Wilt u de beste VPN aanbieder? Kies dan de gene die getest zijn. Als u op zoek bent naar de juiste VPN dienst dan is het verstandig om verschillende VPN bedrijven en aanbieders met elkaar te vergelijken.

Niet alleen kan er een groot prijsverschil zitten in de maandelijkse abonnementen maar ook de snelheid en de klantgerichtheid is een belangrijke factor.

Hieronder vind je een overzicht van alle VPN aanbieders die VPN-Check voor u getest heeft.

Meer dan 100 verschillende providers

Weet je hoe een VPN werkt en wilt u meteen voor de juiste aanbieder kiezen? Dan heb je meer dan 100 verschillende diensten waar je uit kunt kiezen. Wij van VPN-Check hebben hiervan 50 verschillende VPN-providers getest en de beste hiervan op onze website als aanbieder geplaatst. Zo hebben wij de volgende testen uitgevoerd:

 • VPN snelheidstest 
 • Betrouwbaarheidstest
 • Serverlocatie test
 • Privacy test
 • Landen ( waar de servers staan ) getest

Door vele testen uit te voeren hebben wij de beste VPN selectie gemaakt zodat u ten alle tijden op een goede en betrouwbare manier een abonnement af kunt sluiten en hier later geen spijt van krijgt.

De beste selectie VPN aanbieders

Al onze 50 geteste VPN’s voldoen aan de volgende normen:

 • Servers staan in Nederland ( Beste VPN Nederland )
 • Hebben een goede Privacyvoorwaarden
 • Ondersteunen een OpenVPN
 • Hebben een eigen Windows software
 • Hebben een proefperioden ( probeerversie ) Behalve de provider BlackVPN ( wat alleen voor Android/iOS is ) en Proxy.sh 
 • De servers hebben een zeer hoge snelheid als het om data versturen of binnenhalen gaat.

Wij van VPN-Check raden u dan ook aan om eerst een VPN-dienst te proberen voordat u overgaat tot een betaalde versie of abonnement. Misschien is het wel zo dat de gratis VPN dienst u bevalt en hoeft u helemaal niet over te gaan op een maandelijks abonnement.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een VPN aanbieder?

Als je niet veel verstand hebt van het gebruik van een VPN dan is het wel handig te weten waar je exact op moet letten voordat u een abonnement afsluit bij een van de aanbieders.

Er zijn een aantal belangrijke factoren waar u rekening mee moet houden voordat u overgaat tot het gebruik van een VPN. Lees de onderstaande punten aandachtig door:

 • Welke protocollen ondersteund de gewenste VPN dienst? Wij raden u dan ook aan om een OpenVPN te gebruiken. De meeste VPN providers die wij getest hebben ondersteunen dit protocol. Maar mocht u toch een ander protocol gebruiken dan is dit uiteraard ook mogelijk.
 • Privacy is natuurlijk erg belangrijk als u kiest voor een VPN aanbieder. Maar onder welke jurisdictie valt deze VPN service? Dit bepaalt namelijk hoe de VPN aanbieder omgaat met jou privacy! Zo kunnen VPN aanbieders in Amerika gevestigd zijn en kan de overheid ze verplichten om mee te laten kijken naar het verkeer wat er via de VPN server binnen komt en uit gaat. Kies daarom voor een VPN provider die niet in America gevestigd is!
 • Als u kiest voor een VPN aanbieder dan is het belangrijk dat deze de juiste software ondersteuning geeft voor de apparaten die jij gebruikt. Je wilt de VPN verbinding uiteraard makkelijk en simpel kunnen toepassen op verschillende apparatuur die jij gebruikt om het internet op te gaan.
 • Ook belangrijk te weten is in welke landen de provider service zijn server heeft staan en hoeveel servers heeft de provider in gebruik? Afhankelijk van het gebruik van de VPN verbinding  is het van groot belang dat de servers voor u op de juiste locatie staan. Als je als voorbeeld Nederlandse TV vanuit het buitenland wilt bekijken is het wel zo makkelijk dat er voldoende servers in Nederland in bedrijf zijn.
 • Privacy en het log beleid: De reden waarom men een VPN server gebruikt is in de meeste gevallen om de gewaarborgde privacy. Let daarom goed op op het log beleid en de privacy voorwaarden van de VPN aanbieder. Zorg ervoor dat je kiest voor een VPN service die geen logs bijhoudt en opslaat. Er zijn ook VPN’S services die namelijk geen logs bijhouden. Bij sommige van deze VPN providers kun je zelfs zonder e-mail adres gebruik maken van hun VPN service. De betalingen gaan dan via Bitcoins. Als je op deze manier gebruik maakt van een VPN dan ben je echt anoniem.

Gemiddelde prijzen VPN providers

Omdat er veel verschillende VPN-providers zijn die hun diensten aanbieden zijn er ook veel verschillende prijzen. We zullen u de gemiddelde kosten laten in zien van verschillende soorten VPN aanbiedingen:

VPN ProvidersKosten  jaar Kosten maandLopende servers 
AirVPNvanaf €54gemiddeld €7+/- 200
BlackVPN Privacyvanaf €49gemiddeld €5+/- 15
BlackVPN TV (USA/ UK)vanaf €49gemiddeld €5+/- 1-3
CyberGhostvanaf €44gemiddeld €5+/- 300
ExpressVPNvanaf €89gemiddeld €12+/- 2000
Goose VPNvanaf €60gemiddeld €13+/- 100
hide.me GratisGratis serviceGratis service+/-3
hide.me Premiumvanaf €106gemiddeld €18+/- 50
Surfshark VPNvanaf €40gemiddeld €5+/-5000
Mullvadvanaf €60gemiddeld €5+/- 250
NordVPNvanaf €40gemiddeld €5+/- 5000
OVPNvanaf €84gemiddeld €10+/- 50
ProtonVPN Basicvanaf €48gemiddeld €5+/- 300
ProtonVPN FreeGratis serviceGratis service+/- 5
Proxy.sh SOLIDvanaf €80gemiddeld €9+/- 300
Trust.Zonevanaf €39gemiddeld €7+/- 150
WindScribevanaf €44gemiddeld €8+/- 500
WindScribe FreeGratis serviceGratis service+/- 100

Welke beperkingen hebben de gratis VPN’s

Natuurlijk heb je ook de gratis VPN-aanbieders de zogenoemde Free VPN’s. Helaas hebben de gratis VPN providers ook beperkingen. Leest u hier de beperkingen van een paar VPN-aanbieders zodat u een inzicht heeft wat een gratis dienst voor u kan betekenen:

 • ProtonVPN Free:  Heeft een beperkt aantal servers en is hierdoor trager in downloadtijd. Ondersteund geen OpenVPN en geeft maar maximaal 2GB/per maand.
 • WindScribe Free: Geeft maximaal 10GB/per maand.
 • Hide.me gratis service: Heeft een beperkt aantal servers en is een stuk trager. Ook hebben zei geen OpenVpn en geven maar maximaal 2GB/per maand.

Let u bij de gratis diensten altijd op de privacyvoorwaarden die hun geven. Wij raden u onder deze voorwaarden dan ook de Onavo-app van Facebook af te gebruiken.

Alternatieve VPN aanbieders

Een goed alternatief voor VPN-Diensten is het gebruik maken van de gratis internetbrowser Opera. Echter is het voor het gebruik van een laptop geen volwaardige VPN. Het gebruik versleuteld alleen maar het internetverkeer en beveiligd dus niet je inkomende en uitgaande e-mails.

Als je er geen problemen mee hebt dat Amerikaanse overheidsinstanties mee kunnen kijken op de servers die in Amerika staan dan kun je het beste de grotere VPN aanbieders met elkaar vergelijken. Op deze manier zal u nooit teveel betalen en kiest u altijd voor de juiste VPN aanbieder.

Lees snel meer informatie betreft de onderstaande onderwerpen..