In onze jaarlijkse vpn snelheidstest kijken we bij welke VPN aanbieder de internetsnelheid het hoogst wordt. De snelheid van een VPN is een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een VPN.

In de test zagen we wederom dat de verschillen erg groot waren. Grote spelers waarvan je het niet zou verwachten zorgen soms voor redelijke vertragingen terwijl minder bekende VPN aanbieders juist heel snel kunnen zijn.

Het verzamelen van de data heeft twee weken geduurd. Hotspot Shield VPN heeft in twee categorieen gewonnen, namelijk het downloaden en de latency test. Surfshark scoorde op deze twee categorieen als tweede maar won de uiteindelijke test door een uitzonderlijk rappe upload snelheid.

Snelste VPN in Nederland

De testresultaten hangen sterk af van welke server je neemt. Als je een server neemt die verder weg zit, bijvoorbeeld in Amerika om Netflix te kijken dan zul je merken dat de resultaten heel anders zijn.

De snelste VPN in Nederland is dan ook een VPN die in uit Nederland komt, namelijk GOOSE VPN. Deze VPN scoort in de Nederlandse test net iets beter dan Cyberghost.

Toch is GOOSE VPN niet voor iedereen de beste oplossing. De resultaten bij verschillende servers zijn erg wisselend. Sommige zijn onwijs snel en andere zijn langzamer.

Wat is de snelste vpn in Amerika?

Download snelheidUpload snelheidWachttijd
Topscores groen(lager is sneller)(lager is sneller)(lager is sneller)
Hotspot shield VPN-26.7%-40.4%-26.2%
Surfshark VPN-28.3%-4.5%-35.3%
HMA VPN-42.2%-58.9%-35.4%
TigerVPN-49.8%-54.3%-55.8%
Mullvad VPN-59.5%-20.0%-41.5%
NordVPN-63.0%-57.3%-67.5%
Encrypt.me VPN-63.4%-59.9%-53.6%
IPVanish VPN-66.2%-52.5%-62.4%
Gemiddelde resultaat-68.5%-63.6%-69.6%

In bovenstaande tabel zijn de testresultaten van de test te zien. Dit zijn de best presterende van de 39 die we hebben getest, dus er is een kans dat de VPN van uw keuze niet op de lijst staat.

De resultaten die getoond zijn zitten allemaal boven de gemiddelde snelheid en zijn dus allemaal bovengemiddeld goed.

De resultaten zijn op volgorde van de beste downloadsnelheid gezet, dit is namelijk de belangrijkste meting die we doen.

De test factoren:

De downloadsnelheid maakt uit voor het kijken van video’s, laden van webpagina’s en natuurlijk voor het downloaden van bestanden. Downloaden komt in de meeste gevallen veel meer voor dan uploaden.

De uploadsnelheid is bij de meeste internetproviders sowieso lager dan de downloadsnelheid. De uploadsnelheid speelt een rol wanneer je bijvoorbeeld aan het videobellen bent. Je download de video van degene met wie je aan het bellen bent maar zelf upload je natuurlijk je eigen video.

De latency is de vertraging die er in het internet zit. Hoe groter deze vertraging hoe langer het duurt voordat je begint met uploaden of downloaden. Als je bijvoorbeeld een website opent en hij laad de eerste seconde niet, dan heb je een hoge latency. Als de site direct begint met laden heb je een lage latency. Hoe snel de site vervolgens geladen wordt is afhankelijk van je downloadsnelheid.

Welke VPN’s hebben de beste latency?

Eenmaal opgeteld, vonden we dat onze latency resultaten een mediaan van 69,6 procent hebben. Van alle VPN-diensten die we hebben getest, hebben deze latency scores minder dan of gelijk aan de mediaan. Ze worden hier weergegeven in aflopende volgorde-Hotspot Shield staat hier bovenaan.

Eerdere tests toonden sommige diensten met een 0,0 procent toename in latency. Nu niet meer. In feite vertoonden de tests van dit jaar veel meer variatie in latentie dan het voorgaande jaar. Desondanks was het mediane resultaat aanzienlijk lager dan de mediaan van 87,5 procent van vorig jaar. Dit was een trend over alle resultaten.

Welke VPN’s hebben de beste downloadsnelheden?

Onze resultaten tonen een mediane procentuele verandering in downloadsnelheid van 68,5 procent. De VPN’s met resultaten beter dan of gelijk aan de mediaan worden hier in aflopende volgorde getoond. Hotspot Shield wint hier opnieuw.

In deze test meten we hoeveel het gebruik van een VPN de downloadsnelheden over een gigabitverbinding verlaagt. We zijn ervan overtuigd dat, gezien de snelheden die beschikbaar zijn voor onze verbinding, de grootste beperkende factor in de resultaten de VPN-service is. Maar omdat onze basisverbinding zo snel is, had zelfs de beste dienst die we testten een aanzienlijke impact. We gaan ervan uit dat de meeste lezers geen verbinding zoals de onze zullen gebruiken, en we zouden waarschijnlijk een kleinere procentuele verandering in hun resultaten zien. Wij geloven echter dat onze tests de snelst mogelijke snelheden voor een VPN-verbinding in ons geografisch gebied hebben opgeleverd.

Hier is een hypothetisch scenario: in één testronde hadden we een basisdownload van ongeveer 926 Mbps, die werd gereduceerd tot ongeveer 160 Mbps wanneer de VPN actief is. In ons model komt dat neer op een snelheidsvermindering van ongeveer 80 procent. Het is mogelijk dat met een verbinding die half zo snel is als de onze – laten we zeggen, 500Mbp – dat de VPN de snelheid kan terugbrengen tot hetzelfde cijfer van 160Mbps. Dit zou een kleinere procentuele verandering opleveren, maar nog steeds dezelfde bandbreedte voor de VPN-verbinding.

Dit alles om te illustreren dat onze testresultaten bedoeld zijn om met elkaar te vergelijken, niet als een absolute snelheidsbeoordeling. Het is eerlijk om te zeggen dat een VPN die een lagere score heeft in onze tests beter presteerde dan andere VPN’s in dezelfde test. Het is niet eerlijk om te zeggen dat een dienst waarvan wij vonden dat hij onze downloadsnelheden met 99 procent verlaagde, uw downloadsnelheden met 99 procent zal verlagen.

Welke VPN’s hebben de beste uploadsnelheden?

Onze snelheidstests vonden een mediaan percentage van 63,6 procent voor uploadsnelheden. De VPN’s met resultaten die even goed of beter waren dan de mediaan worden hier in aflopende volgorde weergegeven. Surfshark leidt in deze categorie.

Nogmaals, we hebben vertrouwen in de uitkomst van deze tests en denken dat het nuttig is om te vergelijken, maar het is niet bedoeld om weer te geven wat elke consument zal ervaren. En nogmaals, de resultaten van dit jaar waren een algemene verbetering ten opzichte van de vorige.

Is de snelste VPN altijd de beste?

Snelheid zou niet uw enige overweging moeten zijn wanneer u op zoek bent naar een VPN. Ten eerste zal je internetervaring bijna zeker sneller zijn zonder een VPN. Anderzijds hangt de snelheid af van welke server je gebruikt, waar je bent, hoe je netwerkomgeving is, enzovoort. Het kan zijn dat de dienst die vandaag bliksemsnel is, morgen nauwelijks nog werkt.

Onze VPN reviews benadrukken in plaats daarvan waarde en vertrouwen. Het aantal apparaten dat met een account kan worden gebruikt is naar onze mening net zo belangrijk. We geven ook de voorkeur aan VPN-diensten met een goede geografische spreiding van hun servers. VPN’s die gemakkelijk op te zetten en te gebruiken zijn voor nieuwkomers en een goed gemaakte lokale client hebben, dragen er ook toe bij om de goedkeuring van ons te krijgen. En natuurlijk is de prijs een belangrijk punt. De gemiddelde maandelijkse prijs van een VPN is op dit moment iets meer dan €8. Als een VPN meer vraagt, kan het maar beter iets aantrekkelijks bieden.

Snelheid zal er altijd toe doen tot op zekere hoogte. Vergeet niet dat er nog veel andere factoren zijn om te overwegen bij het kiezen van een VPN-service.

Wat is de snelste VPN in Nederland?

GOOSE VPN is de snelste vpn aanbieder als je verbind met een Nederlandse server.

Wat is de snelste internationale VPN?

Voor Downloaden is de snelste VPN Hotspot shield. Overall wint Surfshark het omdat de upload zo onwijs snel is.

Wat is de snelste internationale VPN voor Uploaden?

Surfshark is onwijs snel voor uploaden. De internetsnelheid zal door een vpn altijd omlaag gaan maar bij surfshark is dat maar een paar procent bij het uploaden.