Het is niet voor iedereen een verrassing dat gratis VPN-downloads zo populair zijn geworden in Nederland de laatste tijd. Door het zelf installeren van een free VPN geeft u uw Windows PC, Mac of android apparaat en zelfs uw iPhone  en iPad een extra beveiliging voor het beschermen van uw persoonlijke gegevens.

De extra functionaliteit die de URL-verschuiving aanbied bij sport kijken op tv in een ander land en geo-blocked website omzeilen is een anonieme torrenting.

Op onze website VPN Check krijgen wij veel vragen betreft het gratis downloaden van een VPN verbinding opzetten. Denkt u hierbij aan de volgende onderwerpen:

 • Is er een gratis VPN te downloaden?
 • Is eer Free VPN versie voor Netflix?
 • Is er een gratis app voor een iPhone of iPad?
 • Kan ik een gratis VPN downloaden voor Windows?
 • Bestaat er een VPN account voor popcorn time?
 • Welke gratis VPN kiezen?

Op al deze bovengenoemde vragen zullen wij u een uitgebreid antwoord geven voor dat u overgaat tot het gebruik maken en aanmaken van een VPN account.

We zullen u ook op deze informatiepagina onze beste geteste selectie laten zien van de gratis VPN (Virtual Private Networking) en de providers die vandaag de dag goed te downloaden zijn en zeer scherpe aanbiedingen hebben.

Ook zullen wij u de voordeligste VPN abonnementen laten inzien van Nederlands meest gebruikte VPN aanbieders. Ook is er een mogelijkheid om op deze website VPN aanbieders met elkaar te vergelijken.

Zo heeft VPN-Check al menige free VPN servers getest en gedownload zowel op mobile telefoons en andere apparaten zoals een iPhone, iPad, Windows,app’s Grome etc.

Elke maand testen wij deze weer opnieuw om hun vermogen en online activiteiten veilig en anoniem te kunnen houden en u de juiste updates door te geven. Op deze manier kost dit u geen geld en tijd om een beoordeling te schrijven over een VPN-provider waar u mee in zee bent gegaan en die niet bevallen is!

Gratis VPN’s zonder datalimiet

Een gratis VPN verbinding opzetten is niet zo makkelijk als dit lijkt. Zoals u waarschijnlijk al weet worden de meeste goede gratis VPN’s met een datalimiet geleverd.

Omdat het onderhoud van een VPN server en VPN verbindingen best veel tijd en geld kost worden de gratis VPN gebruikers beperkt met het datalimiet gebruik.

Het is geen gek idee om op deze manier even kennis te maken met een VPN dienst en de verschillende providers die deze diensten aanbieden, zonder dat het de provider zelf veel geld kost. Er is bijvoorbeeld een zeer goede gratis VPN zonder datalimiet genoemd ProtonVPN.

Het leuke van deze provider is dat zei in plaats van een datalimiet een VPN snelheidslimiet hebben ingesteld. Op deze werkwijze proberen ze het minder aantrekkelijk te maken voor een gratis gebruiker om langdurig gebruik te maken van hun free VPN verbinding.

Mocht de verminderde snelheid geen probleem zijn voor u dan kunt u prima gebruik maken van ProtonVPN. Echter kan een lage snelheid problemen geven met de volgende te downloaden programma’s.

 • Problemen met het downloaden van Netflix
 • Problemen met het downloaden van Videoland.
 • Problemen met het downloaden van Apple.
 • Problemen met het downloaden van Spotify.
 • Problemen met het downloaden van iTunes

Maar zo zijn er nog meer zoals Popcorn time, Ziggo movies en series, YouTube etc. Alles wat eigenlijk flink wat tijd in beslag neemt om deze programma’s te downloaden kan met een gratis VPN abonnement problemen geven zowel op je thuisnetwerk als op mobiele apparaten.

Beste gratis VPN voor IPhone, Android, Mac en Windows

Een van de beste gratis VPN van dit moment is dan ook wel Hotspot Shield Free. Bij een VPN gratis downloaden krijgt u nog steeds een dekking op 5 apparaten die u gelijktijdig kunt gebruiken op maar een VPN-account.

Het limit voor het dataverbruik wat u wilt gaan verbruiken ligt een stuk hoger dan bij andere totaal pakketten die u kunt afsluiten bij de juiste VPN provider.

Maar is het nu echt wel mogelijke een goede en volledig gratis VPN te krijgen? Het antwoord hierop is” een soort van gratis ” Uiteraard zult u als u op zoek gaat naar een ( Free ) gratis VPN voor commercieel gebruik uiteindelijk wel een provider of aanbieder te vinden die aan uw eisen zal voldoen.

Zolang u maar tevreden bent met de beperkingen die gratis VPN’s met zich mee brengen.

Voordat wij beginnen met onze lijst VPN’s moet u van tevoren weten dat een betaalde versie eigenlijk helemaal niet zoveel kost. U betaald maar zo weinig als 3 euro per maand aan kosten.

Buiten dit bent u veel beter beschermd of levert een betaalde VPN veel betere prestaties op. U zult geen last hebben van de bovenstaande download problemen en de laadtijd op de server is super snel.

Dus voordat u kiest voor een low budget VPN ( free VPN ) kijk dan eerst even op onze beste VPN-servicepagina

De beste VPN van de wereld op dit moment is ExpressVPN

De beste VPN van Nederland en eigenlijk wereldwijd is: ExpressVPN.

Wij van VPN-Check hebben meer dan 100 VPN-aanbieders beoordeeld zowel betaald als gratis en uit onze bevindingen is gebleken dat de ExpressVPN test als beste uit de markt komt.

Hoewel het een betaalde VPN provider is is het wel de best betaalde optie. Zo is de snelheid evenals de servers (die meer dan in 100 landen staan) van prima kwaliteit.

Ook alle apps die deze provider heeft ontwikkeld werken bijna op al uw apparaten. Als voorbeeld is de app voor iPhone zeer snel en makkelijk te integreren op uw mobile telefoon.

ExpressVPN is niet gratis maar wat deze provider dan wel doet is 30 dagen niet goed geld terug garantie. Een super VPN deal dus!!!!

Beste gratis VPN van 2019……

Niet alleen is Hotspot Shield Free een van de bekendste gratis VPN opties in onze lijst wij kunnen u ook vertellen dat deze toch wel als beste gratis VPN provider van 2019 getest is.

Zo kunt u bijvoorbeeld zelf kiezen uit een van de 25 landen waar hun servers gevestigd zijn waar u vandaan op internet wilt surfen.

Dit is wel een Elite versie van de app waar voor betaald moet worden. Kiest u echt voor de gratis versie dan bent u beperkt tot locaties die Hotspot Shield voor u kiest.

Hotspot Shield Free is zeer makkelijk te gebruiken en biedt een royale hoeveelheid aan gegevens.

 • Serverlocaties: 25 IP-adressen
 • Maximaal aantal apparaten: 5
 • 1 maand gratis proefabonnement 

Kiest u dus voor de gratis optie dan kan deze VPN service u tot maximaal 5 apparaten beschermen. En zo bent u ook nog eens tot 500MB per dag beperkt wat ongeveer 15GB per maand is.

U zou denken dat dit veel is maar als u dit vergelijkt met TunnelBear die we hieronder beschrijven bieden zei toch wel een van de genereuze gratis VPN-limieten.

Wilt u alleen zich goed beveiligen als u internet bankieren wilt of winkelen online via u mobiel? Dan zit Hotspot zo een beetje op de zelfde golflengte.

Als we even dieper ingaan op de veiligheid won Hotspot Shield Free ook sterren in onze tests. Waarom? Omdat het zeer makkelijk en vriendelijk te gebruiken is. Of dit nu gaat over de mobiele apps voor mobiele telefoons of op het bureaublad voor uw thuisnetwerk of uw kantoor. Wij hebben een zeer goede gebruikerservaring met hun diensten.

Wilt u gebruik maken van de gratis Hotspot Shield Free? Download deze dan hier !!!

Tunnelbear

Het beschermen van uw internet account kan eigenlijk niet eenvoudiger dan het gebruik van TunnelBear. Tunnelbear is de beste gratis VPN die op het moment gratis te downloaden is.

 • Aantal beschikbare servers: 1000 
 • Serverlocaties: 20 +
 • Ondersteuning maximaal 5 apparaten

Een goede en snel gebruiksvriendelijke desktop en mobile client met niet veel optie of instellingen in de browser of server.

Tunnelbear mag dan een leuk ontwerp hebben maar het is wel een serieuze gratis VPN. Dit komt omdat er een overname is geweest van de beveiligingsgigant McAfee.

U kunt kiezen voor gratis en betaalde abonnementen. Als u kiest voor een gratis abonnement dan ben je beperkt tot maar 500MB aan data verkeer per maand.

Tunnelbear heeft ook een reeds betaalde versies die de beperkingen van het gratis plan wegnemen.

Zo heeft de bepaalde versie geen beperking op:

 • Downloadlimiet
 • Meer beschikbare landen 
 • Maar aangesloten apparaten

Techradar heeft een zeer exclusieve deal afgesloten met TunnelBear. Nu kunt u al een abonnement afsluiten voor maar slechts $4,99 per maand dit is met een korting van maar liefst 58%

Ook heeft TunnelBear zijn privacybeleid aangepast. Hun VPN’s verzamelen nu nog minder gegevens over de gebruikers. Op deze manier kan je alleen al aanmelden met je voornaam waardoor de rest niet eens meer nodig is.

Een registratie van een groot aantal verbindingen van de gebruiker met een totale levensduur zijn inmiddels verwijderen van deze free VPN provider.

Wilt u gratis TunnelBear dowloaden? Doe dat dan hier…
Of koop een TunnelBear Premium voor slechts $4,99 per maand.

Windscribe

Windscribe is super veilig met een zeer goede en snelle data. Het is dan ook een van de topklasse gratis verkrijgbare VPN.

 • Serverlocaties: 8 IP-adressen
 • Ondersteunende apparaten 1
 • 10GB gegevens per maand
 • Geen Android-client

Windscribe VPN is een vrij nieuwe gratis VPN-dienst die net op de markt is verschenen. Maar door hun royale hoeveelheid gegevens en goede bescherming van uw privacy maken zei als VPN provider toch een zeer goede indruk.

U krijgt een standaard 10GB bandbreedte per maand te gebruiken en u kunt ook nog eens kiezen uit acht verschillende serverlocaties met Windscribe VPN gratis.

Bij deze VPN aanbieder hoeft u alleen maar een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken om om je zelf aan te melden. Als advies: ( Geef een e-mailadres op ) i.v.m het vergeten van uw wachtwoord.

Windscribe zal nooit verbindingslogs, IP-stempels, of bezochte sites opslaan. Wanneer u zich actief verbind met een server slaat het uw gebruikersnaam en de hoeveelheid overgedragen gegevens op de VPN server waar u op dat moment mee verbonden bent.

Echter wordt alle data binnen 2 minuten na afloop van de inlog verwijderd en gewist op hun bestaande servers.

Tweeten over de provider levert u 5GB extra op als u een vriend of vriendin uitnodigt.

Nog een extra voordeel: Als er iemand is die u heeft doorverwezen en die besluit het free abonnement te upgraden naar een Pro abonnement ( Al vanaf $7,50 per maand en jaarlijks gefactureerd ) Krijg je zelfs een onbeperkte servermogelijkheid van wel 47 servers.

Mocht dit niet genoeg wezen voor u is op deze servers zelfs een adblocker en een firewall ingebouwd. Probeer vandaag eens geheel gratis en wij kunnen u vertellen dat u onder de indruk raakt.

Let op de Android app die desondanks is uitgebracht. Deze app is nog in ontwikkeling en zal binnen een zeer korte tijd klaar wezen. Dit geld ook voor de iOS app.

Wilt u Windscribe is proberen? Dan kunt u hem hier downloaden.

Exclusief voor TechRadar lezers biedt Windscribe een jaarabonnement op de Pro optie voor maar slechts $29.

Speedify

Als u een zeer snelle gratis VPN verbinding wilt hebben dan hoeft u niet verder te zoeken!! Speedify is dan de gratis VPN provider die u zoekt en aan al uw eisen zal voldoen.

 • Aantal servers meer dan 30
 • Aantal serverlocaties meer dan 20
 • Ondersteunende apparaten 5 stuks

Zoals de naam al eigenlijk zegt heeft Speedify als free VPN-provider maar een hoofddoel. Het zorgen dat uw internetverbinding zo snel mogelijk blijft terwijl u gelijktijdig gebruik maakt van een encryptie verbinding.

Deze voordelige Free VPN provider zal altijd gebruik maken van alle beschikbare internetverbindingen om zo de best mogelijke prestaties te kunnen behalen om u als consument tevreden te houden.

Zo combineren zei een Ethernet-verbinding ( vaste breedband ) met een vastverbonden mobiele 3G / 4G-verbinding. Mocht u maar een type internet verbinding hebben dan beweert het bedrijf dan hun snelle turbo technologie nog steeds zorgt dat u data versnelt verzonden en binnengehaald kan worden.

Hun gratis plan geeft u volledige toegang tot hun servers. Dit is het zelfde als bij hun abonnement opties eigenlijk. De enige beperking die u heeft is dat u van het gratis aanbod is dat u maar een beperkt aantal gegevens kunt downloaden.

Bij het gratis gebruik maken van Speedify krijgt u 4GB aan gegevens de eerste maand. Deze 4GB daalt tot 1GB de maanden daarop. Dit is niet echt een enorme hoeveelheid als je dit vergelijkt met andere VPN aanbieders op deze website.

Deze VPN-provider is zeker de moeite waard om is meer informatie in te lezen over hun prestatievermogen. Wij van VPN-Check hebben uiteraard Speedify getest op de PC en andere mobile apparaten zoals de iPhone en Ipad en uit deze VPN test bleek dat ze inderdaad een zeer goede snelheids- eigenschappen hebben die zeer positief uit onze VPN-testen kwamen.

Wilt u graag gebruik maken van Speedify? Download deze dan hier geheel gratis.

ProtonVPN Free

Bij deze gratis VPN aanbieder zult u niet beperkt worden door een maandelijkse datatoevoeging. En hun hebben zeer goede verbindingsmogelijkheden tot hun beschikking.

 • Serverlocaties 3
 • Maximale ondersteunende apparaten 1

Als u met ProtonVPN in zee wilt gaan dan heeft u geen last van beperkte maandelijkse datalimieten. U ben alleen beperkt om drie serverlocaties uit te kunnen kiezen. ProtonVPN is een andere soort VPN-provider dan de meeste gratis VPN aanbieders.

Zo ben je vrij om elke maand zoveel gegevens te gebruiken als je maar wilt. Er zijn natuurlijk genoeg beperkingen voor het gratis plan om uw abonnement te upgraden naar een betaalde versie.

De grootste beperking van ProtonVPN is dat u maar een apparaat, en slechts 3 serverlocaties heeft. Ook is er geen P2P-ondersteuning.

Maar mocht u dit geen probleem vinden is dit een zeer indrukwekkende provider met een groot verbod op loggen, zo kunt u zich simpel en snel aanmelden met u e-mailadres.

Zo heeft deze provider zelfs geen advertenties op hun website staan voor hun klanten en is hun site zeer overzichtelijk. Bij onze test van deze VPN-provider was het prestatieniveau van Windows PC, Linux, IOS, en Android vrij solide.

Wat ons dan wel tegenviel van deze VPN-aanbieder is dat de snelheden dalen op piekmomenten wanneer er veel gebruikers in de buurt zitten en de betalende klanten van hun voorrang krijgen.

Op dat moment kan de verleiding erg groot worden om toch te kiezen voor het upgraden naar een betaalde versie van het abonnement. Maar goed als u kiest voor voor het gratis pakket kunt u altijd nog overwegen om te kiezen voor een betaalbaar abonnement.

Wilt u ProtonVPN gratis proberen? Dan kunt u deze hier downloaden.

Hide.me

De gratis VPN-aanbieder Hide.me biedt zowel een betaalde als gratis VPN internet beveiliging aan. Zo hebben hun grote voordelen maar toch ook wel wat nadelen te bieden:

 • Serverlocaties aantal 3
 • Maximaal ondersteunende apparaten 1

Een vervelende beperking bij deze gratis VPN-aanbieding is dat u maar een apparaat kunt aansluiten en de provider dus maar drie serverlocaties heeft in Canada, Nederland en Singapore. Bij betaalde abonnees kunt u kiezen uit 30 server locaties.

Het positive van deze provider is de verbindingssnelheid ( ook van de gratis gebruikers ) Zo beloofd Hide.me verder ook geen logs bij te houden en slaan zei zeker geen gebruikersgegevens op. Ook zal u bij deze free VPN Nederland geen advertenties zien verschijnen.

U krijgt native software voor zowel Mac, Windows PC, Android en natuurlijk iOS. Zo is de Windows-client zeer slim ontworpen en is er een 24/7 technische ondersteuning hulp.

In de testen van VPN-Check.nl kwamen er geweldige prestaties omhoog. Over het algemeen genomen is dit dus meer dan een gratis aanbod om uw privacy te behouden.

Wilt u Hide.me is gratis uitproberen? Download deze dan hier!

Hoe gebruik te maken van een gratis VPN

Om gebruik te kunnen maken van een van de gratis VPN providers voor zowel uw thuisnetwerk als uw mobiele apparaten kunt u de volgende stappen ondernemen:

 1. Bezoek de website van de gratis VPN provider naar keuze.
 2. Maak een gratis account aan om de software te kunnen downloaden.
 3. Download de gratis VPN software van de VPN website en installeer deze op uw computer of mobiele apparaat.
 4. In de software hoeft u nu alleen nog maar te klikken op de knop om de gratis VPN verbinding te activeren.

Hoe kies je een gratis VPN? De 5 meest gestelde vragen..

Het laatste jaar is het aantal wereldwijde individuele privacy bedreigingen erg toegenomen. Hoewel het aanschaffen van een VPN abonnement ( of deze nu gratis is of betaald ) nooit voor 100% kan garanderen dat u veilig kunt surfen op internet zijn er altijd wel slimme hackers die weten de beveiligingen te doorbreken.

Echter kunnen wij van VPN-Check u wel vertellen dat een VPN u 98% meer veiligheid bied op het internet dan bij een standaard server.

Wees wel voorzichtig met het uitkiezen van de gratis pakketten die worden aangeboden. Niet alle gratis VPN-aanbieders geven de zelfde garantie voorwaarden.

Zo zijn er 5 belangrijke vragen die u zich van te voren met stellen voordat u een gratis VPN wilt gaan downloaden.

 • 1: Wat is uw business model? De meeste VPN aanbieders willen gewoon geld verdienen net als elk ander bedrijf. Sommigen VPN ers zoals Tunnelbear kunt u gratis gebruik maken van hun Dropbox en marketingstool. Zo proberen zei hun klanten te verleiden om toch te kiezen voor een betaald abonnement nadat zei tevreden zijn over de gratis versie.
 • 2:  Hoe beschermt een VPN mijn PC? De meeste gratis VPN-aanbieders maken gebruik van een desktopapplicatie die aan de achterkant uw gegevens versleutelen terwijl u op het internet surft. Enkele VPN providers zoals Windscribe geven u meer bescherming door een super advertentie blokker te integreren in hun systeem.
 • 3: Wat is het nadeel als ik kies voor een gratis VPN? In de meeste gevallen kunt u beperkingen verwachten. Denkt u hierbij aan het aantal serverlocaties, de aangesloten apparaten die u wilt gaan gebruiken en de maandelijkse GB’s. Wij van VPN-Check raden u dan ook in het algemeen aan om toch te kiezen voor een betaalde VPN versie. Zo voorkomt u beperkingen en kunt u optimaal gebruik maken met meerdere apparaten.
 • 4: Legt uw provider gegevens vast? Zorg er altijd voor dat uw internet provider uw internetactiviteiten niet of nooit opslaat. Dat kunt u meestal  goed en snel controleren op de algemene voorwaardenpagina of de licentieovereenkomst voor eindgebruikers, algemeen bekend als EULA.
 • 5: Kan ik me volledig anoniem aanmelden bij een gratis VPN-provider? Ja dat kan zeker. Het hebben van een VPN-provider waar u zich bij abonneert zonder dat u uw persoonlijke gegevens zoals uw bankrekening nummer, naam, of telefoonnummer achterlaat is wel ( zeker bij een betaalde versie ) een beetje wat u mag verwachten. De betalingen gaan in de meeste gevallen via Bitcoin-betalingen. In sommige gevallen bieden providers ook wel double hopping aan waarbij u zich nog beter kan beveiligen en uw privacy kan verdubbelen.

Free VPN abonnementen

Wat is nu eigenlijk het kenmerk van een goede gratis VPN? Een goede gratis VPN abonnement aanschaffen doet u door de juiste keuze in de VPN provider te maken.

Daarnaast zijn er verschillende zaken waar u op moet letten zoals:

 • Datalimieten
 • Snelheidslimieten voor ( Netflix, Windows, Popcorn time of Videoland downloads )
 • Het aantal apparaten die u kunt gebruiken
 • Serverlocaties

De gratis VPN’s die worden aangeboden zijn vaak in combinatie met een datalimiet of geknepen snelheid. Het server aanbod is niet voor niets gratis natuurlijk.

Wilt jij een VPN die snel is in Nederland? Kies dan voor een provider waar je het gratis pakket servers uit Nederland kunt krijgen. Met een gratis VPN client kunt u op uw gemak kennis maken met de wereld van het veilige internetten.

VPN providers reviews

Wilt u alles weten over de beste VPN providers en de uitgebreide testresultaten lezen over de server snelheid , hun privacy voorwaarden en de kosten van een VPN abonnement? Klik dan hier op een van de reviews van de onderstaande VPN providers.

Hoe maak ik een gratis VPN verbinding?

Alle gratis VPN verbindingen hebben slechts beperkingen. Zo is de snelheid zeer laag En hebben de meeste gratis VPN providers maar een gratis proefperioden van 7 dagen. Hierna zal er gekozen moeten worden voor een betaald abonnement.

Is VPN gratis?

Een VPN is voor de proefperioden gratis. Echter na het proefabonnement gaat u over tot een maandelijks of jaarlijkse betaalde versie.

Wat is de beste gratis VPN?

Wilt u gebruik maken van een gratis VPN dan zijn Windscribe, Tunnelbear en Hide.me VPN de best gekozen gratis VPN providers.

Welke VPN app is gratis voor I phone?

Er zijn verschillende soorten gratis apps te verkrijgen voor een iPhone. Echter alle gratis versies hebben snelheidsbeperkingen. Lees hier alles over welke gratis app het beste is om te gebruiken.

Is VPN gratis internet?

Een VPN is niet het gebruik maken van een gratis internetverbinding. Een VPN zorgt ervoor dat u veilig op internet kunt surfen.