chrome cast op een gestuurd VPN-apparaat werkt bijvoorbeeld gewoon niet. Kodi-gebruikers kunnen hetzelfde probleem hebben.

Voor lokale VPN-problemen heeft u een aantal opties en oplossingen:

Overweeg eerst om VPN-software op uw router te installeren en geen VPN te gebruiken op uw lokale machines. ( Als hulpmiddel bieden veel VPN-diensten browserplug-ins aan waarmee u uw browserverkeer kunt vervalsen.

Met sommige, maar niet alle, VPN-diensten kunt u specifieke toepassingen aanwijzen die buiten de versleutelde tunnel moeten worden gerouteerd. Dit betekent dat het verkeer niet versleuteld zal zijn, maar ook lokaal toegankelijk.

Als u probeert verbinding te maken met een externe mediabron met Kodi, zou een VPN verbinding waarschijnlijk een andere rol gaan spelen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat uw ISP niet kan bepalen wat u van plan bent te doen.

Leest u hier hoe je een VPN instelt voor Kodi.

Gebruik van een VPN met Windows 10, Chrome en Linux

Als wij een van de beste VPN verbindingen testen gebruiken wij hiervoor in de meeste gevallen een Windows-Client. Zo krijgen wij vaak een compleet overzicht van verschillende platvormen evenals de functies en de prijzen van de diensten.

Het meest van onze gebruikers maken dan ook gebruik van Windows 10. Windows echter niet het enige platform voor VPN’s. Het Android mobiele besturingssysteem, bijvoorbeeld, is het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld. Het is dus logisch dat we ook VPN’s voor Android testen.

Uiteraard willen wij niet Apple gebruikers aan de kant schuiven. Wij van VPN-Check beoordelen ook VPN-clients voor onder andere macOS en iOS.

Mocht u gebruik maken van een Chromebook of Chromebox dan is de beste keuze om een Android VPN-app te gebruiken. Op het moment zijn wij van VPN-Check de Linux VPN-apps aan het testen. Hier volgt het antwoord voorspoedig op.

Beste VPN gebruiken op uw mobiele telefoon

Omdat de meeste mobiele telefoons ( zeker de Iphone ) gebruikt worden om te internetbankieren en hierbij verbinding wordt gemaakt van een openbaar Wifi netwerk is de beveiliging van uw persoonlijke gegevens zeker niet onmisbaar.

De meeste cyber aanvallen gebeuren op openbare Wifi netwerken. Het is daarom een zeer belangrijk aspect om uw persoonlijke gegevens te beveiligen als u bijvoorbeeld aan het internetbankieren bent. Zelfs als u geen Wifi netwerk gebruikt is het gebruik van een mobiel VPN een slimme manier om uw persoonlijke informatie te beschermen

De beste VPN providers bieden zowel Android- als iOS VPN-apps aan, zodat u de VPN-instellingen van uw telefoon niet zelf hoeft te configureren. VPN-providers maken het meestal mogelijk om tot vijf apparaten tegelijkertijd met elkaar te verbinden onder één account. Hoewel er gratis VPN-diensten beschikbaar zijn, is het voor veel mobiele gebruikers noodzakelijk dat ze zich aanmelden voor een betaald abonnement.

Niet alle mobiele VPN-apps zijn gelijk. In feite bieden de meeste VPN-aanbieders andere diensten aan.

Beste VPN app voor mobiele apparaten

De meeste VPN providers hebben een app voor zowel IOS als Android ( wordt gebruikt op een IPad of IPhone ) Deze bijgeleverde apps van de VPN services hebben wij uiteraard goed getest.

Wij vinden dan ook dat al deze mobile apps goed presteren op hun functionaliteit. Momenteel is er zelfs een provider die deze app zo heeft ontwikkeld dat deze zelfs werkt en te gebruiken is voor Windows mobile besturingssysteem wat heet ” Private Internet Access.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste VPN?

Er zijn meerdere goede VPN diensten. Op het moment is ExpressVPN de best betaalde VPN provider die u kunt kiezen.

Wat is de beste VPN provider?

De beste VPN provider is ExpressVPN. Maar NordVPN en Cyberghost zijn ook zeer goede VPN providers die ervoor zorgen dat uw persoonlijke data beveiligd is.

Wat is de beste VPN aanbieder?

De beste VPN aanbieder van 2019/2020 is tot nu toe ExpressVPN. Een abonnement bij ExpressVPN is betaalbaar en u krijgt er een zeer goede service voor terug.

Wat is de beste VPN app?

Er zijn verschillende VPN apps die kunnen worden gebruikt voor uw mobiele telefoon. Zo is de app van ExpressVPN en NordVPN uitgeroepen tot de beste apps om te gebruiken.

Wat is de beste VPN verbinding?

Niet elke VPN verbinding is snel genoeg om uw data te versturen en te ontvangen. ExpressVPN is een provider die uitgekozen is tot werelds beste providers met de snelste en betrouwbaarste VPN verbinding.

Wat is de beste VPN voor Netflix?

Als u de Nederlandse of Amerikaanse Netflix wilt gebruiken dan zullen er geografische blokkades omzeild moeten worden. Zowel ExperssVPN als NordVPN omzeilen deze blokkades als sneeuw voor de zon.

Beste VPN in Nederland?

Er is in Nederland geen VPN provider. Wel zit het kantoor van ExpressVPN en NordVPN gevestigd in Nederland. Andere VPN’s zijn door Nederlanders gemaakt zoals Goos. Deze zijn echter niet in Nederland gevestigd